سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برابری نیمه شعبان با شب‌های قدر

یک کارشناس علوم قرآنی در خصوص فضیلت نیمه شعبان نکاتی را بیان کرد.

سید احمد ستوده پیرامون اعمال شب نیمه شعبان گفت: شب نیمه شعبان، شب بسیار مبارکى است و بسیاری از «ائمه معصومین (ع)» فضیلت‌های فراوان این شب را بر شمرده‌اند، مناجات و دعا در این شب بسیار سفارش شده است، از جمله اعمال مهم نیمه شعبان «غسل» است که باعث تخفیف گناهان مى‌شود، همچنین «احیاء» این شب به نماز، دعا و استغفار مورد تاکید قرار گرفته است، در روایت آمده که هر کس شب نیمه شعبان را احیاء دارد نمیرد دل او در روزى که دل‌ها بمیرند.


بیشتربخوانید


فضیلت قرائت زیارت «امام حسین (ع)» در شب نیمه شعبان

ستوده قرائت زیارت «امام حسین (ع)» را در شب نیمه شعبان عملی مهم خواند و ابراز کرد: خواندن زیارت «امام حسین (ع)» عملی ارزشمند در شب نیمه شعبان است، همچنین بر صلوات شعبانیه و دعای ماه شعبان نیز توصیه شده است.

فضیلت قرائت «دعای کمیل» در شب نیمه شعبان

این کارشناس علوم قرآنی با اشاره به فضیلت قرائت «دعای کمیل» در شب نیمه شعبان بیان کرد: خواندن «دعای کمیل» ثواب بسیاری در شب نیمه شعبان دارد همچنین بیان اذکار «سُبْحانَ اللّهِ»، «الْحَمْدُلِلّهِ»، «اللّهُ اَکْبَرُ» وَ «لا اِلهَ اِلا اللّهُ» هر کدام صد مرتبه پر فضیلت است، تا خداوند تعالى گناهان گذشته او را بیامرزد و برآورد حاجت‌هاى دنیا و آخرت برآورده کند.

وی در همین رابطه اظهار کرد: شب نیمه شعبان همچون برادر شب «قدر» است، در روایتی از «امام باقر (ع)» آمده است که می‌فرمایند: شب نیمه شعبان پس از «لیله القدر» مهمترین شب محسوب می‌شود، خداوند در این شب به بندگان خود فضل عطا می‌کند.

تاکید «ائمه معصومین (ع)» بر فضایل غروب نیمه شعبان

ستوده در همین راستا اظهار کرد: تمام «ائمه معصومین (ع)» تاکید دارند غروب نیمه شعبان غسل برای تخفیف گناهان و نماز مغرب را با این غسل برگزار کردن فضیلت فراوانی دارد همچنین سفارش شده احیاء در شب نیمه شعبان حتما همراه با دعا، استغفار و مناجات باید برگزار شود.

این کارشناس علوم قرآنی خاطرنشان کرد: توجه داشته باشید که «مناجات شعبانیه» افضل اعمال شب نیمه شعبان است، «امام سجاد (ع)»» در شب نیمه شعبان همواره احیاء داشتند و از شب تا به صبح به مناجات و دعا همچنین استغفار برای مردم زمان می‌گذراندند.

سید مجتبی حسینی پژوهشگر قرآنی در گفتگو با خبرگزاری میزان پیرامون ویژگی و تفاوت شب نیمه شعبان با دیگر شب‌ها گفت: همان طور که در روایات آمده است شب نیمه شعبان تنها یک شب عادی نیست بلکه شبی متفاوت از شب‌های دیگر و شبی مشابه با شب‌های قدر است.

وی ادامه داد: در این شب اعمال بسیاری سفارش شده است چراکه از نظر ارزش معنوی در طول تاریخ این شب حتی پیش از ولادت «حضرت مهدی (عج)» شب خاصی بوده است که می‌توان با انجام اعمال ویژه این شب با روحی تازه به استقبال ولادت حضرت «مهدی موعود (عج)» برویم.

شب زنده داری یکی از اعمال مهم شب نیمه شعبان

این پژوهشگر قرآنی در خصوص اعمال شب نیمه شعبان تصریح کرد: شب زنده داری یکی از اعمال مهم شب نیمه شعبان است که این شب زنده داری باید شامل اعمالی، چون تلاوت قرآن و عبادت به درگاه خداوند باشد، غسل، استغفار، زیارت عاشورا، خواندن دعای مجیر، دعای کمیل و به ویژه خواندن مناجات شعبانیه از مهمترین اعمالی است که در شب نیمه شعبان بر آن سفارش شده است.

وی پیرامون قرائت دعای عهد در شب نیمه شعبان خاطرنشان کرد: دعای عهد «امام زمان (عج)» بسیار سفارش شده است، در روایات آمده است که هرکسی چهل روز مداوم این دعا را بخواند نمی‌میرد تا «حضرت مهدی (عج)» را ببیند و حتی اگر از دنیا رفت دوباره زنده می‌شود تا در رکاب «صاحب الزمان (عج)» بوده و ایشان را زیارت کند.

منبع: میزان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
منصور
۰۷:۳۲ ۲۷ اسفند ۱۴۰۰
چه خوب // من نمیدونستم با شب قدر برابره