سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هجوم شبانه خرس‌های وحشی به روستای حاجی‌آباد مرودشت/ تلاش برای زنده‌گیری خرس‌ها

چند شبی است که خرس‌های گرسنه و وحشی شبانه به روستای حاجی‌آباد شهرستان مرودشت حمله می‌کنند و آسایش اهالی روستا را بر هم زده‌اند.

چند شبی است که چند قلاده خرس گرسنه و وحشی، خواب را از چشم مردم به‌ویژه کشاورزان روستای حاجی‌آباد مرودشت را گرفته‌اند و در بین آنها رعب و وحشت ایجاد کرده‌اند.

خرس‌های قد و نیم قد به روستا حمله‌ور می‌شوند!

محمد کشاورز، یکی از اهالی روستا با اشاره به اینکه خرس‌های گرسنه و وحشی به روستای حاجی‌آباد مرودشت هجوم آورده‌اند و تاکنون با تخریب درب و دیوارهای منازل، تعداد زیادی از مرغ و خروس‌های ساکنان روستا را خورده‌اند ، گفت : اکنون زمان آبیاری مزارع می باشد که به علت حضور خرس‌ها در منطقه کشاورزان از ترس و وحشت، آبیاری را به‌روز موکول می‌کنند.

تلاش برای زنده‌گیری خرس‌ها

محمد زمان سلطانی رئیس اداره محیط‌ زیست مرودشت با اشاره به اینکه دو قلاده خرس نر و ماده همراه با دو توله از زیستگاه خودشان از کوه خرسی به کوه‌های اطراف روستای حاجی‌آباد و هشتیجان رفته‌اند، گفت: خشکسالی ، نبود پوشش گیاهی مناسب و کمبود آب و غذا در ارتفاعات، موجب شده خرس‌ها به روستاها حمله کنند.

او گفت: این اداره با همکاری اداره کل محیط‌زیست فارس، اقدام به پایش شبانه طی چندین شب و استفاده از تور و باکس زنده گیری در محل جهت گرفتن خرس‌ها و انتقال آن به محل مناسب کرده است.

سلطانی گفت: این اداره اقدام به تهیه باکس بزرگ‌تر و تجهیز اکیپ‌ها به  تفنگ بیهوشی برای زنده گیری  کرده که هجوم مردم در محل استقرار و هیجانات ایجاد شده، در کار اکیپ زنده گیری خلل ایجاد نموده است.

رئیس اداره محیط‌ زیست مرودشت گفت:  این اداره برای زنده گیری و انتقال حیوان‌های وحشی به‌ صورت مستمر تا گرفتن نتیجه اقدام می کند.

او گفت: تامین غذا که در دستور کار نیست چون حیوانات تنبل می‌شوند، اما پس از نصب آبشخورها به جای بهره مندی حیوانات وحشی، حیوانات اهلی که برای چرا به ارتفاعات برده می‌شوند، از این آبشخورها استفاده می‌کنند.

 سلطانی گفت: همین اقدام عامل انتقال بیماری بین حیوانات اهلی و وحشی، و شکار کبک از سوی شکارچیان می شود.

دبیر کارگروه حفاظت از محیط زیست شهرستان مرودشت گفت: به محض زنده گیری خرس ها، آن ها به زیستگاه خودشان در محدوده تنگ خشک مرودشت انتقال داده می شوند.

کوه‌های گرمه، کامفیروز، دشتک ، کندازی، نقش رستم و منطقه شکار ممنوع کوه خرسی، زیستگاه خرس های قهوه ای هستند.

 

برچسب ها: حمله خرس ، هجوم شبانه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ساسان نیا عباس
۱۸:۳۰ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
سلام و عرض ادب و احترام
عزیزان این خرسها که اطراف روستای حاجی اباد هستن از کوه سررازیر شدند.تنها دلیلش هم گرسنگی و تشنگی هست.من بچه روستای حاجی اباد هستم وباید بگم متاسفانه خرسها وارد روستا شدند و دارن از مرغها و کفترهای روستا تغذیه میکنن.اگر مردم مرغ و کفترهاشون رو پنهان کنن شک نکنید به انسانها ضربه میزنن..هر سه خرس رو من خودم شخصا از نزدیک ددیدم شک نکنید اگر به کسی رسید با یه ضربه طرف رو نابود میکنه.من اگر ادرس این سایت یا شماره سردبیر رو داشتم فیلم خرسها که توسط دوربین مداربسته روستا ضبط شده رو داشتم براش میفرستیدم ببینید پچه حرکتهایی میکنن
مرتضی
۲۱:۵۷ ۲۰ فروردين ۱۴۰۱
سلام تعارض بین حیات وحش و منافع انسان در کل دنیا یک امر بدیهی است اما در ایران به دلایل زیادی این مبحث علاوه بر اینکه گسترش یافته مدیریت صحیح هم نمی شود مدیریت تعارض حیات وحش و انسان بیشتر محدود به پرداخت ناچیز و غیر کافی ضرر و زیان متضضرین شده است و از علل اصلی بروز این تعارضات و ساماندهی انها غفلت شده عواملی مانند تخریب زستگاه های حیات وحش تحت عنوان باغات ،طرح های طوبی ،بهره برداری معادن ،ساخت جاده ها بدون لحاظ کریدور عبور و مرور حیات وحش ،ساخت سدها ،عدم مدیریت پسماندها ، خشکسالی ها ،برداشت بی رویه منابع طبیعی ،انتقال اب چشمه ها به باغات و مزارع و... باعث افزایش این تعارضات شده است از طرفی زنده گیری و جابجایی حیات وحش شاید یک مسکن برای کاهش این تعارضات باشد اما با جابجایی این حیوانات حیوانات دیگری جایگزین خواهند شد و در نهایت حل ریشه ای این مشکلات بسیار دشوار است از قضا برعکس اظهارات رییس محترم محیط زیست مرو دشت تهیه غذای دستی برای حیات وحش می تواند منجر به کاهش این تعارضات شود به هر حال حیات وحش و تنوع زیستی کشور هم جزیی از سرمایه های ملی ایران هستند و نادیده گرفتن انها و عدم برنامه ریزی مناسب برای مدیریت حفاظت و یا مدیریت جمعیت ویا زیستگاه انها ان هم در اکوسیستم ایران که بدلایل مختلف زنجیره غذایی ان کامل نیست و بسیاری از گونه ها به تدریج حذف شده یا کاهش جمعیت داشته اند امری ضروری و بدیهی است و این سخنی است که سالها گفته می شود اما برنامه ای برای ان در کشور نداریم
ناشناس
۲۱:۲۲ ۲۰ فروردين ۱۴۰۱
برن باغ وحش می میرن....بهشون غذابدید