سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تلاش کشور‌های همسایه برای مصادره هویت ما/ زنگ خطری که هنوز به گوش برخی نرسیده است

با تلاش‌های پی‌درپی کشور‌های همسایه در جهت مصادره مشاهیر ما، مسئولان برنامه‌های گسترده‌ای را جهت معرفی شاعر پارسی در پیش گرفته‌اند.

اسفند امسال به مناسبت بزرگداشت حکیم نظامی، مراسمی برای معرفی این شاعر پارسی زبان در ایران و جهان برگزار شد. حجت‌الله ایوبی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران، بیان کرد که برنامه خط نیاکان، برنامه ای برای معرفی مشاهیر ایرانی است.

تاکنون چهل نفر از مشاهیر ایرانی در فهرست مشاهیر ایرانی در یونسکو به ثبت جهانی رسیده اند. نظامی شاعر بلند آوازه قرن ششم است که می‌توان گفت پنج گنجش  تا حدودی در ایران ناشناخته است. امسال در برنامه خط نیاکان در کمیسیون ملی یونسکو ایران، برنامه‌ای ویژه برای حکیم نظامی تدارک دیده شد و از کسانی که سالیان سال بدون هیچ ادعایی، برای معرفی حکیم نظامی چه با خط خوشنویسی، چه تئاتر، چه موسیقی و ... تلاش کردند، تجلیل شد.

این برنامه مقدمه‌ای برای معرفی هرچه بهتر و باشکوه‌تر حکیم نظامی است. آثار نظامی سال‌ها پیش در سال ۱۹۷۰ میلادی توسط هانری ماسه و ... ترجمه شده است. حکیم نظامی متعلق به این سرزمین و برخاسته از ایران است. او ایران را دل زمین می‌داند و معتقد است جهان تن است و ایران دل.

تلاش کشورهای همسایه برای مصادره هویت ما

ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران، از اینکه در کشور‌های همسایه به میراث  کهن مشترک ما توجه می‌شود، ابراز خوشحالی و خرسندی کرد و گفت در این باره هیچ گونه خطری احساس نمی‌شود!

به گفته او، هیچکس نخواهد پذیرفت که نظامی غیر از زبان دیگری به جز فارسی اشعارش را گفته؛ حکیم نظامی برخاسته از این سرزمین است و اشعار او نیز به زبان فارسی است و تنها به ترکی ترجمه شده است.

شعر پارسی؛ مهم ترین هنر ایرانی

اصغر دادبه استاد بازنشسته دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر بخش ادبیات دایره المعارف بزرگ اسلامی، هم بیان کرد در قرن ششم، نه قونیه‌ای که مولوی در آن بوده، قونیه امروز بوده و نه گنجه‌ای که نظامی در آن بوده، گنجه امروز.

به گفته او، به لحاظ فرهنگی، همه این‌ها گستره ایران فرهنگی است. اما به لحاظ تاریخی، آن دوره بخشی از ایران بوده است.

کشوری که با مشاهیر ما برای خود هویت می سازد

دادبه بیان کرد که برای ساختن هویت، شخصیت‌های هنری، فرهنگی، علمی لازم است. در نتیجه بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، این کشور‌ها شروع به ساختن هویت برای خود کردند. کوشیدند که نظامی را از آن خود بدانند. خیلی سال نمی‌گذرد که اشعار فارسی که بر در و دیوار آرامگاه نظامی در آذربایجان بود، تراشیده و آن را به ترکی ترجمه کردند.

بعد از آن کوشیدند بگویند اصل این اشعار به ترکی بوده و به فارسی ترجمه شده است. اساساً این حرف بی بنیاد است. این‌ها تلاش‌های بی موردی است که آنان انجام دادند و اگر دید فرهنگی نسبت به این موضوع داشتند، نظامی برای آنان هم بود.

ما باید چه کنیم؟

دادبه اظهار کرد که ابیات نظامی که من در حافظه دارم، برای دوره ابتدایی است. در کتاب‌های دوره ابتدایی ما، اشعاری بی نظیر از نظامی، مولوی و .. بود.  متأسفانه  به تدریج، این‌ها از کتاب‌های درسی حذف شد. الان دانشجویان ما با این موضوع آشنایی ندارند. مسائل آموزشی تربیتی، علمی و هنری باید از مدرسه ابتدایی و کودکستان شروع شود.

