سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با سه هزارسال قدمت؛

زعفران ایرانی از بازارهای جهانی جا مانده!

با وجود سه هزار سال قدمت تولید زعفران و سهم ۸۰ درصدی در دنیا، آخرین آمار‌ها سهم ایران در بازار جهانی این محصول را ۵ درصد گزارش کرده است.

 ۹۲ تا ۹۵ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود در حالی که به سبب بی توجهی به سیاست استفاده از فرآورش زعفران  و صادرات محصولات فرآورده این محصول تنها 5 درصد از بازار جهانی در دست ایران است.

آقای غلامرضا میری نائب رئیس شورای ملی زعفران گفت: با توجه به آنکه ۹۲ تا ۹۳ درصد تولید زعفران را عهده دار هستیم؛ بنابراین مدیریت زعفران در بازارهای جهانی مستلزم سرمایه گذاری جدید و ثبات اقتصادی است.

به گفته او، با وجود هزینه کار تحقیقاتی سرمایه گذاران حاضر به پذیرفتن ریسک آن نیستند که براین اساس در شرایط ثبات اقتصادی باید به سمت و سوی صنایع تبدیلی رفت.

نائب رئیس شورای ملی زعفران گفت: در شرایط کنونی ارز آوری حاصل از صادرات  ۳۲۰ میلیون دلار است، درحالی که با صادرات فرآورده های زعفران ارزآوری افزایش خواهد یافت.

آقای علی حسینی عضو شورای ملی زعفران گفت: هم اکنون در سیاست واردات زعفران ایران به چین، بزرگترین تولیدکننده در تعیین سیاست ها نقشی ندارد.

حسینی می گوید: با وجود نبود استراتژی و استاندارد واحد برای زعفران همچنان سرگرم سیاست خام فروشی هستیم و تنها شعار بزرگترین تولیدکننده را می دهیم.

گرچه بی توجهی به شناسنامه دار کردن زعفران شاه کلید نیست، اما یکی از راه های توسعه صادرات است که متاسفانه اجرای آن از ۱۰ سال گذشته تاکنون مغفول مانده است.

 به گفته حسینی، بیش از ۷۵ درصد زعفران کاران کمتر از یک هکتار زعفران کاری دارند که با استراتژی مناسب می توان به خام فروشی و تجارت پایان داد.

آقای قاسم پیشه ور رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: علی رغم آنکه در تولید محصولات کشاورزی شرایط مساعدی داریم، اما در بحث فرآوری و تجارت ضعیف هستیم.

به گفته او، با توجه به مشکلات فرآوری محصولات استراتژیکی همچون زعفران ناشی از کمبود صنایع تبدیلی نیاز است که تشکل های صنفی وارد مدار شوند و کارهای بسته بندی را انجام دهند تا صادرات به صورت خام و فله انجام نشود.

پیشه ور می گوید: با وجود فقدان تشکل های بازرگانی، کشاورزان برای دستیابی سریع الوصول به نقدینگی ناشی از هزینه های بالای تولید و بدهی های معوق چاره ای جز خام فروشی ندارند.

رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: با واگذاری قانون انتزاع می توان انتظار داشت که بازرگانی در واردات و صادرات دیده شود‌ چرا که برای حل مسائل تولید و افزایش ارزاوری توجه به این موضوع باید در دستور‌کار قرار گیرد.

گرچه کشور ما از ۳ هزار سال پیش پرچم دار تولید زعفران در دنیاست، اما با سیاست گذاری نامناسب ممکن است جایگاه بزرگترین تولیدکننده را از دست بدهیم که با این وجود اتخاذ استراتژی بی طرفانه منافع ملی و کشاورزان را در بر می گیرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۳۱ ۲۲ فروردين ۱۴۰۱
با عرض سلام ودرود

