مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس با اشاره به تلاشها برای اجرایی کردن برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی استان از سال ۱۴۰۱،نقش رسانهها در این زمینه را حائز اهمیت توصیف کرد و گفت: برای پیشبرد اهداف این سند،نیازمند همکاری و همراهی رسانههای مختلف برای گفتمانسازی هستیم.
حمیدرضا قانعی گفت: در جهان، برای اجرای سیاستهای فرهنگی، اسناد مدون بسیاری دارند و برای تحقق اهدافشان در حوزه فرهنگ برنامهریزی منسجمی انجام میدهند.
او گفت: سالهای گذشته این موضوع را مورد انتقاد قرار دادم که اسناد بالادستی در جمهوری اسلامی تبدیل به لیست آرزوهای مدیران شده است اما امروز وقتی نقشه مهندسی فرهنگی استان فارس را مرور میکنیم شاهد عقلانیت و نگاه جدی نخبگان در این سند هستیم.
به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، در این سند دستگاهها با توجه به وظایف ذاتی خود تقسیم بندی شدهاند و این به سیاستگذار کلان در عرصه فرهنگ کمک می کند تا بتواند در این عرصه راهبری کند و در پایان سال ۱۴۰۱ گزارش کاملی را از اقدامات و تحولات فرهنگ عمومی جامعه در سال ۱۴۰۰ ارائه دهد.
قانعی گفت: امیدواریم این عقلانیت که در سند وجود دارد در کوتاه مدت ما را به نتیجه برساند و شرایطی را فراهم کند تا اثربخشی فعالیتها و رویدادهای فرهنگی را بیشتر در جامعه حس کنیم. چراکه مردم تاکنون آن طور که باید نتایج محسوس اقدامات فرهنگی در جامعه را احساس نکردهاند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان فارس اظهار داشت: سند مهندسی فرهنگی فارس با توجه به مسائل استان تدوین شده و برای اجرای این سند، راهبری خوبی توسط آیت الله دژکام نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شیراز صورت گرفته است و همگرایی قابل قبولی هم بین مسئولان استان وجود دارد.
قانعی گفت: نماینده ولی فقیه در استان فارس به صورت مستمر پیگیر هستند که دستگاههای فرهنگی به وظایف تعریف شده در سند عمل کنند و امیدواریم با برنامه ریزی که در سند انجام شده به نتیجه خوبی دست پیدا کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با بیان اینکه برنامه سند مهندسی فرهنگی چهارساله است اما هر سال مفاد و برنامههای سند بازنگری خواهد شد، گفت: امیدواریم با بهتر شدن شرایط کرونا اتفاقات خوبی در حوزه فرهنگ و هنر رقم بخورد و کلنیهای فرهنگی شکل بگیرد و رونق پیدا کند تا این رخدادها نویدبخش شرایط مطلوبی برای جامعه فرهنگی و هنری باشد.