معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: بازگشایی آب سد زاینده رود در این مرحله به میزان مشابه بهمن ماه پارسال از بامداد امروز به مدت ۱۰ روز افزایش یافت.
زینلیان با ابراز خرسندی از بازگشایی آب زاینده رود همزمان با ایام نوروز و حضور میهمانان و مسافران در این استان گفت: امکان جریان دائمی آب در بستر رودخانه وجود ندارد.
او امیدوار است این بازگشایی محدود از نظر مباحث زیست محیطی و جلوگیری از فرونشست موثر واقع شود و بخشی از نیاز آبی کشاورزان شرق اصفهان تامین شود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان پیش از این اعلام کرده بود خروجی سد زاینده رود با توجه به نزولات جوی پنجم فروردین ماه به مدت ۱۰ روز افزایش مییابد و جریان زاینده رود احتمالاً ۲ روز پس از این تاریخ به شهر اصفهان و پس از آن به اراضی کشاورزی شرق خواهد رسید.
سد زایندهرود بهعنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تامین کننده آب شرب، محیطزیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، در سال ۱۳۴۹ با ظرفیت ۱.۴ میلیارد مترمکعب بهرهبرداری شد، این سد قوسی شکل در۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
زاینده رود با حدود ۴۵۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوههای زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در فلات مرکزی ایران به سمت شرق پیش میرود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان میریزد.
این رودخانه در سالهای گذشته بطور زمان بندی شده جریان داشت و آب زاینده رود برای کشت بهاره و پاییزه کشاورزان در شرق و غرب اصفهان از سد رهاسازی میشود؛ این رودخانه در زمان حاضر در اصفهان خشک است.
رودها هم فقط برای زیبایی و مبلمان شهری باید در جریان باشند و نه بیشتر.
ایران و شهرهای کویری و بیابانی و کوهپایه آبی مدیریت میخواهند.
تمام کشور درگیر کمآبیه، علت چیه که مرتب بیان میشه اصفهان و زایندهرود دچار مشکل شده، گرد و خاک و بیآب خوزستان رو از زندگی ساقط کرده ولی باید هندوانه و صیفیجات و ... توی اصفهان کویری کاشته بشه؟؟؟
علی ایحال می توان از تجربه کشورهای خارجی برای این امر استفاده کرد.
ویا موادی اختراع شود که وقتی روی سطح آب پشت سدها ریخته میشود از تبخیر آب پشت سدها بکاهد.
و آبها حتما با تونل و کانال سرپوشیده و لوله ها انتقال یافته و توزیع شوند حتی انتقال از یک استان به استان دیگر و تا ورودی به کارخانجات و زمین های کشاورزی درست نظیر آبرسانی به مناطق مسکونی تا از تبخیر آب جلوگیری گردد.
واز سیستمهای تراوایی ابیاری بجای قطره ای و بارانی در کشاورزی استفاده شود و توسعه یابد.
و از کشت محصولات آببر شدیداً جلوگیری شود مثل کشت برنج و صیفی جاتی نظیر هندوانه و خربزه و ....که آب مجازی زیادی صرف آنها میشود و خصوصا از صادرات آنها جلوگیری شود و درحد مصرف داخل صیفیجات تولید گردند.
و محصولات آب بر از طریق واردات تامین شوند و یا کشت انها با قرارداد با کشورهای خارجی دارای آب و روابط حسنه با ایران در خارج انجام و وارد شود.
و محصولات صنعتی آب بر از خارج وارد گردد و یا این صنایع از داخل کشور به سواحل دریا انتقال یابد و یا تعطیل شوند.
وسیستم های بازیافت پسابهای صنعتی و فاضلابهای مسکونی ایجاد و توسعه یابند تا از هدر رفت آب جلوگیری گردد.
ونیروگاهها که آب زیادی مصرف می کنند به سواحل منتقل شوند و نیز از نیروگاههای بادی و خورشیدی استفاده شوند و توسعه یابند.
وده ها موارد دیگر که بایستی بصورت همه جانبه و برنامه ریزی درازمدت و اقدام جدی با تامین بودجه و اعتبار به آنها جامه عمل پوشانید.
واب و برق و گاز و سایر سوختها کاملا جیره بندی شوند و مردممسرف ایران را به صرفه جویی و اقتصادی رفتار کردن و قناعت نمودن عادت داد و فرهنگ سازی اجباری نمود که در واقع یک توفیق اجباری برای حذف و نسل مملکت می باشد.
و از تخریب محیط زیست خصوصا جنگلها و مراتع که مراکز جمع آوری آب باران و برف و ذخیره کردن درسفره های آبی زیر زمینی هست جلوگیری بااشد مجازات شود تا حداقل آب کافی برای آشامیدن در کشور برای همیشه و برای نسلهای آتی وجود داشته باشد.
،