سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سلاح لیزری ایران برای دفاع از اماکن حساس کشور را بشناسید

تنها ۶ کشور در جهان توانمندی ساخت سلاح‌های لیزری را دارند که جمهوری اسلامی ایران با تولید سلاح لیزری ساتب یکی از آن‌ها است.

دانش طراحی و تولید سامانه‌های پدافندی لیزری از جمله دستاورد‌های مهمی است که طی سال‌های اخیر صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران به آن دست یافته‌اند و توپ‌های لیزری که با استفاده از اشعه لیزر پرتوان قادر به مقابله و انهدام اهداف هوایی پرنده هستند، امروزه در سازمان رزم یگان‌های پدافندی کشورمان برای مقابله با اهداف متخاصم قرار گرفته‌اند.


بیشتربخوانید


نخستین‌بار شهریورماه ۱۳۹۸ بود که مدیرعامل وقت سازمان صنایع الکترونیک ایران (صاایران) خبر از دستیابی کشورمان به دانش طراحی و ساخت سلاح‌های لیزری پدافندی و استقرار آن در مناطق حساس و حیاتی کشور برای محافظت از این مناطق داد و گفت: در موضوع کُشندگی نیز دستاورد‌های خوبی داشتیم که همه آن‌ها تولید داخل هستند، برای مثال در دنیا متداول است که پرنده‌های رادارگریز خود را از لایه‌های کامپوزیتی می‌سازند تا هم رادارگریز باشد، هم سبک باشد و هم به تداوم پروازی آن در هوا کمک کند. این بدنه کامپوزیتی در برابر لیزر‌های پرتوان آسیب‌پذیر است و ما با استفاده از این لیزر‌ها که در اختیار داریم می‌توانیم آن‌ها را منهدم کنیم.

سامانه سلاح لیزری «ساتب» نام دستاورد و محصول صنعت دفاعی کشورمان در حوزه سلاح‌های لیزری است که امروز وظیفه حفاظت و حراست از اماکن حساس و حیاتی کشور را بر عهده دارد. مزیت استفاده از چنین سامانه‌هایی سرعت بالای آن‌ها در مقابله با اهداف هوایی از جمله پهپاد‌ها و موشک‌های کروز متخاصم است چراکه در این سلاح‌ها، پرتابه که اشعه لیزر است با سرعت نور حرکت می‌کند و همچنین تا زمانی که جریان انرژی وجود داشته باشد، این شلیک ادامه دارد.

به دلیل پیچیدگی و فناوری بالای حوزه لیزر، تاکنون کشور‌های محدودی در دنیا (۶ کشور) توانسته‌اند به حیطه سلاح‌های لیزری ورود پیدا کنند که جمهوری اسلامی ایران نیز یکی از آن شش کشور است که توانسته سامانه‌های سلاح لیزری را برای دفاع هوایی برد کوتاه و برای دفاع از تاسیسات حساس و حیاتی خود طراحی و تولید کند.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۳۴ ۲۶ اسفند ۱۴۰۰
اگر علم در ستاره ثریا باشد مردانی از پارس به آن دست پیدا خواهند کرد
ناشناس
۲۳:۰۸ ۲۴ اسفند ۱۴۰۰
این هنوز واس امریکا قفله شما چه جوری بهش دست پیدا کردید
ناشناس
۲۲:۵۳ ۲۲ اسفند ۱۴۰۰
اون کامیون که ساخت روسیه است باقی معلوم نیست چیه