شریفی گفت: نبود نظام سلامت منسجم در کشورهای همسایه شرقی و عبور و مرور غیرقانونی افراد از مرز، عامل اصلی شیوع سرخک در کشور و در استان است.
به گفته او در روزهای گذشته، یک مورد قطعی سرخک در شهرستان مهریز و یک مورد قطعی سرخک در شهرستان یزد از اتباع بیگانه شناسایی شدند.
او می گوید: افرادی که فرزند ۴ یا ۵ ساله دارند و به هر دلیلی واکسن سرخک فرزندشان را انجام نداده اند با مراجعه به مراکز بهداشتی اگر فرزندشان نیاز به واکسیناسیون داشته باشد واکسن میزنند و اگر هم واکسیناسیون فرزندشان کامل باشد اطمینان خاطر به آنها مبنی بر عدم نیاز فرزندشان به واکسن به آنها داده میشود.
معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد گفت: واکسن سرخک در قالب واکسن سه گانه MMR که واکسن ترکیبی علیه بیماریهای سرخک، سرخچه و اوریون است، تزریق میشود.
او می گوید: سرخک از بیماریهای واگیردار ویروسی و به شدت مسری است و واکسن سرخک در ۲ نوبت و در سنین ۱۲ ماهگی و ۱۸ ماهگی به کودکان تزریق میشود.
شریفی گفت: در حال حاضر پوشش واکسیناسیون در کشور بالای ۹۵ درصد است و میزان بروز بیماری در جمعیت ایرانی کاهش یافته است، به طوری که ایران در سال گذشته موفق به اخذ گواهی حذف سرخک از سازمان جهانی بهداشت شد.
به گفته او در صورتی که ایمنی جمعی در برابر سرخک یا سایر بیماریهایی که واکسن دارد بالا باشد اگر هم مواردی از بیماری از بیرون از استان یا خارج از کشور وارد محیط ما شود جای نگرانی نیست، زیرا واکسیناسیون سبب میشود ایمنی جمعی در برابر بیماری به وجود اید و جمعیت بومی از بیماری حفظ شود.