سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۵ استاد برتر حوزه علمیه قم تجلیل شدند

در بیست و سومین اجلاسیه استادان حوزه علمیه قم از ۱۵ استاد برتر حوزه در سه سطح عالی و خارج، استاد برتر و استادان سطح یک قدردانی شد.

 آیت الله جوادی آملی در پیامی تصویری به این اجلاسیه با اشاره به نقش و اهمیت علم و رشته‌های علمی در قران کریم گفت: در قرآن کریم به علم سوگند یاد شده است و این کار نیز نشان از اهمیت برهان و استدلال و دلیل در قرآن کریم دارد

این مرجع عالیقدر با تاکید بر این که قرآن به علم و نقش آن در قدرت آفرینی برای ملت‌ها تاکید کرده است، گفت: قدرت در سایه علم، کتاب و نوشته‌های علمی ایجاد می‌شود و قرآن سعادت هر ملتی را در سایه خرد و اندیشه و علم و نوشته‌های علمی برای ملت‌ها می‌داند.

آیت الله جوادی آملی محوری‌ترین علوم در قرآن را علوم حوزوی و دینی عنوان کرد و گفت: امروز در دنیا شاهدیم که در علم ابزار ساز، چه فجایع و کشتار‌هایی در دنیای ایجاد کرده که این موضوع اهمیت علوم وحیانی و دینی و بازگشت به معارف قرانی را بیشتر می‌کند.

او استفاده از معارف نو و تازه قرآن و نهج البلاغه برای نجات کشورمان و سایر کشور‌های جهان را ضروری ئانست و گفت: استفاده از این معارف نجات دهنده هستند و بهره براری از معارف جدید و مختلف دینی می‌تواند برای بشریت رهایی بخش باشد.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه نیز در این اجلاسیه تکریم علما را ضروری عنوان کرد و گفت: تعظیم و تکریم از استاد باعث عزت و ارتقا مقام علمی است.

آیت الله حسینی بوشهری به الزامات نقش استادان در تقویت علمی طلاب اشاره کرد و گفت: مسئله اخلاص و کار برای خداوند لازمه هدایت علمی طلاب است و مهمترین دلیل ماندگاری حوزه‌های علمیه در طول سالیان طولانی به دلیل اخلاص و خضوع علمی اساتید است.

او با اشاره به مشکلات معیشتی و تاثیر آن در انگیزه علمی طلاب گفت: در جلسات متعدد در حوزه موضوع مشکلات معیشتی طلاب در حال پیگیری است، اما برای درس و علم نباید انگیزه‌ها کاهش یابد که این وظیفه استادان را در این شرایط دشوار‌تر می‌کند.

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به ضرورت حضور استادان برجسته در مراکز حوزوی شهرستانی گفت: سال آینده با هدف ارتقای جایگاه علمی مراکز حوزوی شهر ستان‌ها ۳۰۰ نفر از استادان حوزه علمیه قم به حوزه‌های شهرستان‌ها مهاجرت خواهند کرد.

آیت الله اعرافی بازگشت به سنت قدیم در تدریس دروس حوزوی را ضروری برشمرد و گفت: با هدف عمق بخشی به سطح علمی طلاب در کنار دروس رشته‌های طلبگی دروس سنتی و قدیمی نیز در برنامه درسی حوزویان گنجانده می‌شود.

او  از برنامه ریزی برای برگزاری امتحانات به صورت حضوری خبر داد و گفت: امتحانات دروس حوزوی بعد از ماه مبارک رمضان به صورت حضوری برگزار می‌شود و در حال برنامه ریزی برای برگزاری حضوری دروس در سال آینده هستیم.

مدیر حوزه‌های علمیه گفت: در شرایط کرونایی طلاب با آسیب‌ها و چالش‌های جدی در مباحث علمی مواجه شدند که در بحث افت تحصیلی و آموزشی در طلاب نیازمند برنامه ریزی و هم فکری و همکاری بیشتر با اساتید حوزوی هستیم.

او گفت: با همکاری استادان و مدیران حوزوی با نگاه جامع به دنبال راهکار برای مقابله با آسیب‌های و چالش‌های پیش آمده از کرونا هستیم که حل تنگنا ها، مشکلات علمی و شخصیتی باید پیگیری و رفع شود.

در این اجلاسیه کمیسیون‌های تبلیغ، تهذیب، آموزش و و پژوهش گزارشی از کمیسیون‌های خود و موضوع این اجلاسیه ارائه کردند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.