سید مجید آزیز گفت: طرح مذکور از اوایل خردادماه و با ابلاغ شیوه نامههای اجرایی توانیر آغاز بهکار نموده و در قالب آن حدود ۱۲۰۰ دستگاه کنتور سه فاز جریان مستقیم هوشمند تعویض شده است که این فرایند همچنان ادامه خواهد داشت. به طور کلی تا کنون بیش از ۲۰ هزار انواع کنتور هوشمند در شبکه توزیع برق شرکت طی سالهای اخیر تا کنون نصب شده است.
او گفت: با بررسی بهعمل آمده در فصول گرم امسال حدود ۷ درصد مشترکین خانگی شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی بیشتر از الگو، مصرف داشتهاند. تا نیمه اسفندماه ۱۴۰۰ تعداد کنتورهای هوشمند نصب شده در خراسان رضوی به ۲۰ هزار و ۳۳۵ کنتور رسید که توسط مدیریتهای برق شهرستانها نصب شده و در حال بهره برداری است.
مدیر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: پیش بینی میشود حدود ۲۰۰۰ کنتور سه فاز هوشمند تا پایان سال جاری در محدوده تحت پوشش شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی نصب شود. کنتورهای مذکور با هزینه حدود ۴ میلیون تومان تهیه ولیکن در این فرآیند هزینههای سایر اقلام مصرفی مانند تابلوی هوایی و عملیات تعویض نیز وجود دارد.
آزیز گفت: نصب کنتورهای هوشمند امکان پایش بار مشترکین و قرائت و کنترل بار ایشان را فراهم میکند و کنتورهای هوشمند موجب محدود کردن مصرف بی رویه مشترکان پرمصرف میشود و قرائت آن از راه دور است. با این کنتورها اطلاعات مصرف را میتوانیم هر دو ساعت در اختیار مشترکان قرار دهیم.
او گفت: هدفگذاری توسط شرکت توانیر تدوین و ابلاغ میشود و حدود ۱۷۰ هزار اشتراک تک فاز و سه فاز در دستور کار خواهند بود. ضمنا نصب ۳۵۰۰ دستگاه تابلو دیماندی هوایی با قابلیت فرمان از راه دور بهجای تابلوهای دیماندی زمینی فعلی نیز در فرآیند کار است. اعداد فوق شامل مشترکین توزیع برق مشهد نمیشود.