سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشنایی با جاهای دیدنی روستای پلکانی +تصاویر

ماسوله یکی زیباترین مناطق ایران برای دور شدن از خستگی های روزمره و آرامش گرفتن در دل طبیعت است.

نمای زیبای خانه‌های زرد پلکانی ماسوله با پس زمینه سبز جنگل برای همه شناخته شده است، سفر به این روستای زیبا شما را به اعماق تاریخ ایران میکشاند.

ماسوله با نمای زیبای خانه‌های پلکانی اش شناخته میشود، در ماسوله سقف هر خانه، حیاط خانه دیگر است. خانه‌هایی به رنگ زرد که بالکن هایش پر از گل‌های شمعدانی است و اطرافش را جنگل‌های سرسبز و کوه‌های بلند و آبشار‌های زیبا فرا گرفته اند. ماسوله آب و هوای دلنشین و مردمی خونگرم و مهمان نواز دارد. جا‌های دیدنی ماسوله شمال فضایی رویایی است که جذابیتش شما را بار‌ها به سمت خود خواهد کشید.

ماسوله یکی زیباترین مناطق ایران برای دور شدن از خستگی‌های روزمره و آرامش گرفتن در دل طبیعت است. اقامت در ماسوله حسی شبیه سفر در زمان و زندگی در دل طبیعت یک قرن پیش در یک روستای تاریخی است که در هیچ کجای دیگر نمیتوانید مشابه آن را تجربه کنید.

بهترین زمان سفر به ماسوله

برای سفر به ماسوله در فصل بهار و تابستان حتما باید قبل از حرکت جا رزرو کنید.

زمستان شهر ماسوله بسیار سرد و یک ماه آن یخبندان شدید است و تابستان‌ها معتدل است به همین دلیل خانه‌ها در بخش جنوبی ساخته شده اند تا حداکثر میزان آفتابگیری را داشته باشند.

در سال حدود ۱۰۰ روز هوا ابری و مه آلود است که همین هوا زیبایی ماسوله را بیشتر و فضا را رویایی میکند. میانگین دمای هوای سالانه ۱۲ درجه است. خنکی هوا باعث میشود رطوبت زیاد ماسوله، آزار دهنده نباشد.

خانه‌های ماسوله دارای دو بخش زمستانی و تابستانی هستند. اتاق کوچک زمستانی که در عقب خانه قرار داد و نور چندانی به آن نمیتابد و در وسط آن کوره‌ای برای آشپزی و گرم کردن اتاق ساخته اند. قسمت تابستان نشین که دارای پنجره و ارسی و شیشه‌های زیبا است که در فصل تابستان استفاده میشود.

فروردین در ماسوله روز‌های برفی و بارانی و مه آلود و آفتابی دارد و آسمان اغلب ابری و مه آلود است.

اردیبهشت ماسوله هم ابری است، ولی باران کمتری میبارد و زیباترین ماه برای سفر به ماسوله است و همه جا را گل‌های خودروی وحشی پر کرده اند و هوش از سر بیننده میبرند.

خرداد ماه روز‌هایی آفتابی و دلچسب دارد.

تعطیلات نوروز شلوغ‌ترین زمان مسافر پذیر شهر ماسوله است که از ۳ کیلومتری جاده ماسوله، ترافیک بسیار سنگین میشود.

ماسوله در تعطیلات تابستان نسبتا هوای خنک و ملایمی دارد و پر از گردشگر است و گل‌های شمعدانی روی ایوان‌ها منظره‌ای زیبا برای عکاسی فراهم میکنند.

عصر‌های فصل پاییز در ماسوله هوا سرد میشود. ازدحام گردشگران در فصل پاییز کمتر میشود و میتوانید از طبیعیت زیبای رنگارنگ پاییز در محیطی دنج و خلوت لذت ببرید. مهریز‌های تند و باران‌های پودری در آبان و آذر تجربه‌ای دل انگیز برایتان میسازد.

فصل زمستان، خلوت‌ترین زمان در شهر ماسوله و بنابراین ارزان‌ترین زمان برای اقامت است. زمستان در ماسوله تقریبا همیشه با بارش برف همراه است و جمعیت ماسوله در این فصل نصف میشود و مردمی که به مناطق خوش آب و هواتر کوچ میکنند، خانه هایشان را به مسافران اجاره میدهند. ماسوله گازکشی نیست و برای گرم کردن خانه‌های ماسوله از کپسول گاز و چراغ‌های نفتی استفاده میشود.

جا‌های دیدنی ماسوله در گیلان

جا‌های دیدنی ماسوله در گیلان علاوه بر بافت سنتی و ساخت و ساز پلکانی و تاریخی شامل طبیعت زیبا و بکر ماسوله می‌شود.

