سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در ۴۰ سال گذشته؛

ایران کمترین کمک‌های بین المللی را برای میزبانی پناهندگان دریافت کرده است

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: ایران که میزبان میلیون‌ها پناهنده بوده، متأسفانه در ۴۰ سال گذشته کمترین کمک بین المللی را دریافت کرده است‌.

آقای مجید تخت روانچی روز پنجشنبه در همایش بین المللی فراخوان و جمع آوری کمک‌های بشردوستانه برای افغانستان از ارسال بیش از ۳۰ محموله کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان در چند ماه گذشته خبر داده و گفته «این تنها یک نمونه از کمک‌هایی است که ایران کم و بیش به تنهایی به مردم افغانستان ارائه کرده.»

در ماه‌های گذشته به ویژه پس از شیوع ویروس کرونا و تغییر شرایط حاکمیتی افغانستان، سازمان‌های بین‌المللی از شرایط نامناسب بهداشتی این کشور ابراز نگرانی کرده‌اند. با روی کارآمدن طالبان در سال گذشته میلادی، بخشی از مردم افغانستان به ایران پناهنده شدند.

وزیر امور خارجه دیروز در نشست همسایگان افغانستان در شهر تونشی چین گفت که «در ۷ ماه گذشته حدود یک میلیون زن، کودک و مرد افغان وارد ایران شدند و تعداد آوارگان افغانستانی در ایران، به حدود پنج میلیون نفر افزایش یافته است.»

آقای امیرعبداللهیان که از این پناهندگان به عنوان «مهمانان ایران» یاد کرده، از «توجه کم سازمان‌های بین المللی به آوارگان در کشور‌های همسایه افغانستان» ابراز نگرانی کرد.

آذر ماه پارسال رسانه‌ها به نقل از آژانس پناهندگی سازمان ملل آمار داده بودند که حدود ٢٢.٨ میلیون نفر از جمعیت ٣٩ میلیون نفری افغانستان با خطر فقر و گرسنگی مواجه هستند، درحالیکه مهر ماه این آمار حدود ١۴ میلیون نفر برآورد شده بود.

آقای شهریار حیدری نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، ۲۹ آذر ماه پارسال به باشگاه خبرنگاران جوان گفت که کمک‌های سازمان‌های بین المللی به ایران برای میزبانی پناهندگان و مهاجران افغانستانی «بسیار ناچیز» است.

آقای فیلیپو گرندی کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان پاییز سال گذشته پس از نشست با معاون امنیتی وزیر کشور خبر داده بود «کمیساریای عالی پناهندگان برای بسیج کردن منابع بیشتر، جهت جبران هزینه اتباع مهاجر در ایران اقدام می‌کند و سازمان ملل متحد در امور پناهندگان هم کمک‌هایش  را ۲ برابر کرده که سال ۲۰۲۲ افزایش می‌یابد.»

حسین ذوالفقاری معاون امنیتی وقت وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران به گرندی گفته بود «نه تنها به ایران کمک نمی‌شود بلکه با تحریم‌های موجود فشار زیادی به ایران می‌آید؛ اروپایی‌ها پذیرفته‌اند ۳ هزار نفر را برای اسکان مجدد از ایران بپذیرند، اما تنها امسال ۵۰۰ هزار نفر از اتباع افغانستانی در کشور رسوب کرده‌اند.»

همایش بین المللی فراخوان و جمع آوری کمک‌های بشردوستانه برای افغانستان به میزبانی سازمان ملل متحد و سه کشور آلمان، انگلیس و قطر برگزار شد.

آقای تخت روانچی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل، وضعیت بشردوستانه افغانستان را «همچنان رو به وخامت» توصیف کرده؛ وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران هم گفته «افغانستان استحقاق توجه بیشتر جامعه جهانی را دارد.»

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۴۶ ۱۳ فروردين ۱۴۰۱
ترکیه میلیارد ها دلار بابت وجود پناهنده ها در کشورش از سازمان ملل دریافت کرده و میکند.
ناشناس
۱۶:۱۴ ۱۲ فروردين ۱۴۰۱
چرا پنج میلیون افغانی وارد کشور کردید ؟؟؟؟؟؟ هرجای بازار برید افغانیها بازار دستفروشی تهران دردست گرفتن و حتی جوونهای ایرانی هم نمیتونند باهاشون رقابت کنند نه مالیات میدن نه چیزی کلی هم رایگان از بهداشت و امنیت و مدرسه رایگان و سوخت و گاز و برق یارانه ای ایرانیها مصرف میکنند هروقتم پولدار بشن میرن اروپا و ترکیه سرمایگذاری میکنند و ملک میخرن با پولی که از ایران به جیب زدن ، آخرشم به مردم ایران فحش میدن
mamad
۲۰:۳۲ ۱۲ فروردين ۱۴۰۱
اگر من وشما جای همین افغانیهای آواره مسلمان بودیم وکشور مسلمان وقدرتمندی مثل ایران مارا پناه میداد بازهم همین حرف رو میزدی؟
ناشناس
۱۵:۳۰ ۱۳ فروردين ۱۴۰۱
در جواب mamad
مردم سیستان هم تو تشنگی و خشکسالی بودن و مردم ایران دیدن کشور مسلمان افغانستان چه کردن همه افغانها میگفتن اب میدیم نفت میگیریم حتی حق آب ما رو هم ندادن
چرا مقامات ایران به بیکاری جوونهای خودش توجه نمیکنه کارگر اضافه وارد کشور میکنه ! وقتی جوون ایرانی از بیکاری مهاجرت میکنه اون وقت در مرز باز میذارن کارگر خارجی میارن