سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مهمترین شایعات شهریور۱۴۰۰؛

از ترفند فتوشاپی اینترنشنال تا تزریق یک واکسن به چند نفر

شهریورماه سال ۱۴۰۰ شایعات زیادی درخصوص واکسن کرونا و فروختن ایران به چین منتشر شد که هیچ کدام صحت نداشت.

مهمترین شایعات، تحریفات و ترفند‌های شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان و کاربران معاند و ضدانقلاب در سال گذشته را بازخوانی می‌کند. در ادامه مهمترین شایعات منتشر شده در شهریورماه ۱۴۰۰ را مرور می‌کنیم:

* قهرمان‌سازی با تصاویر فتوشاپی برای یک قاتل

یکی از مهمترین شایعات شهریور ماه سال گذشته مربوط به تصویر فتوشاپی ایران اینترنشنال و صفحه توییتر اسرائیل به فارسی بود که با استفاده از فوتوشاپ عکس نوید افکاری را بر روی تصویری از حسن یزدانی قهرمان نام‌آشنای کشورمان جعل کردند.

* پیش‌فروش واکسن‌های داخلی

اما شایعات مربوط به واکسن کرونا، شایعه داغ آخرین ماه گرم سال بود. یکی از این اخبار مربوط پیش‌فروش واکسن‌های داخلی بود که همان زمان رئیس سازمان غذا و دارو گفت: خبر‌های منتشر شده درباره پیش‌خرید واکسن از شرکت‌های داخلی تولیدکننده واکسن به هیچ عنوان صحت ندارد؛ پیش خرید حتی به شکل ریالی انجام نشده و این اخبار کذب، مورد تایید سازمان غذا و دارو نیست.

* تخریب واکسن برکت با استفاده از فوتوشاپ!

در همین ماه برخی کاربران به دروغ مدعی شدند که مسئول روابط عمومی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) عنوان کرده: کشته شدن ده‌ها هزار ایرانی در راه اقتدار نظام ارزشش را داشت، درحالی که مشخص شد همان زمان این کاربران به یک صفحه فیک استناد کرده بودند.

* تزریق سینوفارم ووهان در ایران!

بهانه جویان حتی شایعه دیگری را درباره واکسن ساختند و آن‌ها علت ۱۰ برابر شدن مرگ کرونایی در ایران استفاده از نوع ارزان‌تر واکسن سینوفارم چینی بوده. این عده ادعا می‌کنند ایران، واکسن سینوفارم ووهان (که مجوز‌های لازم را نداشته) را به دلیل قیمت پایین‌تر نسبت به سینوفارم پکن وارد کرده است.

* تزریق واکسن چینی کارکنان برکت

در شهریور سال گذشته و در ادامه شایعات علیه واکسن کوو ایران برکت، برخی مدعی شدند که به مدیران و کارکنان شرکت برکت، واکسن سینوفارم زدند، درحالی که این شایعه از همان ساعات اول با تکذیب مدیر روابط عمومی ستاداجرایی فرمان حضرت امام (ره) روبرو شد.

* تزریق یک دز واکسن به چند نفر

یکی دیگر از شایعات واکسن کرونا این بود که عده‌ای مدعی شدند که در برخی مراکز تزریق واکسن، به دلیل کمبود یک دز واکسن را به دونفر می‌زنند، این درحالی بود که برخلاف تصور عامه مردم، در هر ویال (ظروف شیشه‌ای نگهداری مایعات دارویی) وابسته به نوع واکسن، دز‌های متعددی وجود دارد. به طور مثال وقتی روی یک ویال عدد ۱۰ دز نوشته شده، این به آن معنا است که به ۱۰ نفر هر کدام یک دز باید تزریق شود.

* انتصاب پسر نمکی به عنوان مشاور وزیر بهداشت دولت سیزدهم

برخی رسانه‌ها شایعه کردند که وزیربهداشت دولت سیزدهم فرزند وزیر بهداشت دولت دوازدهم را به عنوان مشاور خود انتخاب کرده است که مشخص شد این شایعه صحت نداشته و تشابه اسمی بوده است.

شایعه خبر فوت یک متهم زیر شکنجه در آذربایجان غربی، دروغ تخریب مزار شهدای گمنام در تهران و شایعات روزنامه شرق درباره عدم ارائه کارنامه به مادران دانش آموزان (اینجا) از جمله شایعات این ماه بود.

منبع: فارس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.