سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آغاز فاز جدید مایه کوبی طاعون نشخوارکنندگان سبک در استان قزوین

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی استان قزوین گفت: فاز جدید مایه کوبی طاعون نشخوارکنندگان سبک از فروردین سال جاری در استان آغاز شده است.

غلامرضا توکلی الموتی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان قزوین گفت: فاز جدید مایه کوبی طاعون نشخوارکنندگان سبک از فروردین سال جاری در استان آغاز شده است و حداکثر ظرف مدت سه ماه تمامی دام‌های سبک (گوسفند وبز) واحد‌های روستایی و عشایری، صنعتی و نیمه صنعتی استان به صورت رایگان تحت پوشش مایه کوبی طاعون قرار خواهند گرفت.

پیش بینی می‌شود در این طرح بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار راس گوسفند و بز در حدود هزار واحد دامی، با همکاری بخش دولتی و خصوصی دامپزشکی تحت پوشش مایه کوبی طاعون قرار گیرند.

این فاز به عنوان نوبت دوم برنامه ملی طرح سه ساله مایه کوبی طاعون نشخوارکنندگان کوچک سازمان دامپزشکی کشور محسوب و براساس آن مایه کوبی مذکور در سراسرکشور به صورت همزمان انجام می‌شود که با انجام برنامه مایه کوبی در ۳ سال متوالی و اجرای سایر برنامه‌های بهداشتی و مراقبتی در کشور این بیماری در طی سال‌های پیش رو به مرحله ریشه کنی رسانده شود.

فاز اول مایه کوبی طاعون در طی ماه‌های اردیبهشت، خردادو تیر سال گذشته انجام شده که واکسیناسیون تاثیر مثبتی در کاهش موارد رخداد بیماری مذکور در واحد‌های دامی داشته و این امر منجر به کاهش تعداد مبتلایان وتلفات ودرنهایت افرایش میزان بهره وری در این صنعت بوده است.

بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک به عنوان یکی از بیماری‌های ویروسی کشنده و واگیر دار بوده که در صورت وقوع بیماری در واحد‌های دامی حساس تعداد زیادی از دام‌ها، مبتلا و بویژه در دام‌های جوان منجر به تلفات خواهد شد.

این بیماری با علائمی از قبیل: تب، ترشحات چشم وبینی، زخم دهان تنگی نفس، اسهال وسرفه بروز می‌نماید و دام مبتلا به علت کاهش اشتها به شدت لاغر و در نهایت تلف می‌گردد، لذا بروز بیماری می‌تواند خسارات اقتصادی فراوانی به واحد‌های دامی و صنعت دامپروری کشور وارد نماید.

در پایان از دامداران محترم تقاضا می‌گردد به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماری در واحد‌های دامی خود همکاری لازم با اکیپ‌های دامپزشکی به عمل آورند در صورت مشاهده هرگونه علائم مشکوک به بیماری مذکور، مراتب را سریعا به دامپزشکی شهرستان مربوطه گزارش نموده و یا از طریق شماره تلفن ۱۵۱۲ اطلاع رسانی نمایند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.