سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه روز طبیعت را ایمن سپری کنیم؟

در آستانه فرا رسیدن روز طبیعت که هر ساله با حضور ایرانیان در دامان طبیعت گرامی داشته می‌شود نکاتی در خصوص تامین سلامت خانواده‌ها ارائه می‌شود.

دانشگاه علوم پزشکی شیراز در آستانه فرا رسیدن روز طبیعت که هر ساله با حضور ایرانیان در دامان طبیعت گرامی داشته می‌شود نکاتی در خصوص تامین سلامت خانواده‌ها ارائه کرد.

از آنجا که وسایل گازسوز باعث مصرف اکسیژن محیط می‌شود، بنابراین باز گذاشتن فضای زیر در و یا یک پنجره کوچک، برای تامین هوا لازم است.

باید توجه داشته باشیم که قارچ‌های سمی بسیار شبیه قارچ‌های خوراکی هستند و اشتباه در تشخیص آنها، به قیمت مسموم شدن و حتی مرگ افراد تمام می‌شود.

در طول سفر‌های نوروزی بهتر است به دلیل احتمال آلودگی از خوردن سبزی‌ها به صورت خام پرهیز کنیم.

در سفر‌های نوروزی و هنگام حضور در طبیعت همیشه بسته غذایی خود و کودکمان را بر روی یخ قرار دهیم و در صورتی که یخچال موجود است، آن را به یخچال منتقل کرده و پیش از مصرف گرم کنیم.

یکی از راه‌های پیشگیری از ابتلا به کیست هیداتیک سالم سازی سبزی‌ها است؛ بنابراین برای پیشگیری از بیماری‌های روده‌ای لازم است میوه و سبزی‌ها را با محلول گندزدا بعد از شستن گندزدایی کنیم که این امر در طول سفر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

در صورتی که غذا‌های گوشتی همراه داریم، باید قبل از مصرف آن را به میزان کافی حرارت دهیم.

با توجه به افزایش امکان مصرف کنسرو‌ها در طول سفر باید به یاد داشته باشیم که نشانه‌های فساد در کنسرو، شامل باد کردن قوطی، وجود زنگ زدگی در اطراف درز‌های قوطی، ایجاد کف یا تولید بوی نامطبوع در هنگام باز کردن در قوطی و شیرین شدن مایعات کنسرو سبزی، گوشت و ماهی است.

برای تشخیص قارچ سمی از قارچ خوراکی، به هیچ وجه نباید آن را با گذاشتن در دهان امتحان کنیم.

نشانه‌های فساد گوشت، استشمام بوی نامطبوع، ترشیدگی، وجود لکه‌های سبز یا سفید رنگ بر روی آن، لزجی، سبزی و شلی سطح گوشت، کدر شدن رنگ آن، نرمی و زرد شدن رنگ چربی گوشت است که به ویژه در سفر‌ها باید با دقت مورد توجه قرار گیرد.

در سفر‌ها هنگام ورود به محیط جدید و قصد اقامت، لوله دودکش را بررسی کنیم که ترک و شکستگی نداشته باشد.

غذا را در طول سفر در دمای بالاتر از ۶۰ یا پایین‌تر از ۱۰ درجه سانتی‌گراد نگهداری کنیم.

نشانه‌های مسمومیت با قارچ‌های سمی شامل اسهال، استفراغ، درد معده، تب بالا، کاهش فشارخون، غش، تاری دید، هذیان، تشنج و کما است که گاه ممکن است منجر به مرگ شود و در این موارد لازم است بی درنگ با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیریم.

به یاد داشته باشیم که برای جلوگیری از ورود مار و عقرب و سایر جانوران گزنده، راه‌های ورود به چادر خود را همواره بسته نگه داریم.

در داخل چادر و یا در مجاورت آن آتش روشن نکنیم؛ وزش باد می‌تواند باعث آتش گرفتن چادر شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.