سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سیارکی که تنها ۲ ساعت قبل از برخورد به زمین شناسایی شد

براساس مطالعات یک سنگ کیهانی هنگام منفجر شدن حدود یک سوم از زمین و ماه فاصله داشت.

سیارکی به بزرگی یک یخچال تنها چند ساعت پس از اینکه برای اولین بار توسط ستاره شناسان شناسایی شد، به جو زمین برخورد کرد. این پنجمین بار است که محققان یکی از این سنگ‌های کیهانی را قبل از برخورد به سیاره زمین می‌بینند.

به گزارش livescience، این سیارک با نام ۲۰۲۲ EB۵ اولین بار توسط کریستیان سارنچکی، ستاره شناسی در ایستگاه کوهستانی Piszkéstető در ۱۱ مارس شناسایی شد. دو ساعت بعد، صخره فضایی که حدود ۶.۵ فوت (۲ متر) اندازه داشت با سرعت تخمینی ۳۹۶۰۰ مایل در ساعت (۶۳۷۰۰ کیلومتر در ساعت) به جو زمین برخورد کرد و احتمال می‌رود منفجر شده باشد. بر اساس اطلاعات هنگام مشاهده این سنگ حدود یک سوم از زمین و ماه فاصله داشت.

پس از شناسایی این سیارک، سیستم ارزیابی خطر ضربه "Scout" ناسا شروع به ردیابی سنگ فضایی کرد. هنگامی که مشخص شد سیارک با زمین برخورد خواهد کرد، Scout به طور خودکار به مرکز مطالعات اجسام نزدیک به زمین (CNEOS) در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL) در کالیفرنیا هشدار داد. طبق بیانیه JPL، تیم CNEOS دقیقاً مکان و زمان برخورد سیارک را پیش‌بینی کردند.

Davide Farnocchi، مهندس ناوبری در JPL که به توسعه Scout کمک کرد، می‌گوید توانستند مکان‌های برخورد احتمالی را که ابتدا از گرینلند غربی تا سواحل نروژ امتداد داشتند را تعیین کنند. همانطور که رصدخانه‌های بیشتری سیارک را ردیابی کردند، محاسبات آن‌ها از مسیر و مکان برخورد آن دقیق‌تربود. سیارک ۲۰۲۲ EB۵ در حدود ساعت ۲۲:۲۳ به اتمسفر زمین در بالای یان ماین، جزیره آتشفشانی خالی از جمعیت در حدود ۳۱۰ مایلی (۵۰۰ کیلومتری) شرق گرینلند و حدود ۳۷۰ مایلی (۵۹۵ کیلومتری) شمال شرقی ایسلند برخورد کرد.

به گزارش نیویورک پست، شاهدان در ایسلند و گرینلند از مشاهده نور درخشان در آسمان و شنیدن صدای بلند گزارش کردند. به گفته EarthSky، کارشناسان فکر می‌کنند که احتمالاً این سیارک را در حالی مشاهده کرده اند که به یک شهاب سنگ آتش تبدیل شده است. همچنین به گفته انجمن شهاب سنگ آمریکا (AMS)، شهاب سنگ آتشین از نوع درخشان است که نوری برابر یا بزرگتر از زهره در آسمان شب ساطع می‌کند. این به دلیل اصطکاک بین شهاب سنگ و جو زمین است که سنگ را گرم کرده و انرژی را به شکل نور آزاد می‌کند. به گفته انجمن AMS، اگر شهاب سنگ آتشین نیز منفجر شود، به آن بولید می‌گویند و می‌تواند بوم صوتی ایجاد کند.

۲۰۲۲ EB۵ پنجمین سیارکی است که قبل از برخورد با زمین توسط ستاره‌شناسان مشاهده شده است. پل چوداس، مدیر CNEOS می‌گوید سیارک‌های کوچکی مانند ۲۰۲۲ EB۵ زیاد هستند و اغلب به جو برخورد می‌کنند، اما تعداد کمی از این سیارک‌ها در فضا شناسایی شده و قبل از برخورد به طور گسترده مشاهده شده اند.


بیشتر بخوانید


 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
رخشنده
۱۳:۴۸ ۱۳ آبان ۱۴۰۱
عالی
ناشناس
۰۰:۵۵ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰
می‌دونستید امشب که این شهاب سنگ به جو زمین خورده شب امامت امام زمان بوده
اشکان
۰۰:۵۵ ۲۹ اسفند ۱۴۰۰
تورابه خدا چندساعت از عمروزندگی خودتون صرف ساختن این دست دروغها میکنید با این حرفها مردم وجوانهارواز دین بیزارنکنید
رخشنده محمودی
۱۳:۴۹ ۱۳ آبان ۱۴۰۱
؟چرا دروغ میگی
ناشناس
۱۴:۰۲ ۲۷ اسفند ۱۴۰۰
اگه به یه شهر میخورد چی؟؟کسی زنده میموند آیا؟؟
ناشناس
۱۲:۵۷ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰
نه
ناشناس
۱۱:۲۷ ۲۷ اسفند ۱۴۰۰
کرونا که هست خدایآاااااااااااااااااااااا
منصور
۰۸:۵۵ ۲۷ اسفند ۱۴۰۰
ایخدا // اگه امسال بغیر از سیل و ملخ و زلزله میخواهی شهاب سنگ بفرستی
اول تو تا شهاب کوچلو بعنوان تیر قلق گیری بفرست // تا بهت گرا بدم صاف بزنی به هدف
امیرمهدی اخگر
۱۱:۲۹ ۲۷ اسفند ۱۴۰۰
کرونا رو جا انداختی حتما ماسک نمی زنی به پلیس خبر میدم