سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان گزارش می دهد

وقتی کرونا مایه خیر می شود

با همه گیری کرونا و افزایش مصرف برخی اقلام پزشکی، تولید در حوزه لوازم پزشکی با مشارکت تولیدکنندگان و پژوهشگران رونق یافت.

از دو سال پیش و با همه گیری ویروس کرونا، نیاز به اقلامی نظیر ماسک، دستکش، گان و مواد ضدعفونی کننده به یکباره افزایش یافت.

البته اینها تنها نیازهای مراکز درمانی نبود و بیمارستان ها به وسایل دیگری هم نیاز داشتند که تولیدکنندگان لوازم پزشکی برای تهیه آنها متحمل سختی های زیادی شدند؛ تلاشی که با وجود تمام فراز و نشیب ها جواب داد و به گفته کارشناسان کمیت و کیفیت تولیدات این حوزه را بالا برد.

راه پر فراز و نشیب تولید لوازم پزشکی

یک تولیدکننده‌‌ اصفهانی ماسک، گان و لوازم پزشکی به خبرنگار ما گفت: نوسان نرخ ارز و تامین مواد اولیه، بعضی از کارخانه های تولید لوازم پزشکی را در آستانه تعطیلی قرار داده است.

او می گوید: بی‌توجهی دولت به این حوزه مهم و حمایت نکردن از تولیدکننده دغدغه جدی این صنف است.

یک تولیدکننده ویلچر و وسایل بیمارستانی، نقدینگی نداشتن برخی بیمارستان‌ها و بدهی آنها به دولت را از مشکلات مهم می داند و می گوید: تولیدکنندگان از مالیات‌های کلان و برخورد نامناسب بسیاری از خریداران گلایه‌مند هستند.

او معتقد است  دولت می‌تواند از طریق بانک مرکزی تسهیلاتی به تولیدکنندگان پرداخت کند، اما با تصویب اختصاص اوراق به شرکت‌های پزشکی فقط فشار ‌روی تولیدکنندگان بیشتر شد.

این تولیدکننده وسایل بیمارستانی می‌گوید: بیشترین خرید‌ بیمارستان‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان است که می‌تواند تولیدکنندگان قدیمی را در معرض خطر قرار دهد، البته دولت با حمایت از تولید داخل می‌تواند بسیاری از فشار‌های اقتصادی این صنف را برطرف کند.

یک تولیدکننده لوازم آزمایشگاهی و دندان‌پزشکی هم به خبرنگار ما گفت: جلب نظر مصرف کنندگان به تولید داخلی هم از کارهای اساسی و قابل اجرا است که می‌تواند فروش تولیدات ساخت داخل را افزایش دهد؛ بیشتر مردم کیفیت محصولات داخلی را ضعیف‌تر از محصولات وارداتی می‌دانستند اما  با استفاده از آنها نظرشان مثبت شد.

او می گوید: چند سالی است تولیدکنندگان لوازم پزشکی به این باور رسیده‌اند که می‌توانند تولیدات خود را با فناوری بالا به دست مصرف کننده برسانند و این نشانه خوبی برای خودکفایی در آینده است.

یکی دیگر از تولیدکنندگان اقلام پزشکی معتقد است  حمایت هایی که شده در مقایسه با سختی هایی که تولیدکنندگان در دوران کرونا متحمل شده اند، چشمگیر نبوده است.

او می‌گوید: تولیدکنندگانی که آزاد فعالیت می‌کنند و وابسته به دانشگاه علوم پزشکی نیستند، مشکلاتی نظیر دریافت مجوز فعالیت و ناشناخته بودن در بازار را دارند.

پیشتازی اصفهان در تولید لوازم پزشکی

امین‌الله برخی رئیس اتحادیه لوازم پزشکی استان اصفهان به خبرنگار ماگفت: در این حرفه بحث سلامت جامعه در میان است و کیفیت نسبت به قیمت اهمیت بیشتری دارد؛ افراد هم سلامت و کیفیت اجناس را ارزیابی می کنند.

به گفته او  کمبود شدیدی در این حوزه مطرح نیست و اقلامی مثل ماسک و گان به میزان نیاز تولید و عرضه می شود.

رئیس اتحادیه لوازم پزشکی استان اصفهان می‌گوید: تولیدکنندگان در دوران کرونایی، یاری‌گر بیمارستان‌ها بوده اند و وسایلی همچون مانومتر اکسیژن را با کیفیت بسیار خوبی نسبت به نمونه های وارداتی تولید کرده اند.