غیر از کتاب، امکانات دیگری چون ساخت فیلم، رسانه‌های مختلف و ... هم وجود دارد. همه این کار‌ها خوب است. در آموزش در مدرسه و رسانه ها، این کار باید جدی در نظر گرفته شده است؛ چرا که شعر فارسی جزو مهمترین هنر ما و هستی و هویت ماست.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۲۳:۲۶ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
نه دادا از بی عرضه گی ملت و دولته
ناشناس
۲۱:۳۸ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
سلام
پیشنهاد می‌کنم راجع به بیماری نادر [SMA] تحقیق کنید.
هم برای پیشگیری از به دنیا آمدن نوزاد مبتلا به آن و دعا برای آنها؛
هم اگر خواستید برای کمک به هزینه‌های درمان و نگهداری کودکان مبتلا به آن؛
هم برای کمک و حمایت رسانه‌ای از آنها.

برای اطلاعات بیشتر می‌توانید نام بیماری را در اینستاگرام یا گوگل سرچ نمایید.
ناشناس
۲۰:۰۰ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
عامل تمام اینها
کتاب های سطحی که هیچ طرفداری ندارد
صدا و سیمایی که فقط با بازیگران و مجریان برنامه دارد و هیچ کارشناس با سوادی ندارد
سمینارهایی که وزارت ارشاد باید برگزار کند و صدا و سیما پوشش دهد
استفاده از ابیات غنی و فرهنگ سازی در دوران ابتدایی

واقعا حیف اون پولی که خرج ادارات دولتی میکنید.صد حیف
و هزاران حیف
ناشناس
۱۸:۰۹ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
این هم از سیاست نفوذی های فرهنگی کشور است که در راس امور فرهنگی کشور قرار گرفته اند. من سالها است به این نتیجه رسیده ام وقتی موسیقی اصیل در صدا و سیما جایی ندارد در عوض تا دلتان بخواهد موسیقی پاپ . و در مسایل دیگر فرهنگی هم مثل این . سریالهای خارجی. به بهانه های مختلف از فرهنگ اصیل ایرانی دور شده ایم منتهی در راس اش ، عامل نفوذی ها است
ناشناس
۱۷:۰۱ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
اگه ۴ تا سریال جذاب درست میکردین حتی رایگانم شده به کشورهای دیگه میدادین با زیرنویس انگلیسی و ترکی انقدر اینا پررو نمیشدن
ناشناس
۱۵:۳۱ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
بله دیگه
مولوی رو ترکیه برد
سنایی رو هم بردن
رودکی هم
مشاهیر و مفاخر ایران درخطرند!!
ناشناس
۱۵:۱۸ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
مولوی و نظامی ترک نبوده اند.نظامی در اصل تفرشی بود و مولانا هم بلخی بوده.
ناشناس
۱۴:۵۱ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
عزیزان
دوستان
همسایگان


تمام این کشورها باید بدانند که :


*** علت اصلی این قضایا ، "وسعت زیاد ایران زمین " در زمانهای گذشته ، و گستردگی زبان پارسی و پارسیان ، در زمانهای گذشته دور بوده است. ***


اعیاد شعبانیه و عید باستانی نوروز
" بر همگان مبارک "



سلامت و شاد باشید.
امید
۱۱:۵۰ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
وقتی صدا وسیمای ما با فراموش کردن قهرمانان و اساطیر و هنرمندان کشورمان اقدام به شناساندن و بزرگنمایی قهرمانان خیالی بیگانه مثله جمونگ و سوسانو و امثال آن میکند باید هم شاهد مصادره نام بزرگان کشورم توسط بیگانگان باشیم.
ناشناس
۱۴:۲۹ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
مختار و یوزارسیف هم به لیستت اضافه کن
ناشناس
۱۶:۵۹ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
دقیقا
ناشناس
۱۱:۴۴ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
این که کشور های همسایه مشاهیر و داشته های ما رو به اسم خودشون میزنن یه بحثه ولییییییییی توی کشور خودمون هم بعضی از قوم ها و شهرها اداب و رسوم و سوغاتی و لباس و کلا این جور موارد از اقوام دیگه رو به دروغ به اسم خودشون ثبت میکنند بهتره ارگانی که مسئول این موارد هست قبل از ثبت یه تحقیق جامع انجام بدن و تاریخ رو برسی کنند
ناشناس
۱۷:۰۴ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
تو کشور خودمون مشترکات بین اقوام زیاد داریم جرو بحث نندازید الکی
همه جای ایران سرای من است
مهم ایرانه
ناشناس
۱۰:۵۰ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
تازه فهمیدید؟
ناشناس
۱۰:۴۶ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
این مشکل اول در خود صدا سیما باید جستجو کرد که سریال از مشاهیر ملی و باستانی تهیه نمیکند
مثل فردوسی خیام نظامی عطار کوروش داریوش و....
ناشناس
۱۰:۳۶ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
نجبنیم همه چیز رو مصادره می کنند
ناشناس
۱۰:۲۰ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
واقعا چرا از کتابها حذف شدن و اینکه چرا دیگه به بچه ها دیکته نمیگن بعد از دوم ابتدایی ملت خیلی غلط املایی دارن