سید حسن چاکری بادی گفت: مهارت گلیم بافی بخش کویرات، دانش کشت داشت و برداشت زردک آران و بیدگل و آئین رقص اسب چوبی روستای حسین آباد بخش کویرات سه اثر ناملموس شهرستان ثبت شده آران و بیدگل در فهرست آثار ملی ناملموس کشور است.
او میگوید: گلیم یکی از قدیمیترین زیر انداز مردمان منطقه کویرات است که زنان ابوزید آباد، محمد آباد، کاغذی و برخی از روستاهای تابعه بخش کویرات آن را میبافند.
گلیم منطقه کویرات با سایر مناطق متفاوت است بدین دلیل که چله یا تونه این نوع گلیم از پس مانده یا به اصطلاح سرچله قالی و پود آن از تکه پارچه یا پوشاک کهنه و فرسوده که به زبان راجی ابوزید آبادی به آن لکینه Lakine میگویند تشکیل میشود.
به گفته او، زردک نیز یکی از محصولات زراعی قدیمی شهرستان آران و بیدگل است که در فصل بهار کشت و در فصل زمستان برداشت میشود و علاوه بر باقی ماندن سنتی و بومی بودن نوع دانش کشت، داشت، برداشت و شیوه آبیاری آن همچنین همیاری در برداشت محصول توسط کشاورزان و نیز پذیرایی از همیاران با غذای سنتی گوشت زردک از دیگر ویژگیهای ثبت معنوی محصول است.
چاکری بادی گفت:رقص اسب چوبی روستای حسن آباد بخش کویرات نیز آیینی است هنگامی که عروس را پیاده به سمت خانه داماد میبرند اسب چوبی با رقص و نواختن سرنا و دایره عروس را تا خانه داماد همراهی میکند.
اسب چوبی از دو طوق غربال و چهار تیرک چوبی ترکیب یافته که با پارچه تزئین شده است.
۵۰۰ اثر تاریخی، طبیعی و معنوی در شهرستان آرانوبیدگل شناسایی شده که از ۱۵۰ اثر آن شامل بناهای تاریخی، اشیای منقول فرهنگی تاریخی، میراث معنوی و ناملموس طبیعی (دریاچه نمک) تا کنون در فهرست اثرهای ملی ثبت شده است.