به تازگی در تمام دنیا مطالعههایی روی گیاه روغن گل مغربی (گل پامچال) انجام گرفته و درباره تاثیر آن در موارد زیر بررسیهایی انجام شده است.
مشکلات ناشی از افزایش سن، الکلیسم، آکنه، بیماریهای قلبی، بیش فعالی در کودکان، مولتیپل اسکلروزیس، کنترل وزن، چاقی، سندرم پیش از قاعدگی، اسکیزوفرنیا، پسوریازیس، آلرژی، آسم، آترواسکلروز، تنظیم کلسترول، سردرد مزمن، آسیب عصبی-دیابتی، درماتیت-اگزما، سلامت پروستات، ناتوانی جنسی و نازایی، التهاب، لوپوس، آرتریت روماتوئید، اسکلرودرمی، اختلالهای حافظه ناشی از آلزایمر، درد معده، تغذیه پوست و مو.
به دلیل تاثیر فراوان این گیاه در زمینه پیشگیری و درمان، در حال حاضر بخش قابل توجهی از توصیههای گیاه شناسان برای جوان ماندن و پیشگیری از بیماریها را در بر میگیرد.
بیشتربخوانید
خواص روغن گل مغربی مربوط به مقدار زیادی اسید چرب گاما- لینولنیک اسید (GLA) در آن است. در واقع روغن گل مغربی بیشترین مقدار این اسید چرب را داراست و گیاهان دیگر فقط مقدار کمی GLA دارند.
به همین دلیل این گیاه به عنوان عامل درمانی مهمی شناخته شده و مطالعهها برای بررسی آثار آن همچنان ادامه دارد.
به طور طبیعی تعداد فواید این گیاه در حال افزایش است. اسید گاما لینولنیک، اسید لینولئیک و مواد مغذی دیگر در این روغن برای ساختمان سلولی و بهبود حالت کشسانی پوست ضروری است.
همچنین این اسیدهای چرب به تنظیم هورمونی بدن کمک میکنند که یکی از نتایج آن سلامت بافت پستانها است. به طور خاص روغن گل مغربی در شرایط زیر کمک کننده است. البته توصیه جدی ما مشورت با پزشک معالج قبل از مصرف میباشد.
کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS)، یائسگی، اندومتریوز و پستان فیبروکیستیک:
با تاثیر بر تولید پروستاگلاندینهای التهابی که طی قاعدگی آزاد میشوند، GLA موجود در روغن گل مغربی میتواند سبب کاهش کرامپهای قاعدگی (گرفتگی عضلات) شود.
حساسیت پستانها را در زمان قبل از قاعدگی کاهش داده وعلائم روده تحریک پذیر را تخفیف میدهد. در تمایل زیاد به مصرف کربوهیدراتها و التهابهای همراه اندومتریوز نیز کمک کننده است.
در برخی افراد به دلیل پایین بودن سطوح GLA در بدن، سندرم پیش از قاعدگی بروز میکند که با دادن این مکمل میتوان علائم را کاهش داد.
در دوران یائسگی (منوپوز) نیز کاهش گر گرفتگی و احساس سلامتی، همزمان با مصرف دارو گزارش شده است.
در زنانی که پستانهای فیبروکیستیک دارند هم اسیدهای چرب اختصاصی این روغن میتواند التهاب پستانها را کاهش داده و جذب ید را افزایش دهد.
شاید مقدار ید در بدن این افراد به شکل غیر طبیعی پایین است. میزان دوز مصرف روغن گل مغربی در این دسته از زنان ۳ گرم در روز و در سه نوبت میباشد البته باید توجه کرد که اگر بعد از ۲ تا ۳ ماه از مصرف بهبودی در علایم مشاهده نگردید از ادامه مصرف خودداری نمایند.
کاهش درد مفاصل و التهاب ناشی از آرتریت روماتوئید
بررسیها نشان میدهد که مصرف مکمل روغن گل مغربی و سایر منابع GLA سبب کاهش درد مفاصل و التهاب در بیماریهای مفصلی میشود.
در یک مطالعه شش ماهه کاهش علائم التهاب در آرتریت روماتوئید با دریافت کپسولهای حاوی GLA نسبت به گروه پلاسبو، دیده شده است. در مطالعه دیگر تعداد مفاصل حساس و متورم در مقایسه با گروه پلاسبو کاهش یافته بود.
کاهش آسیبهای عصبی ناشی از دیابت
تحقیقها نشان میدهد که GLA موجود در روغن گل مغربی میتواند باعث پیشگیری و درمان آسیبهای عصبی (نوروپاتی) در بیماران دیابتی باشد. در یک مطالعه یک ساله علائمی نظیر بی حسی و گزگز شدن در افرادی که نوروپاتی خفیف دیابتی داشتند، با مصرف روغن گل مغربی نسبت به گروه پلاسبو کاهش یافت.
کاهش علائم اگزما
در بعضی از بیماران زمانی که مشکلات تغذیهای مربوط به GLA وجود داشته باشد، اگزما دیده میشود؛ بنابراین دریافت GLA از طریق مصرف روغن گل مغربی میتواند مفید واقع شود.
در بعضی مطالعهها نشان داده شده است که این روغن میتواند التهابهای ناشی از اگزما را در مقایسه با گروه پلاسبو کاهش داده و علائمی نظیر خارش، ترشح و پوسته پوسته شدن پوست که مربوط به اگزما هستند را بهبود بخشد. در این حالت بیمار نیاز کمتری به استفاده از کرمهای استروئید و دارو و در نتیجه عوارض جانبی ناخوشایند آنها دارد.
درمان کمکی آکنه
اسیدهای چرب ضروری از طریق رقیق کردن چربی (ماده روغنی ضخیمی که در افراد مبتلا به آکنه زیاد ترشح میشود) باعث جلوگیری از بسته شدن منافذ و گسترش ضایعات میشوند.
اسیدهای چرب با کاهش التهاب، کنترل مصرف مواد غذایی در سلول ها، تولید پروستاگلاندینها و در نتیجه انقباض عروق خونی به درمان آکنه کمک میکنند.
مقابله با آسیبهای مولتیپل اسکلروزیس
ذخیره زیاد اسیدهای چرب ضروری در روغن گل مغربی با کاهش التهاب ناشی از اختلالهای پیش رونده عصبی مفید واقع میشود.
درمان کاهش حافظه ناشی از آلزایمر
روغن گل مغربی با بهبود انتقال ایمپالسهای عصبی در درمان اختلالهای پیش رونده مغزی مفید است.
منبع: بهداشت نیوز