ماسوله کجاست؟

شهر ماسوله در مختصات جغرافیایی ۴۸ درجه و ۵۹ دقیقه طول شرقی و ۳۷ درجه و ۹ دقیقه عرض شمالی در میان رشته کوه‌هایی زیبا قرار گرفته است. اطراف ماسوله پوشیده از جنگل است و جاده فومن، راه ارتباطی اصلی آن به حساب می‌آید.

مسیر جاده ماسوله یکی از زیباترین مناظر طبیعی و جاده‌های پر پیچ و خم شمال است. برای رسیدن به ماسوله باید خودتان را به فومن برسانید و با طی کردن ۳۵ کیلومتر مسافت به ماسوله بروید.

مساحت شهر ماسوله معادل ۱۰۰ هکتار است که از شمال، جنوب و غرب به کوه‌هایی زیبا و از شرق به دره‌های سرسبز میرسد.

ارتفاع ماسوله از سطح دریا ۱۰۵۰ متر است.

مهم‌ترین جا‌های دیدنی ماسوله شمال، ساخت پلکانی این روستا است که باعث تفاوت ارتفاع بسیار زیاد بین بالاترین و پایین‌ترین نقطه آن، در حدود ۱۲۰ متر شده است.

آبشار کوشم

بعد از یک ساعت کوهنوردی با شیب ملایم و عبور از چند رودخنه، به آبشار کوشم میرسید که در انتهای تنگه دره جنگلی ماسوله از یک دیوار سنگی به پایین میریزد این آبشار به ارتفاع ۳۰ متر از بالای دیوار سرازیر شده است.

آبشار و رودخانه ماسوله رودخان

رودخانه ماسوله رودخان از بالادست ماسوله سرچشمه گرفته و از وسط ماسوله به سمت تالاب انزلی روان میشود و شالیزار‌های برنج را آبیاری میکند. دو دیوار بلند در اطراف رودخانه برای جلوگیری از طغیان و سیلاب و آسیب رساندن به خانه‌ها در فصل پر بارش کشیده شده است. با کمی پیاره روی در مسیرخلاف جهت رودخانه به آبشار زیبای ۲۰ متری درنزدیکی پارکینگ ماسوله میرسید.

آبشار خرم بو

در زبان تالشی به صورت " خربو " تلفظ میشود. برای رسیدن به این آبشار ۲۰ متری نیاز به راهنمای محلی دارید و به دلیل سختی دسترسی به آن و ۲ کیلومتر کوهپیمایی، کمتر کسی به بازدید از آبشار میرود و به همین دلیل با منطقه‌ای بکر و زیبا و دست نخورده روبرو خواهید شد.

آبشار لارچشمه

پدیده‌ای زیبا و بی نظیر با ارتفاع ۶ متر در بین درختان سرسبز و انبوه است که قبل از ماسوله در کنار جاده فومن قرار گرفته است. حوضچه‌های کوچک اطراف این آبشار باعث زیبایی دو چندان آن شده و میتوانید در قهوه خانه، رستوران و استراحتگاه کنار آبشار استراحت کرده و از زیبایی طبیعت لذت ببرید.

پارک جنگلی ماسوله

یکی از جاذبه‌های زیبای ماسوله با چشم انداز کوهستانی و پوشش گیاهی جنگلی متراکم است که آب و هوایی تمیز و خنک دارد. وسعت این پارک و منطقه حفاظت شده حدود ۲۴۰۰ هکتار است و در ۳۵ کیلومتری غرب فومن واقع شده است. انواع درخت فندق، راش، توسکا، ممرز، درخت آزاد و گیاهان دارویی متنوع در این منطقه دیده میشود. در این پارک جنگلی امکانات رفاهی از جمله رستوران، دکه و آلاچیق فراهم شده است. مشهور‌ترین خوردنی این پارک، آش دوغ است که حتما باید امتحان کنید.

قله شاه معلم

با ارتفاع ۳۰۵۰ در شمال غربی ماسوله قرار دارد و به نام " ماسوله داغی " هم شناخته میشود که دومین قله بلند استان گیلان است. راه سخت و مناظر زیبا و بی نظیرش یکی از جاذبه‌های مورد علاقه کوهنوردان است.

ییلاق کوبار ماسوله

مسیر چند ساعته دیدنی و منحصر به فرد رسیدن به ییلاق کوبار یا کوه روباه با وجود شیب تند بخشی از مسیر، ولی مناظری بکر و جذاب برای عکاسی و لذت بردن از طبیعت و پیاده روی برای علاقمندان به طبیعت است. زیبایی مدهوش کننده این ییلاق تمام خستگی‌های مسیر را از تنتان میزداید.

