سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ترفندهایی برای حل مشکل دسترسی به اطلاعات در وب

کاربران زیادی در سراسر دنیا روزانه با مشکل عدم امکان ورود به وب‌سایت‌های مختلف مواجه می‌شوند.

برای دسترسی به اینترنت اولین و کاربردی‌ترین ابزار مورد استفاده مرورگر‌ها هستند. این برنامه‌ها خدمات متنوعی برای جست‌وجو در وب به کاربران ارائه می‌دهند. با این حال ممکن است تعدادی از کاربران تمام قابلیت‌های این برنامه‌ها را نشناخته و برای دسترسی به وب‌سایت‌های مختلف دچار مشکل شوند. در ادامه این گزارش روش‌هایی برای دسترسی به انواع اطلاعات در اینترنت را بیان می‌کنیم:


بیشتربخوانید


راه‌حل برطرف‌سازی مشکل ورود به وب‌سایت‌های مختلف
کاربران زیادی در سراسر دنیا روزانه با مشکل عدم امکان ورود به وب‌سایت‌های مختلف مواجه می‌شوند. زمانی که ورود به یک سایت امکان‌پذیر نیست دلایل مختلفی برای آن وجود دارد و برای رفع هر کدام از این مشکلات نیز راهکار‌هایی تعریف شده است. در ادامه روش‌هایی برای برطرف‌سازی مشکل عدم امکان ورود به وب‌سایت‌ها را بیان می‌کنیم.

ممکن است هنگام ورود به برخی از سایت‌ها با خطای ۴۰۳ مواجه شوید. نمایش صفحه مربوط به این خطا به معنای آن است که دسترسی مجاز برای شما در این وب‌سایت تعریف نشده است یا اینکه محتوای خصوصی در آن وب‌سایت وجود دارد که نباید همه کاربران آن را مشاهده کنند. برای دسترسی به چنین سایت‌هایی می‌توانید به سرور‌های یک شبکه خصوصی متصل شده و سپس ورود به سایت مورد نظر خود را امتحان کنید. دیگر خطای متداول در اینترنت خطای ۴۰۴ است. زمانی که این خطا نمایش داده می‌شود به معنای آن است که لینک مورد نظر خراب است یا آدرسی که به آن مراجعه می‌کنید به طور کلی حذف شده است؛ لذا بهتر است قبل از انجام هر کاری آدرس مورد نظر خود را چک و سپس آن را وارد کنید. خطای ۵۰۰ نیز از جمله عواملی است که مانع ورود کاربران به وب‌سایت‌های مختلف می‌شود. برطرف‌سازی این مشکل از سمت کاربر ممکن نیست و تنها سازنده وب‌سایت یا سرویس دهنده اینترنت می‌تواند آن را رفع کند.

یافتن دقیق‌ترین اطلاعات در اینترنت
اولین گام برای جست‌وجو در اینترنت دسترسی به موتور جست‌وجوی گوگل است. در سرور‌های این موتور جست‌وجو حجم باورنکردنی از اطلاعات ذخیره‌سازی شده است و تقریباً هیچ داده‌ای در اینترنت وجود ندارد که با استفاده از گوگل نتوان به آن دسترسی پیدا کرد. جست‌وجو در گوگل بسیار ساده است و تنها کافیست کلیدواژه مورد نظر خود را در google.com وارد کنید. اگرچه اکثر اساتید دانشگاه ویکی‌پدیا را منبعی مطمئن برای استناد در موضوعات مختلف نمی‌دانند، ولی این بدان معنی نیست که ویکی‌پدیا بی‌فایده است. ویکی‌پدیا دانشنامه‌ای منبع باز است و کسانی که مجوز‌های لازم برای انتشار مقاله در این سایت را کسب کنند می‌توانند اطلاعاتی را که جمع‌آوری کرده‌اند در ویکی‌پدیا قرار دهند. بسیاری از کاربران معتقدند ویکی‌پدیا برای یافتن اطلاعات مختلف مفید است.

یکی دیگر از روش‌های کاربردی برای پیدا کردن دقیق‌ترین اطلاعات در هر موضوعی ارتباط با متخصصان حوزه‌ای است که در مورد آن تحقیق می‌کنیم. اکنون اطلاعات اکثر اساتید رشته‌های مختلف در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی وجود دارد و کاربران می‌توانند برای کسب اطلاعات قابل اعتماد برای این افراد ایمیل ارسال کرده و یا به حساب کاربری آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی پیام دهند.

دسترسی به وب‌سایت‌های حذف شده
در هر روز تعدادی از وب‌سایت‌های موجود در وب به دلایل مختلف حذف می‌شوند و پس از پاک شدن آن‌ها کاربران دیگر نمی‌توانند به وب‌سایت مورد نظر خود مراجعه کنند. گاهی از دسترس خارج شدن یک سایت به دلیل اطلاعات خاصی که در آن وجود داشته است دردسر‌های زیادی را ایجاد می‌کند.

