خواجهای گفت : به دلیل شرایط جغرافیایی و اقلیمی شهرها و روستاها در دامنه کوه ساخته شده است و به دلیل شیبدار بودن زمین و تغییر الگوی بارشها در چند سال گذشته بروز سیل، ریزش سنگ و رانش زمین دور از انتظار نبوده است، که در این میان ایمن سازی این روستاها اولویت اصلی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان است.
او مقاوم سازی بافتهای فرسوده را ضروریترین اقدام در جهت توسعه روستایی عنوان کرد و گفت: توسعه مقاوم سازی بافتهای فرسوده موضوعی است که در حوادث و زلزلههای ویرانگر کارکرد آن بیشتر مشخص میشود.
به گفته مدیرکل بنیاد مسکن استان زنجان ، در اغلب زمین لرزههای بالای پنج ریشتر و حتی ۶ ریشتر که منجر به خسارت شده، بافتهای بهسازی شده در روستاها کمترین آسیب را دیده اند و بنیاد مسکن در این حوزه کارنامه درخشانی دارد.
او پیشگیری، آمادگی و بازسازی را سه مقوله اصلی در مدیریت بحران عنوان کرد و گفت: ساخت واحدهای مسکونی مقاوم و امن در مقابل خطرات حوادث طبیعی، ترویج مقاومسازی و افزایش آگاهی روستائیان برای بالا بردن کیفیت و اهمیت مکان ساخت بناها اهمیت زیادی دارد و فناوریهای نوین ساخت و ساز مسکن، سرعت و کیفیت را در ساخت بنا ارتقا میدهد.
او می گوید: این نهاد برای مقابله با تهدید سوانح طبیعی، عملیات پیشگیری پیش از وقوع سانحه را با اجرای طرح ویژه بهسازی و نوسازی سکونتگاههای آسیبپذیر روستایی و همچنین بازسازی مناطق سانحهدیده پس از وقوع سانحه همواره در دستور کار خود قرار داده است.
به گفته خواجه ای در استان زنجان ۹۲ هزارو ۶۷۸ واحد مسکونی روستایی شناسایی شده است که می توان گفت تاکنون ۵۵ درصد از واحدهای مسکونی روستایی معادل ۵۱ هزار واحد در مقابل زلزله مقاوم سازی شده اند که امیدواریم با ترویج فرهنگ مقاوم سازی ساخت و سازها در مناطق روستایی، این میزان افزایش یابد.
او می گوید: تعداد سهمیه ابلاغی چهار هزارو ۲۳۰ واحد است که از این تعداد سه هزارو ۸۹ فقره، معادل ۷۳ درصد انعقاد قرارداد شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان گفت:این تسهیلات با کارمزد پنج درصد و با بازپرداخت ۲۰ ساله تا سقف هر فرد ۱۰۰ میلیون تومان به واحدهای مسکونی روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر اعطا شده است.