ییلاق للندیز

این ییلاق کمتر شناخته شده است ومسیر دو ساعته جنگلی ییلاق جاده ماشین رو ندارد. این ییلاق محل چرای گوسفندان محلی است و منظره‌ای خارق العاده و آرامشی به یادماندنی دارد.

ییلاق آندره

در ۵ کیلومتری ماسوله و مرز استان زنجان با طبیعیتی بکر و زیبا.

چشمه آب معدنی علی زاخونی

یکی از پدیده‌های بینظیر طبیعی که به دلیل بیکربنات موجود در آن به رنگ نارنجی است و به نام چشمه زمزم مشهور است. با وجود مزه تلخ آب، گفته میشود برای مشکلات گوارشی مفید است. این چشمه در نزدیکی هتل آرام ماسوله قرار دارد و آب چشمه با لوله‌ای به قطر ۸ سانتی متر به خارج از حوضچه میریزد.

موزه مردم شناسی ماسوله

تنها موزه شخصی ایران است که در سال ۱۳۸۱ توسط فرهان ضرفی ماسوله‌ای در ورودی شهر تاریخی ماسوله تاسیس شد که در سه بخش مجزا مجموعه‌ای از اسناد تاریخی، ابزار و وسایل مربوط به چهار قرن گذشته ماسوله را به نمایش گذاشته است. از جمله کفش‌های سنتی، کوزه ها، جام‌ها، چینه‌های گلی، پول‌های قدمیی، کتیبه‌ها ابزار کشاورزی و قیمتی قدیمی.

موزه حیات وحش

مجموعه‌ای از ۸۰ حیوان تاکسیدرمی منطقه که در کنار بازار و یکی از خانه‌های پلکانی ماسوله در منزل شخصی یکی از اهالی واقع شده است. حیواناتی از جمله راسو، گراز، گورکن، کفتار، قاقوم، شاهین، عقاب، و حتی یک خرس قهوه‌ای ۸۰۰ کیلویی و ... که اغلب آن‌ها در جاده‌ها جان خون را از دست داده اند، در این مجموعه نگهداری میشوند.

بازار ماسوله

قلب تپنده ماسوله که در آن میتوانید انواع مربا و ترشی‌های محلی، لواشک، عروسک‌های کاموایی، لباس‌های محلی، کیف‌های گلیمی، آینه‌های کار شده، ظروف مسی و سایر صنایع دستی منطقه را خریداری کنید و از خوراکی‌های خوشمزه و انواع کباب و غذا‌های محلی لذت ببرید.

سوغات و صنایع دستی ماسوله

سفر به ماسلوه بدون خرید سوغاتی این شهر کامل نمی‌شود. با توجه به اینکه ماسوله یکی از روستا‌های کوهستانی منطقه محسوب می‌شود، اغلب مایحتاج و وسایل زندگی توسط مردم تهیه می‌شده است. بسیاری از آن‌ها امروزه به باد فراموشی سپرده شده‌اند، اما ساخت برخی از آن‌ها هنوز در میان مردم رواج دارد. از رایج‌ترین و مهم‌ترین صنایع دستی ماسوله می‌توان به چموش (کفش‌های قدیمی)، شال‌ها و جوراب‌های پشمی، لیف حمام، کلاه پشمی، عروسک‌های بافتنی و چادرشب اشاره کرد. در این میان صنایع چوبی ماسوله به تازگی بار دیگر احیا شده است.

اگر اهل خرید خوراکی به عنوان سوغات هستید، خوراکی‌های بسیاری در ماسوله درست می‌شود که می‌توانید به عنوان سوغات این روستا تهیه کنید. از مهم‌ترین سوغاتی‌های خوراکی ماسوله می‌توانیم به لواشک، رب‌انار، میوه‌های خشک، سبزی‌های محلی و گلپر اشاره کرد.

غذا‌های محلی ماسوله

ماسوله نیز به مانند دیگر روستا‌ها و شهر‌های استان گیلان مکان مناسبی برای تست کردن غذا‌های خوشمزه شمالی است. از مهم‌ترین غذا‌های محلی ماسوله می‌توان به میرزا قاسمی اشاره کرد.

گفته می‌شود اولین بار این غذا در سال ۱۸۶۰ میلادی طبخ شد و از ابداعات قاسم خان والی منطقه بوده است. از دیگر غذا‌های محلی ماسوله می‌توان به کباب ترش، ترش واش، آش دوغ، باقلا قاتوق و شامی کباب اشاره کرد.

برچسب ها: گردشگری ، پلکانی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.