سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روند صعودی قیمت انرژی در اروپا، انگلیس را با بحران مواجه ساخته است

تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه که بزرگترین صادر کننده سوخت فسیلی جهان است، قیمت انرژی در اروپا را صعودی کرده و به بحران انگلیس دامن زده است.

همزمان با اعمال تحریم‌ها ضد روسیه بعنوان بزرگ‌ترین صادرکننده سوخت‌های فسیلی در جهان، قیمت انرژی در اروپا به شدت افزایش یافته است و حدود ۸۰ میلیون خانوار تنها در انگلیس در انتظار افزایش ۵۰ درصدی مبالغ قبوض سوخت خانگی شان در ماه جاری هستند. برخی از کارشناسان هم با نگرانی به وضع موجود نگاه می‌کنند و آن را به بحران انرژی در ۱۹۷۰ تشبیه می‌کنند. در آن زمان کمبود سوخت همه مردم جهان را به شدت تحت تاثیر قرار داد.

به گزارش راشاتودی، انگلیس با بحران مواجه است. بوریس جانسون، نخست وزیر این کشور مایوسانه بدنبال منابع جدید انرژی می‌گردد. وی وعده داده است که هر سال یک نیروگاه جدید انرژی اتمی و در طول هشت سال، هشت نیروگاه اتمی ایجاد کند.

نخست وزیر انگلیس گفت: این اقدامات ما تلاشی برای اصلاح برخی از اشتباهات مان در گذشته هستند. می‌خواهیم مطمئن شویم که در آینده در وضعیت بهتری قرار داریم و دیگر هرگز قربانی افت و خیز‌ها در قیمت نفت و گاز در جهان نشویم. همچنین نباید بار دیگر افرادی مانند ولادیمیر پوتین از ما باجگیری کنند. ما در این جا در کشورمان امنیت انرژی داریم.

اندرو بیلی، رئیس بانک مرکزی انگلیس هم در این خصوص گفت: این واقعا یک شوک تاریخی به درآمد‌های مردم است. شوک واردشده به قیمت انرژی، امسال بسیار گسترده‌تر از شوک‌های دهه ۱۹۷۰ خواهد بود.

بنابراین، سئوالی که مطرح می‌شود این است که در ۱۹۷۰ چه تحولاتی در بازار انرژی به وقوع پیوست؟ در ۱۹۷۳ جنگ اعراب و اسرائیل به اعمال تحریم نفتی ضد کشور‌های عضو اوپک منجر شد. این تحریم‌ها به کمبود سوخت در بازار‌ها و در نهایت هم این کمبود به رکود جهانی منجر شد. بعد از آن بود که جهان ناگهان متوجه شد که تا چه حد برای تامین انرژی موردنیاز خود به نفت خاورمیانه و اوپک وابسته است.

در آن زمان انگلیس با تورم شدید و افزایش بی سابقه قیمت‌ها مواجه شد. تقریبا شبیه وضعی که اکنون در تورم انگلیس مشاهده می‌کنیم. در آن سال‌ها دولت انگلیس از شهروندان درخواست می‌کرد که در فصل سرما تنها یک اتاق شان را گرم کنند. اکنون هم تقریبا چنین پیشنهاداتی به شهروندان انگلیس ارائه می‌شود. اما حزب کارگر انگلیس برای حل این مشکل پیشنهاد کرده است که توزیع انرژی در میان شهروندان این کشور با بحران جاری سهمیه بندی شود. البته طرح پیشنهادی حزب کارگر انگلیس چندان مورد توجه قرار نگرفت، ولی بوریس جانسون راهکار خودش را برای خروج از این بحران ارائه می‌کند و در اوائل آوریل قیمت انرژی برق را در انگلیس حدود ۵۴ درصد افزایش داد.

این در حالی است که اکنون میزان تورم در انگلیس در بالاترین سطح در ۳۰ سال گذشته قرار دارد. کارشناسان هم می‌گویند صد‌ها هزار خانوار در انگلیس با این وضع زیر خط فقر قرار خواهند گرفت. موسسه رزولوشن اعلام کرد وضع موجود در انگلیس یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را در این کشور به زیر خط فقر خواهد برد که ۵۰۰ هزار نفر از آن‌ها کودک هستند و این اولین بار است که فقر در انگلیس تا این حد گسترش می‌یابد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۱۷ ۲۳ فروردين ۱۴۰۱
تحریمهای اروپا و آمریکا شلیک به پای خود بود. ارزش روبل برگشت به جاش قیمت انرژی و مواد غذایی در آمریکا و اروپا افزایشیه و شرکتها یکی یکی تعطیل میشندد