سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بی نیازی از واردات در سایه خودکفایی برنج

بنابر اذعان وزیر جهاد کشاورزی سالانه یک میلیون تن کسری برنج مورد نیاز از طریق واردات تامین می شود.

علی رغم‌آنکه خودکفایی در تولید برنج یکی از اولویت‌های دولت سیزدهم است، اما برخی کارشناسان به دلیل بحران منابع آب درصدد محدودیت تولید در شمال کشور هستند.

آقای اکبری معاون امور آب و خاک پیش از آن گفته بود که با ایجاد زیرساخت های لازم همچون تجهیز و نوسازی، زهکشی‌های زیرزمینی و یکپارچه‌سازی اراضی می‌توان تولید را ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن افزایش داد.

بنابر اذعان وزیر جهاد کشاورزی سالانه یک میلیون تن کسری برنج مورد نیاز از طریق واردات تامین می‌شود که با توجه به ظرفیت کشور در تولید و طرح افزایش تولید در شالیزارهای شمال به سهولت می توان این میزان را در داخل تامین کرد.

آمارها نشان می‌دهد که با توجه به محدودیت منابع آب و خشکیدگی رودخانه‌ها، سهم آب در اختیار بخش کشاورزی را باید به حدود ۴۰ میلیارد متر مکعب کاهش داد، چرا که از ۱۰۰ میلیارد متر مکعب آب تجدید پذیر حدود ۹۰ میلیارد متر مکعب استفاده می‌کنیم.

با توجه به شرایط اقلیمی و بارندگی سال های قبل، امکان خودکفایی در تولید برنج امری دشوار به نظر می رسد و در صورت تحقق منابع آب و خاک کشور را نشانه می‌گیرد.

زه کشی یک راه برای افزایش تولید برنج


آقای احمد اشراقی نایب رئیس انجمن برنج گفت: زه کشی یک عامل برای افزایش تولید برنج محسوب می شود و این طور نیست که با اجرای این موضوع در شالیزارهای شمال بتوان به خودکفایی رسید.

به گفته او، عوامل متعددی در خودکفایی برنج همچون کشت ارقام پرمحصول و انتقال روش ها و دستورات فنی به کشاورزان در افزایش تولید تاثیر گذار هستند.

آقای اشراقی می گوید: با توجه به محدودیت کشت برنج در دیگر استان ها، امکان افزایش یک میلیون تنی تولید در استان های گیلان و مازندران و بی نیازی از واردات به سهولت امکان پذیر نیست.

بنابر آمار اعلامی انجمن تولیدکنندگان برنج سالانه ۲ میلیون و ۱۰۰ تا ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تن برنج در داخل تولید می شود که با احتساب سرانه مصرف ۳۶ کیلو، ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن کسری نیاز کشور از طریق واردات تامین می شود.

نایب رئیس انجمن برنج گفت: بنابر آمار‌ مجموع سطح زیر کشت برنج در ۲ استان گیلان و مازندران ۴۰۰ هزار هکتار است که برای تحقق افزایش تولید یک میلیون تنی برنج در هر هکتار ۲.۵ تن در هکتار عملکرد باید افزایش یابد که به سهولت با زه کشی این موضوع قابل دسترسی نیست.

معاون امور آب و خاک وزارت جهاد پیش از آن گفته بود که امکان خودکفایی برنج به سبب پتانسیل دوبار کشت در شمال با فراهم شدن زیرساخت های لازم همچون تجهیز و نوسازی، زه کشی های زیرزمینی و یکپارچه سازی اراضی وجود دارد.

خودکفایی برنج با ایجاد زیرساخت های لازم شدنی است

آقای محمد جواد خاکزاد مشاور نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: در محصولات کشاورزی قیمت گذاری دستوری راه چاره نیست و باید وزارت جهاد تولیدات کشاورزی را قیمت گذاری و با آن نرخ ها خریداری کند.

به گفته او، در ۲ سال گذشته تمامی عوامل تولید از جمله سموم، ماشین آلات و کودهای فسفاته و پتاسه افزایش ۲.۵ تا ۳ برابری قیمت داشتند که باید در قیمت گذاری این موارد دیده شود.

گرچه معاونت امور آب و خاک وزارت جهاد ادعا می کند که با ایجاد زیرساخت لازم پتانسیل افزایش یک میلیون تنی تولید وجود دارد، اما کارشناسان بخش کشاورزی اذعان می کنند که اجرای زه کشی یک راه حل برای افزایش تولید محسوب می شود.

