مریم مهارت رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: نکته مهم در خرید آجیل عید، رنگ و ظاهر آن نیست بلکه سلامت و کیفیت آجیل است.
او گفت: تا حد امکان از خرید آجیل های رنگ شده خودداری کنید. این آجیل ها اغلب با رنگ های غیرمجاز و غیرخوراکی رنگ می شود که ممکن است حساسیت زا باشد.
مهارت گفت: هنگام خرید آجیل به تازگی آن توجه داشته باشیم به هیچ وجه نباید بو یا طعم کهنگی، کپک زدگی و ترشیدگی بدهد.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: اغلب مغزها دچار کپک و قارچهای سمی می شود که ماده ای سرطان زا موسوم به آفلاتوکسین را ترشح میکند.
او گفت: بنابراین به جای محصولات باز و فله ای، آجیل های بسته بندی شده و مرغوب خریداری کنید.
مهارت گفت: اگر در آجیل حفره مشاهده کردید، آن آجیل کهنه و بدون کیفیت است.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: در خرید مغز گردو احتیاط کنید زیرا روغن موجود در مغز گردو در اثر کهنگی طعم و بوی نامطبوعی را ایجاد می کند.
او گفت: در صورتی که بر روی آجیل مانند پسته، فندق و پسته شامی، سوراخ هایی مشاهده کردید از مصرف این گونه تنقلات خودداری کنید زیرا علامت آفت زدگی بوده و در داخل سوراخ ها لارو حشرات، به صورت کرم هایی به اندازه دانه برنج وجود دارد.
مهارت گفت: سعی کنیم آجیل را به صورت خام و بدون نمک خریداری کنید زیرا انواع بو داده سرشار از نمک بوده و برای سلامت قلب و عروق خطرناک است.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: اگر خواستید مازاد آجیل نوروزی را برای استفاده های بعدی کنار بگذارید.
او گفت: بهتر است آجیل را درون ظرف های دربسته و در محلی خشک و خنک قرار دهید.