مدیرعامل انجمن دوستداران آثار تاریخی و مفاخر فرهنگی نوش آباد گفت: پاکسازی از قلعه خشتی سیزان نوش آباد به عنوان یکی از مستحکمترین و زیباترین قلعههای دفاعی موجود شهر آغاز شد.
قلعه خشتی سیزان ساخته شده از مصالح خشت و گل با وسعت یک هکتار، دارای دیوارههایی به ضخامت چهار تا پنج متر همراه با ۹ برج دیدهبانی است.
قلعه سیزان مربوط به دوره سلجوقیان و تیموریان بوده که در روز هفتم مهر سال ۱۳۸۱ به شماره ۶۱۴۵ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
میثم حسان گفت: طرح پاکسازی و خانه تکانی آثار تاریخی ارزشمند نوش آباد به دعوت پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی، انجمن دوستداران آثار تاریخی و مفاخر فرهنگی و کانون توسعه فرهنگی کودکان نوش آباد با حضور جمعی از فعالان اجتماعی، دانش آموزان، دوستداران محیط زیست و میراث فرهنگی شهر اجرا شد.
او معتقد است مردم با درک اهمیت حفظ و احیای مکانهای تاریخی، بیش از پیش در نگهداری آنها مشارکت میکنند.
به گفته او، حفظ آثار تاریخی نیازمند توجه همه شهروندان به عنوان یک وظیفه همگانی است هر چند که هنوز برخی افراد با نوشتن یادگاری یا تخریب آثار تاریخی باعث ایجاد خسارت به این آثار تمدنی کشور میشوند.
مدیرعامل انجمن دوستداران آثار تاریخی و مفاخر فرهنگی نوش آباد گفت: آثار و مکانهای تاریخی، هویت و شناسنامه هر نقطه از کشور و حفظ آنها فراتر از ظرفیت اداره میراث فرهنگی است بنابراین نهادهای مدنی با فرهنگسازی درست و به موقع، میتوانند در آگاه کردن مردم نقش موثری ایفا کنند.
حسان گفت: انجمن دوستداران آثار تاریخی نوش آباد با همراهی شهروندان، در چهار سال گذشته، پاکسازی محوطههای تاریخی را در راستای آگاه و هوشیار سازی مسوولان شهرستان آران و بیدگل انجام داده که آثار ثبت شده شهر در معرض تخریب این و همت نهادهای مسول را میطلبد.
به گفته او، پرونده تهیه شده ثبتی ۱۰ اثر تاریخی نوش آباد که از سال ۱۳۹۶ به دلیل بوروکراسی اداری خاک میخورد و خبری از ثبت آن نیست حساسیت مردم را برانگیخته است.