آقای خاکزاد می گوید: با اجرای زه کشی تنها نمی توان یک میلیون تن تولید برنج را افزایش داد و همزمان با اجرای زه کشی و ذخیره سازی آب، اصلاح نژاد بذرها، تغذیه و استفاده از بذور هیبرید باید در دستور کار قرار گیرد تا کسری از طریق تولید جبران شود.

مشاور نظام صنفی کشاورزی می گوید: خودکفایی برنج در داخل شدنی است و تنها باید زیرساخت های لازم برای تحقق این موضوع عملیاتی شود.

پتانسیل خودکفایی و بی نیازی از واردات در داخل دست یافتنی است

آقای محمد شفیع ملک زاده قائم مقام صنفی کشاورزی گفت: دولت در بحث ذخیره سازی آب با ایجاد برنامه و روش های نوین آبیاری همچون آبخیزداری و آبخوانداری می تواند سطح آب های زیرزمینی را افزایش دهد.

به گفته او، با اجرای زه کشی در شالیزارهای شمال می توان امید داشت که در کشور به خودکفایی رسید.

برخی از کارشناسان و دست اندرکاران بخش کشاورزی بر این باورند که با ظرفیت منابع آب و خاک کشور امکان رسیدن به خودکفایی در تولید برخی محصولات همچون برنج وجود ندارد، درحالی که مسئولان وزارت جهاد کشاورزی می‌گویند، امکان افزایش ۸۰۰ تا یک میلیون تنی تولید وجود دارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
منصور
۱۶:۲۳ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
هر وقت اسم خود کفایی را اوردن مطمئن باشید اون جنس را میخوان گران کنن // حالا تلویزیون فیلم خانواده کشاورزان خودمون را میزاره که چون برنج خارجی ارزان خریدید // زنو بچه هایشون نون ندارن بخورن
جاسم داغری
۱۴:۵۸ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
احتکار احتکار احتکار
گرانی گرانی گرانی
بی نظارتی بی نظارتی بی نظارتی
خودتحریمی خودتحریمی خودتحریمی
نوشهری ها
۱۴:۲۳ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
همین خبر به معنی گرانی مجدد برنج.
خود کفایی با ارزانی خوشمزه تر خواهد بود.
ی
۱۳:۵۱ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
خوشبختانه دیگه به علت گرانی بیش از حد و توان مردم به برنج داخلی نیازی نیست به فکر خود کفایی برنج اصل پاکستانی هندی و...باشین
حمید
۱۲:۵۹ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
بله خب چند ماهی نمیشه که از کیسه ۱۰ کیلویی ۳۵۰ هزارتومان به کیسه ۱۰ کیلویی به ۹۵۰ هزار تومان تبدیل کردید. بنده بازنشسته ارتش هستم و هرگز نتونستم با این حقوق برنج ایرانی تهیه کنم. فقط برنج هندی خریدم . متاسفانه چاره ای ندارم. ولی به نظر من ماشین حساب شما ایراد داره.
ناشناس
۱۲:۳۴ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
بدنبال روشی برای تبدیل مشت سنتی به صنعتی و پیشرفته باشید. مثلا برنج گلخانه ای، یا برنجی که با آب دریا و در کنار ساحل قادر به رشد باشد یا برنج درختی و از این قبیل.....
ناشناس
۱۲:۳۱ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
چرا حرف بیخود میزنید ، کشور با بحران کمبود آب دست و پنجه نرم میکنه ، همینطوریش هم برنج کاری تو خیلی از مناطق تبدیل به معضل شده
از اون طرف هم با بستن یا کم کردن واردات قیمت برنج بالا میره
چرا واقعیت ها رو نمیبینین و شعار صد من یه غاز میدید؟
امید
۱۲:۱۲ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
خودکفایی در تولید برنج رویایی دست نیافتنی هست . بحران شدید کم آبی از یکطرف و تبدیل شالیزارهای برنج به ویلا و مراکز تفریحی از طرف دیگر باعث کاهش شدید تولید برنج شده . البته دلال بازی هم که مهمترین نقش رو دارد.
ناشناس
۱۱:۲۹ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
همین تو خودرو خودکفاییم بسه، برنجم برامون آرزو نکنید لطفا
ناشناس
۱۰:۴۶ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
ما مردم موندیم شما مسئولین چرا باور نمیکنین دیگه نمیتونیم واقعا چیزی بخریم بعد جالب اینجاست قیمتهارو هی مرتب افزایش میدین چه خبر اصلا معلوم
d
۱۳:۴۷ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
همین لحظه به خود کفایی برنج داخلی رسیدین چون کسی پول نداره بخره
محمد
۱۰:۳۴ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
برنج ایرانی به چه دلیل باید کیسه 900 باشه ؟