برخی معتقد است اصفهان توانسته‌ است بخشی از نیاز استان های همجوار به لوازم پزشکی را هم تامین کند.

او پیشرفت اصفهان در تولید لوازم دندانپزشکی را هم خوب ارزیابی می کند و می گوید: شرکت های دانش بنیان در این زمینه پرتلاش و موفق بوده اند.

به گفته رئیس اتحادیه لوازم پزشکی استان اصفهان، یکی از شرکت فعال تولید لوازم پزشکی شرکت صنایع الکترواپتیک صاایران است که در ساخت تجهیزات نوین ازجمله پروتز کمر، پیشگام به شمار می آید.

دانشگاه علوم پزشکی تولید کننده لوازم با کمترین قیمت

اصغر بکرانی رئیس تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تولیدکنندگان وابسته به این دانشگاه، در دو سال اخیر موفق به تولید محصولاتی با کیفیت و قیمت مناسب شده‌اند.

او یکی از معضلات مهم حوزه تجهیزات پزشکی را قاچاق می داند و در عین حال می گوید: البته میزان قاچاق لوازم پزشکی نسبت به دیگر وسایل کمتر است چون بیمارستان‌ها بیشترین خرید خود را از تولیدکنندگان و دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام می‌دهند.

رئیس تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می‌گوید: سالهاست که دستور صریح برای حمایت از تولیدات داخلی و حذف دلالان در مواردی که تولید داخلی، کیفیت و قیمت مناسب دارد  عملی شده است.

۷۰ درصد از بیمارستان‌های استان زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هستند که بکرانی معتقد است  نیازهای خود را از واحدهای تولیدی مرتبط با دانشگاه تامین می کنند.

به گفته او  در بخش‌های مانیتورینگ علائم حیاتی، بخش‌های هتلینگ، منسوجات پزشکی، الکتروکاردیوگراف، ایمپلنت‌های جراحی و… از تولیدات داخلی استفاده می‌شود و اصفهان توانسته بخشی از نیاز استان های دیگر را در این اقلام تامین کند.

رئیس تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می‌گوید: این وسایل، کیفیت مناسبی دارند که برای مصرف‌کنندگان قابل قبول است، ولی تعدادی از وسایل را تازه تولید آنها کرده‌ایم که حدود ۲ درصد کم‌تر از حد مورد نظر است و امیدواریم تا چند ماه دیگر به کیفیت مطلوب برسد.

به گفته بکرانی اصفهان دومین قطب تولید کننده لوازم پزشکی و در عرصه منسوجات پزشکی، بزرگترین تولید کننده کشور است.

او می‌گوید: قیمت لوازم پزشکی ایرانی با اختلاف فاحش کمتر از نمونه های وارداتی است و این در حالی است که از نظر کیفیت با هم برابرند.

قوانین ضدقاچاق در حوزه لوازم پزشکی

سرهنگ کامران ریاحی رئیس پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی استان اصفهان به خبرنگار ما گفت: در دوسال گذشته و از زمان شیوع بیماری کرونا، احتکار و قاچاق وسایل پزشکی زیاد شد تا اینکه وزارت بهداشت و قوه قضاییه قوانینی در این زمینه وضع کردند.

او گفت: فردی که در حوزه لوازم پزشکی دست به احتکار یا قاچاق بزند، به عنوان محارب شناخته می شود و حکمش اعدام است.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی استان اصفهان می گوید: بعد از وضع این قانون، افزایش تعداد تولیدکنندگان و افزایش نظارت های نیروی انتظامی، قاچاق‌ و احتکار کمتر شد.

سرهنگ ریاحی معتقد است قاچاق در حوزه لوازم پزشکی، نسبت به سال‌های گذشته با توجه به افزایش تولیدکنندگان و قیمت‌ها و بهبود کیفیت اقلام کمتر شده است.

گرچه تهدید کرونا برای برخی تولیدکنندگان اقلام پزشکی به فرصتی برای افزایش تولید و توسعه کسب و کار تبدیل شد اما این گروه همچنان مشکلاتی دارند که باید رفع شوند. به نظر می‌رسد رفع این مشکلات حتی زمینه حضور کالاهای پزشکی ایرانی در بازار خارجی را هم فراهم کند.

گزارش از ملینا بابایی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.