سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

کهور پاکستانی برای تثبیت ماسه ها مفید است

دبیر ستاد ملی هماهنگی و مدیریت گرد و غبار سازمان محیط زیست گفت : درخت کهور پاکستانی در مناطق ماسه ای رشد بسیار خوبی دارد و ماسه هارا تثبیت می کند.

هر کشوری با توجه به اقلیم خود ، گونه ها و طبیعت خاص خود را دارد ، برای نمونه در کشور کانادا که اقلیم کوهستانی و برفی دارد ، بسیاری از درختان این کشور سوزنی برگ یا کاج است .

دبیر ستاد ملی هماهنگی و مدیریت گرد و غبار سازمان محیط زیست گفت: تمام صنایع و فعالیت‌های توسعه یافته می توانند آلودگی ایجاد کنند، خاک می‌تواند تا حدودی به عنوان یک کاتالیزور عمل کند و تا حدودی جلوی آلودگی را بگیرد، اما اگر این آلودگی بیشتر از حد مجاز باشد، با وزش باد جابجا می‌شود و گرد غبار ایجاد شده همراه با آلودگی خواهد بود.

طهماسبی گفت: استراتژی محیط زیست و سازمان منابع طبیعی استفاده از گونه‌های بومی سازگار است اما در برخی از مناطق ناچار به استفاده از گونه‌های وارداتی هستیم که رشد خوب یا مقاومت بالا دارند.

به گفته‌ی طهماسبی، درخت کهور پاکستانی در مناطق ماسه‌ای رشد بسیار خوبی دارد و ماسه هارا تثبیت می‌کند، این گونه فقط در اراضی زراعی خود رو است و ممکن است مهاجم باشد، اما در سایر مناطق شنی کاشت این درخت مفید است.

همچنین عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت : از خدا که مهندس تر نیستیم ، هرگونه غیر بومی که وارد کشور شود به زیست بوم منطقه آسیب می زند شاید برخی از این گونه ها مصرف آب کمتر داشته باشند یا یک مشکل را حل کنند اما در مجموع آسیب های آنها از مزایای آنها بیشتر است.

بیدهندی گفت : سنبل آبی در تالاب انزلی فاجعه ای را به پا کرد که اگر اکنون این گونه مهاجم غیر بومی را خرید و فروش کنید ، جرم آن معادل خرید و فروش مواد مخدر است یا برای نمونه اکالیپوس در جنوب با انتشار بخارات سمی مشکل ایجاد کرده است یا کهور آمریکایی که در جنوب کاشته شده است به دلیل ریشه های گسترده لوله های آب و فاضلاب را تخریب میکند .

پیشتر رئیس سازمان محیط زیست گفته بود با توجه به ظرفیتی که برای درختان غیر بومی ایجاد شده است، به راحتی رشد می کنند و می توانند مشکلات محیط زیستی فراوانی را ایجاد کنند، که این امر در دستور کار سازمان محط زیست قرار گرفته است .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۲۲ ۰۴ فروردين ۱۴۰۱
سالهاست از ورود گونه های غیر بومی لطمه های جبران ناپذیر به اکوسیستم کشور وارد شده است چون عاملان آن تاوان اشتباهات مدیریتی خود را نمی دهند بنابراین این روند همچنان ادامه دارد گونه غیر بومی براحتی حالت مهاجم بخود میگیرد و گونه های ارزشمند بومی را نابود میکند