ناشناس
۱۴:۲۶ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
چون گوینده این خبر ، خودش زمین برنج‌کاری داره. کیسه ای ۹۰۰ هزار تومان به نفع او خواهد بود.
ناشناس
۰۹:۵۱ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
باید کار علمی سرلوحه کار قرار بگیرد حالا اگر خود کفاییی کامل نشد لااقل واردات کمتر شود
ناشناس
۰۹:۳۳ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
باید چند سد کشور در اختار برنج قرار گیرد همراه نظارت وموقیت استراتژیک و.....
رضا
۰۹:۳۳ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
تمام دروغه. اگر خودکفا شدیم پس چرا اینقدر قیمت برنج بالاست؟
فاطمی کیا
۰۹:۲۶ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
آقای وزیر جهاد کشاورزی متاسفم که ادم احمقی مانند شما وزیر است ، وزیری که هنوز نمی داند آب سرمایه ملی است ، همین حالا هر لیتر آب 4000 هزار تومان و هر لیتر بنزین 3000 تومان ، تا کی میخواهید منابع آبی این کشور را از بین ببرید ، تا کی میخواهید دست از این همه حماقت بردارید ، بجای کاشت گیاهان آب بر نظیر ، برنج ، سیب زمینی ، هندوانه ، ذرت و ... از کشت های جایگزین استفاده کنید
کشور ایران هزاران سال است که بعنوان کشوری خشک شناخته شده ، بیهوده نبوده در ادیان ایرانی قبل از اسلام برای آب تقدس و جایگاه ویژای قائل بودند ( آناهیتا الهه ی آب )....
تورا به خدا در موضوعاتی که تخصص ندارید ورود نکنید همین الان با این همه چاه عمیق مجاز و غیر مجاز بیشترین دشت های حاصلخیر ایران در حال خشک شدن است و...
سعید
۰۸:۳۱ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
همیشه حرف بی نیازی از واردات برنج می زنید و واردات ممنوع می کنید ،برنج کیلو پنجاه تا هفتاد هزار تومان !!!
ghfg
۰۸:۱۳ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
چی فایده که قیمتش از عرش خداهم بالاتر رفته خون مردم رو با ایت افزایش قیمتهاتون کردین تو شیشه
بازنشسته
۰۷:۲۲ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
هر جا که کار کارشناسی انجام دادند منجر به خشکسالی و از بین بردن منابع کشاورزی و دامداری شدند.واردات بیشتر برای رانت خوران منافع دارد. این به اصطلاح کارشناسان چنان ایران را وابسته می کنند که شعار خودکفایی برایمان یک رویا شود.فعلا که نتیجه این چهل سال چنین بوده، متاسفم از این نوع طرز فکر مقامات.
ناشناس
۰۹:۳۳ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
این به اصطلاح کارشناسان در جهاد محیط زیست منابع طبیعی دادگستری دهیاری ها وشوراهاکه دائم مجوز ساخت وساز در مراتع وزمینهای مرغوب کساورزی صادر کردند کشاورزی را به ورطه نابودی کشاندند ومنابع ابهای زیر زمینیرا نابود کردند و چند سال دیگر این وضع پیش برود همه از گشنگی میمیریم چون کشور در تحریم ووابسته هستیم مراتعی که محل چرای دام بوده به بهانه های مختلف برج وبارو ساختند وزمینهای مرغوب کشاورزی را داخل طرح هادی روستایی کردند ونه روستایی بلکه عده ای مرفه بی درد برج وبارو ساختند چه کسی پاسخگوی اینهمه خیانت به نسل های حال واینده است
ناشناس
۰۵:۲۲ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
خود کفایی نخواستیم لطفا واردات را قطع نکنید مردم بتوانند لااقل برنج خارجی بخرند
ناشناس
۰۴:۲۸ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
برنج ایرانی رابه کیلو ۱۵هزار تومان برگردانید اونوقت بگید واردات نباشه!!!!!
ناشناس
۰۲:۱۶ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
خودکفا بشیم همه جوره دلالی تقریبا حذف میشه. واردکننده دلال حذف میشه توزیع کننده دلال حذف میشه گران کننده دلال حذف میشه، برنج داخلی رو 10 برابر گران میکنن تا برنج های پلاستیکی که سهم سطل آشغال بوده بتونن 20 برابر گرون بفروشند و اشغال حکم زر بگیره . یعنی این دلالها همه جوره دلال هستن غیر از خود دلالی.
ناشناس
۰۱:۴۷ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
به احتمال زیاد دیگر نیاز به واردات برنج نیست، شاید صادر هم بکنیم چون آنقدر گران شده که قدرت خرید مردم محدود شده