سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صاحبان خودرو‌های لوکس بخوانند

طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در بهار ۱۳۹۵ صاحبان خودرو‌های لوکس فقط متناظر با قیمت یک خودروی متعارف می‌توانند از شرکت بیمه شخص ثالث طرف مقابل خسارت دریافت کنند.

نمایندگان مجلس قرار است به‌زودی قانون بیمه اجباری شخص ثالث را اصلاح کنند. در این اصلاحیه صاحبان خودرو‌های لوکس باید با استفاده از بیمه بدنه، خسارات وارد شده به خودروی خود را تامین کنند تا به اقشار ضعیف جامعه هزینه اضافی تحمیل نشود. طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در بهار ۱۳۹۵ صاحبان خودرو‌های لوکس فقط متناظر با قیمت یک خودروی متعارف می‌توانند از شرکت بیمه شخص ثالث طرف مقابل خسارت دریافت کنند. بقیه خسارت را اگر می‌خواستند ممکن بود از طریق مراجع قضایی پیگیری کنند.

طرحی به ضرر یا سود شرکت‌های بیمه؟

مجلس حالا می‌گوید به‌جای این کار زیان‌دیده باید خسارت را از بیمه بدنه خودش بگیرد. این روش البته قبلا هم اجرا می‌شد و اتفاق جدیدی نیست. با این حال مجلس ترجیح داده در قالب یک طرح، قانون قبلی را اصلاح کند. به گزارش هفت صبح، این طرح اگر به سرانجام برسد برای شرکت‌های بیمه از یک جهت سودده است و از سوی دیگر مضر. چون در عین حال که بیمه بدنه بار مالی به همراه دارد، ممکن است باعث شود راننده‌های بیشتری برای دریافت بیمه‌نامه بدنه تشویق شوند البته با توجه به بالارفتن قیمت خودرو، شاهد افزایش مشتریان بیمه بدنه خواهیم بود که سود سرشاری را نصیب شرکت‌های بیمه می‌کند و احتمال زیان شرکت‌های بیمه بسیار کم است.

قانون چه بوده است؟

در قانون بیمه اجباری شخص ثالث که در سال ۱۳۹۵ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، خودرو‌ها به دو نوع متعارف و نامتعارف تقسیم‌بندی شده‌اند، در قانون مذکور چنان چه ارزش خودرو کمتر از نصف دیه کامل یک مرد مسلمان در ماه حرام باشد، خودرو متعارف و در غیراین‌صورت خودرو نامتعارف شناخته می‌شود که با نرخ اعلامی برای دیه، در سال جاری خودرو‌های بالای ۳۲۰ میلیون تومان، در حکم نا‌متعارف شناخته می‌شوند. در واقع زیان‌دیده‌ای که خودروی نامتعارف دارد پس از مراجعه به شرکت بیمه و دریافت خسارت طبق اصل تناظر از بیمه‌گر، مجدد به مقصر حادثه مراجعه و خواستار دریافت خسارت ناشی از افت قیمت خودرو می‌شود که محاکم قضایی بدون درنظر گرفتن اصل تناظر و لحاظ کردن میزان مسئولیت شرکت بیمه اقدام به صدور حکم می‌کنند.

طرح جدید مجلس چیست؟

علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ در گفتگو با وب‌سایت خانه ملت در این باره گفته: «تصور تصادف یک تاکسی پراید با یک خودروی لوکس چند میلیاردی که در شهر‌ها کم هم تردد ندارند، بسیار نگران‌کننده خواهد بود چرا که در چنین شرایطی حتی کل قیمت پراید در مقابل افت قیمت آن خودروی لوکس ناچیز خواهد بود.» او تاکید کرد: «در خصوص افت قیمت خودرو نیز باید اصل تناظر اعمال شود و برای رفع ابهام موجود در قانون و تضییع حقوق مردم، موضوع افت قیمت خودرو در طرح اصلاح قانون بیمه اجباری با تصریح بیشتری مطرح و به صراحت به عنوان یکی از مصادیق خسارت مالی به افت قیمت خودرو اشاره شده است تا زیان‌دیدگان به واسطه آن به شرکت بیمه مراجعه و مطالبه خسارت کنند و هم در خصوص خودرو‌های لوکس اصل تناظر اعمال و از افزایش فشار به عموم مردم جلوگیری شود.» خضریان در پایان گفت: «در واقع صاحبان خودرو‌های لوکس و نامتعارف باید با استفاده از بیمه بدنه، سایر خسارات وارد شده به خودروی خود را تأمین کنند و باید از تحمیل این هزینه‌ها به مردم قشر متوسط و ضعیف جامعه جلوگیری شود.»

منبع: خراسان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.