سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نمایش سكه‌های قاجاری با ضرب دارالصفای خوی برای نخستین بار در موزه

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوی گفت: یازده سکه دوره قاجاریه با ضرب دارالصفای خوی برای نخستین بار در موزه این شهرستان به نمایش گذاشته شد.

عزیز میرزایی گفت:پیشینه ضرب سکه در خوی براساس اسناد موجود و سکه‌های کشف شده از دوره ایلخانیان (۷۴۴-۶۵۴قمری) آغاز که قدیمی‍ترین سکه خوی از جنس نقره بوده و در موزه آذربایجان در تبریز نگهداری می‌شود.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوی  گفت:در دوره جلایریان (۸۱۴-۷۳۶ قمری) ضراب‌خانه خوی جزو ضراب‌خانه‌های ده‌گانه از جمله بغداد، واسط، تبریز، اردبیل، کاشان، شیراز، نخجوان، اصفهان و شیروان محسوب می‌شده است که توسط سلطان ویس ضرب سکه‌ها در آنجا انجام می‌شد.

او می گوید:در دوره قراقویونلوها، حاکم خوی به نام بایرام‌بیگ، سکه ضرب می‌کرده و در دوره صفوی هرچند به‌دلیل جنگ‌های پیاپی با دولت عثمانی ضراب‌خانه خوی کم‌فروغ می‌شود، اما به‌دست آمدن یک نمونه سکه فلوس صفوی ضرب خوی که در نشریه شماره ۵ سکه شاهان اسلامی نوشته سیدجمال نژا طباطبایی تصویر آن دیده می‌شود نشان از فعالیت این ضراب‌خانه دارد.

میرزایی گفت: در دوره افشاریه، یک سکه نقره‌ای با نشان نادر شاه افشار و با ضرب خوی ثبت شده و در دوره زندیه هم چندین سکه طلا، نقره و مس ضرب خوی موجود است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوی گفت:در دوره قاجاریه نیز خوی جزو ۱۳شهر بزرگ دارای ضراب‌خانه در ایران به شمار می‌رفت که انواع سکه‌های ضرب شاهان قاجار در خوی ثبت شده است تا اینکه به دستور ناصرالدین شاه قاجار همه ضراب‌خانه‌ها در شهرستان‌ها تعطیل و فقط در تهران ضرب سکه آنهم به‌صورت ماشینی فعال شد.

او می گوید:به همراه این سکه‌ها، هفت اثر شاخص موزه‌ای که در فهرست آثار ملی هم به ثبت رسیده است هم در معرض دید عموم قرار گرفته است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.