کاربران اینترنت می‌توانند برای پیدا کردن نشانه‌هایی از سایت‌های حذف شده به کتابخانه اینترنت به نام The Wayback Machine مراجعه کنند. در این کتابخانه که به بایگانی اینترنت نیز معروف است به طور دائم اطلاعات وب‌سایت‌های مختلف ثبت می‌شود، ولی پییدا کردن اطلاعات سایت‌هایی که شناخته شده‌تر هستند راحت‌تر از وب‌سایت‌هایی است که پیش از حذف شدن محبوبیت چندانی نداشتند. در این کتابخانه عکس و اطلاعات میلیارد‌ها وب‌سایت وجود دارد و کاربران از طریق جزئیات هر عکس می‌توانند از تاریخ دقیق ثبت آن مطلع شوند. باتوجه به حجم بالای استفاده از بایگانی اینترنت ممکن است دسترسی به برخی از سایت‌ها کمی زمان ببرد از همین رو طراحان The Wayback Machine از کاربران می‌خواهند برای یافتن سایت مورد نظر خود کمی صبور باشند.

رفع مشکل دانلود در مرورگر اِج
در صورتی که برای دانلود کردن انواع فایل‌ها در مرورگر اج دچار مشکل هستید اولین گام برای برطرف ساختن این چالش به‌روزرسانی مرورگر است. به منظور مشاهده نسخه مورد استفاده و به‌روزرسانی مرورگر اج باید روی سه نقطه بالای سمت راست صفحه کلیک کرده و سپس وارد بخش تنظیمات (settings) شوید. در این قسمت به About Microsoft Edge بروید و شماره نسخه در حال استفاده خود را مشاهده کنید. در صورتی نسخه جدیدتری در دسترس باشد برنامه گزینه مخصوصی برای دانلود و راه‌اندازی آن را نمایش می‌دهد.

یک روش دیگر برای رفع مشکل دانلود مرورگر اج تغییر حال برنامه به InPrivate Mode است. در این وضعیت پسوند‌هایی که مانع دانلود انواع فایل‌ها می‌شود غیرفعال شده و مجدد راه‌اندازی می‌شود. اگر پس از دو اقدام گفته شده بازهم برای دانلود با استفاده از مرورگر اج مشکل دارید محل ذخیره‌سازی فایل‌های دانلود شده را تغییر دهید. برای تغییر محل ذخیره‌سازی باید ابتدا به قسمت settings بروید و پس از طریق گزینه change در بخش Location محل ذخیره‌سازی انواع فایل از طریق این مرورگر را در رایانه خود طریق دهید.

فعال‌سازی ویژگی استوریج سنس را در ویندوز ۱۰
با توجه به حجم بالای فعالیت‌های روزانه کاربران در فضای مجازی در هر ساعت ده‌ها فایل صوتی، تصویری و متنی در رایانه هر فرد ذخیره می‌شود. این فایل‌ها که اکثر مواقع در محلی با نام downloads یا desktop رایانه ذخیره می‌شوند فضای بسیار زیادی را اشغال می‌کنند.

سیستم عامل ویندوز ۱۰ دارای قابلیتی است که امکان پاکسازی خودکار فایل‌ها و اپلیکیشن‌های بدون استفاده را فراهم می‌سازد. درواقع کاربران با استفاده از این ویژگی می‌توانند از دردسر تعداد بسیار زیاد فایل‌هایی که در سطل زباله و دیگر بخش‌های رایانه موجود است و هیچ کاربردی ندارد خلاص شوند. گاهی حجم فایل‌های موجود در سطل زباله به چند گیگابایت می‌رسد و همین موضوع باعث پایین آمدن سرعت ویندوز می‌شود. کاربران سیستم عامل ویندوز ۱۰ می‌توانند به‌راحتی قابلیت استوریج سِنس (Storage Sense) در رایانه خود فعال کرده تا سیستم عامل به طور خودکار فایل‌های بیهوده را پاک کند. برای فعال‌سازی این قابلیت ابتدا باید وارد منوی استارت (Start) شده و پس از آن به بخش تنظیمات (Settings) بروید. در این قسمت روی گزینه system کلیک کرده و وارد بخش storage شوید. در نهایت با تغییر حالت استوریج سنس به روشن می‌توانند از امکانات این ویژگی در رایانه خود بهره ببرید.

چگونگی نمایش تبلیغات در مرورگر موزیلا
برای فعال‌سازی ویژگی عدم نمایش تبلیغات در مرورگر موزیلا در ابتدا باید به قسمت «تنظیمات» (settings) این نرم‌افزار بروید و پس از آن وارد بخش «Privacy and Security» شوید. در این قسمت گزینه «Contextual suggestions» را پیدا کرده و آن را غیرفعال کنید. پس از غیرفعال‌سازی گزینه گفته شده علامت کنار گزینه «Include occasional sponsored suggestions» را روشن کنید. در صورت انجام مراحل گفته شده مرورگر موزیلا نظارت بیشتری بر حساب کاربری شما اعمال می‌کند و اجازه نمایش تبلیغات آزاردهنده را نمی‌دهد. فعال‌سازی ویژگی عدم نمایش تبلیغات در مرورگر موزیلا تأثیری بر عملکرد این نرم‌افزار در زمینه جست‌وجوی مطالب مختلف ندارد و کاربران می‌توانند با خیالی آسوده فعالیت‌های روزانه خود با این مرورگر را انجام دهند.

در صورتی که کاربران موزیلا بخواهند مرورگر خود را به حال قبلی بازگردانند می‌توانند مجدداً از روش بالا استفاده کنند.

منبع: آنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.