سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شناسایی ۲ مورد بیمار مشکوک به سرخک در آذربایجان غربی/ترددهای مرزی کنترل می شود

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: ۲ مورد بیمار مشکوک به سرخک شناسایی شده که هنوز مورد تایید قرار نگرفته است.

دکتر احسان ریخته گر در خصوص شایعه شیوع بیماری سرخک در آذربایجان غربی گفت: تاکنون موردی از بیماری سرخک در استان گزارش نشده است، و  تنها دو مورد در شهرستان‌های ماکو و چایپاره مشکوک به بیماری سرخک شناسایی شده اند که نمونه آن‌ها برای تأیید به آزمایشگاه مرجع ارسال شده و یک نمونه ارسال شده از شهرستان شاهین دژ نیز منفی و بیماری سرخک نبوده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی می گوید: جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته موفق به اخذ گواهی حذف سرخک از سازمان جهانی بهداشت شد، اما متأسفانه همزمان با این رویداد، در کشور همسایه افغانستان بیماری سرخک شایع شده است، و در این راستا تمهیدات بهداشتی لازم در استان‌های مرزی به خصوص آذربایجان غربی در حال انجام است.

ریخته گر با اشاره به احتمال شیوع این بیماری در استان‌های مرزی به دلیل تردد اتباع خارجی گفت: با توجه به شیوع این بیماری در کشور عراق تمهیدات ویژه در مرز تمرچین پیرانشهر انجام شده و تردد در این مرز تحت کنترل است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: در مناطقی که محل تجمع تبعه غیر ایرانی است، پوشش واکسیناسیون ام ام آر فراهم شده و به صورت فعال واکسیناسیون صورت می‌گیرد.

وی هشدار داد: این بیماری واگیردار است و احتمال اینکه به افراد بیشتری سرایت کند، زیاد است. لذا، هر کسی که روند واکسیناسیون ام ام آر را تکمیل نکرده، حتماً به مراکز بهداشت در سراسر کشور مراجعه کند.

ریخته گر می گوید: با توجه به مشاهده ابتلاء به بیماری سرخک در برخی نقاط کشور، پیگیری‌های لازم در خصوص واکسیناسیون سرخک در این استان و نظارت‌های لازم نیز انجام می‌گیرد، خانواده‌ها نیز پیگیر تزریق واکسن در یک سالگی و ۱۸ ماهگی سرخک فرزندان خود باشند.

به گفته‌ معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی، تب، سرفه خشک، آبریزش بینی، گلودرد و چشم‌های ملتهب، از جمله علائم این بیماری است و این عفونت مراحلی دارد که در یک دوره ۲ تا ۳ هفته‌ای به ترتیب اتفاق می‌افتد.

بیماری سرخک در اصطلاح محلی و به زبان ترکی  به قیزیلجا شناخته می شود.

سازمان جهانی بهداشت در روزهای گذشته از افزایش بیماری سرخک بین کودکان افغان ابراز نگرانی کرده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.