واقعا اگر حمایت کنند ما با تمام قوا پیش خواهیم رفت وبرای ابادی شهرمون وحتی برای هموطنانمون اموزش کشت گلخونه ای وزراعی رو از شرکت تعاونی ایاز ارائه خواهیم داد
پس فقط کافیه حمایت کنند وما هم تلاش خودمون رو از هر چه روز بیشتر پیش ببریم واز عزیزانی که امادگی احداث گلخونه زعفران رو به روش ائروپونیک دارم ما در خدمتشون هستیم پیج اینستا گرام ما جهت مشاوره @zafarn2020
ناشناس
۰۵:۲۲ ۲۲ فروردين ۱۴۰۱
مثل همه موارد اقتصادی این صادرات زعفران هم علیرغم قیمت 6 برابری دچار توهم و دروغ آپریل شده چون مشکل به احتمال زیاد از قلابی بودن زعفران صادراتی است
ناشناس
۲۱:۰۰ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
دوسال دیگه چین وامر...کل بازار را خواهند گرفت نگران نباشید ما رشد داریم
علی
۲۰:۴۰ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
بسکه خودخواه و مستقل از همه دنیا هستین
ناشناس
۱۸:۵۱ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
شما یک میلیون مقاله دیگه هم بنویس
فکر می کنی اوضاع تغییری می کنه؟
ناشناس
۱۶:۳۵ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
زعفران طلاییییییی سرخ بیاین خونه ما هرچی میخوایییییننن بچینین اما پولشو هم باید نقد بنین ما کلا سرمون نمیره
ناشناس
۱۵:۵۰ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
بیاین از زعفران خونه ماهم بچینید بیاد با گل ابشار طلایی خونه مونم عکس بگیرید فک کردین میزارم بیاد حالا می دونم ثبت ش نمیکنید همه دخترام باش عکس میگیرن از بس خوشگله
ناشناس
۱۴:۴۹ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
حبس ابد
ناشناس
۱۴:۱۰ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
از تمامی بازارهای جهانی محصولات ایرانی به میمنت وارد کنندگان خائنی که توسط دولتی‌ها و نماینده ها حمایت میشوند بازمانده و جایگاه خوشان را از دست داده اند .هیچ دولتی در ایران قادر به اداره کشور نیست مگر مافیای متعدد در کشور با حامیان و مهره های اصلی آنها ماحکمه و نابود شوند.
کارمند ساده
۱۲:۴۱ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
بهتر ؛ خودمان مصرف می کنیم ؛ .....
ناشناس
۱۳:۱۵ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
هنوز فرق بین میزان صادرات و میزان سهم از این بازار رو نفهمیدی نگفته کم صادرات میکنیم که. گفته این زعفران خام رو میبرن تبدیل میکنن به فرآورده هاش و گرونتر میفروشن و پولش نمیره تو جیب ما
امید
۱۲:۳۹ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
اگر دقت کرده باشید ما در اکثر موارد تجاری بعلت بکار گیری افراد ناآگاه و بی کفایت که به واسطه روابط فامیلی و پارتی انتخاب شدند عقب افتادیم .چه زعفران باشد و چه فرش و یا خشکبار.
ناشناس
۱۲:۱۶ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
آقا این رو تایید کن
زعفران ایرانی توی اروپا به نام افغانی و اسپانیایی فروش میره
باید طرح فروش زعفران و خرما رو فقط به تاجران ایرانی بدهند
حتی بنر روی خرما و زعفران هم اسم افغانستان هست
ما می تونیم با به دست گرفتن فروشگاه های زنجیره ای اروپا همه محصولات رو ارزون صادر کنیم!
نمی دونم مدیریت کشاورزی و صادرات و تجارت دست کی هست ولی این رسمش نیست!
ناشناس
۱۸:۳۰ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
اگر واقعیت داره خاک بر سر هرچی افغانیه و هرچی ایرانیه
شهروند
۱۲:۰۶ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
این امار یعین بی کفایت مسئولین امر همینو بس
نصر
۱۱:۲۵ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
به خاطر تحریم صادر کننده ها مشکل دارن به سختی صادر میشه و معمولا با تهاتر
ناشناس
۱۱:۱۴ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
کشور رو وقتی نابلدان اداره کنند توقع وضعیت بهتر از این نمیرود.
ناشناس
۱۱:۰۴ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
تمام کشاورزی و دامپروری و صنایع ایران از دنیا عقب مونده، به لطف برنامه ریزی های دقیق مسؤلان و سپردن مسؤلیت های مختلف به فامیل ها و دوستان بیسواد و نادان و خائن
ناشناس
۰۹:۵۰ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
شما اگر نگاهی به کمیسیون کشاورزی در مجلس بندازید متوجه میشید که افرادی که هیچ تخصصی در کشاورزی دارند در این زمینه اظهار نظر میکنند... بلایی که سر بادام آستانه، زیتون رودبار، پرتقال شمال، برنج شمال ، سیب همدان و صیفی جات فلان جا و... اومد سر زعفران هم امروز اومده و فردا هم سر پسته البته سر پسته هم اومده و همش و همش بخاطر اینکه که افرادی که سوادی در زمینه کشاورزی ندارند در راس هستند و فقط یک پست رو اشغال کردند و عملا کشاورز و کشاورزی برایشون اهمیت نداره و فقط بلدند حرف های قشنگ قشنگ بزنند و شعار بدهند...
ناشناس
۱۰:۵۲ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
اینو نگفتید: فامیلاشونو در پستهای مختلف تهران یا شهر دیگر جا کنند
ناشناس
۰۸:۵۳ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
از همه جا موندیم.
نابود شدیم.
ناشناس
۰۸:۴۸ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
بهانه برای گرون کردن مثل برنج هاشمی و پسته که صادر میکنند و ما دیگه گیرمون نمیاد.
به راحتی با حیله گری اجناس خوب از دسترس مردم دور میشه -
مهدی
۰۸:۴۸ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
شما بگو کدام محصول ایرانی از بازار جهانی عقب نماند!!!
ناشناس
۱۲:۴۱ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
پراید و تیبا و پژو 405 با کل خودروهای دنیا رقابت میکنند.البته در قتل و عام مردم.
ناشناس
۱۳:۵۷ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
اینا به جای خودرو باید صنعت افتابه سازی ادامه میدادن