سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چه کسی از جنگ روسیه با اوکراین سود می‌برد؟

به نوشته پایگاه «اوپن دموکراسی» مهمترین هدف کشور‌ها از جنگ آفرینی، افزایش فروش سلاح است.

روسیه پنجشنبه ۲۴ فوریه عملیات ویژه خود را در اوکراین آغاز کرد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هدف از این عملیات را حمایت از افرادی اعلام کرد که به مدت هشت سال مورد ظلم و ستم و اقدامات سرکوبگرانه رژیم کی یف قرار گرفته اند. به گفته پوتین، برای پایان دادن به این وضعیت، روسیه غیرنظامی سازی اوکراین را مد نظر قرار داده است تا همه جنایتکاران جنگی در اوکراین که مسئول جنایت‌های خونین علیه غیرنظامیان در منطقه دونباس هستند، به دست عدالت سپرده شوند.

پایگاه خبری «اوپن دموکراسی» پیش از مناقشه میان روسیه و اوکراین در مطلبی با عنوان اینکه «چه کسی از این جنگ سود می‌برد؟» به بررسی زوایای این جنگ پرداخت و موقعیت و تعداد نیرو‌های روسی در مرز‌های اوکراین و حضور نیرو‌های آمریکایی و ناتو در شرق اروپا را بررسی کرد.

در این گزارش همچنین قدرت نظامی روسیه و اوکراین و سلاح‌هایی که در این جنگ قرار بود استفاده شود، کشور‌ها و کارخانه‌های بزرگ ساخت سلاح که بیشترین سود را از این جنگ می‌برند، بررسی شدند.

در بخشی از این گزارش، اوپن دموکراسی به تحقیق درباره سودی که کشور‌های اروپایی و کارخانه‌های تولید سلاح از این جنگ می‌برند، پرداخته است. بر اساس این گزارش مجموعه سلاح‌های ضد تانک انگلیسی که به MBT-NLAW معروف هستند و پروژه مشترک انگلیس و سوئد است، قرار است به اوکراین ارسال شوند. این مجموعه پیشتر به ۱۰ کشور فروخته شده است و با آغاز جنگ در اوکراین فروش این مجموعه سلاح مخصوصا به دولت کی یف افزایش چشمگیری خواهد داشت. به خصوص، در این جنگ، نیرو‌های اوکراینی با تعداد زیادی از تانک‌های روسی مواجه خواهند بود و موشک‌ها و سلاح‌های ضد تانک MBT-NLAW مناسب‌ترین گزینه برای اوکراین خواهد بود.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است جنگ اوکراین یک محرک مهم و سود آور برای رقابت‌های تسلیحاتی خواهد بود و موقعیت مناسب برای فروش سلاح کشور‌های غربی به اوکراین را فراهم خواهد کرد.

از دو دهه گذشته روسیه، هزینه‌های زیادی را صرف سرمایه‌گذاری هنگفت برای مدرن‌سازی تجهیزات عمدتاً منسوخ خود کرده است و به شدت نیاز به جبران هزینه‌های متحمل شده با افزایش فروش تسلیحات دارد. کارشناسان معتقدند این جنگ می‌تواند شرایط فروش سلاح‌های روسی را به خصوص برای هم پیمانانش نیز فراهم کند.

جنگ یک وضعیت ایده آل برای سازندگان سلاح و کارخانه‌های تجهیزات نظامی است. درست قبل از حمله هوایی فرانسه و انگلیس در سال ۲۰۱۱ علیه لیبی، شرکت‌های فرانسوی و ایتالیایی نه تنها حجم زیادی از تسلیحات خود را به فروش رساندند بلکه مبلغ بالایی برای بروز رسانی تجهیزات نظامی لیبی دریافت کردند. چنین شرایطی در جنگ‌ها همواره رخ می‌دهد. حتی قبل از بروز جنگ بازاریابی برای فروش سلاح به شدت افزایش می‌یابد و این مهمترین سیاست کشور‌ها برای جنگ آفرینی و فروش سلاح است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۵۱ ۱۸ اسفند ۱۴۰۰
اگرایران زرنگ باشد خزانه ش پر میشود. ولی روسیه میخواد ایران تحریم بماند
ناشناس
۲۲:۱۱ ۱۷ اسفند ۱۴۰۰
پوتین سود می برد، ایران هم بدبخت تر
ناشناس
۱۸:۰۳ ۱۷ اسفند ۱۴۰۰
خب این که احتیاج به فکر کردن نداره
ٱمریکا
ناشناس
۱۲:۱۱ ۱۷ اسفند ۱۴۰۰
اوکراین پولی برای تسلیحاتی که دریافت میکنه نمیده و اکثر کمکمها به صورت بلا عوضه. این جنگ هیچ برنده واقعی و مسلمی نخواهد داشت ‌.بزرگترین بازنده این جنگ در درجه اول کشور و مردم اوکراین هستند و بعدش مردم طبقه ضعیف جامعه روسیه که به خاطر تحمیل میزان باورنکردنیه تحریمهای غرب در ماهها و سالهای آینده زندگی سختی رو خواهند داشت.آمریکا به دلیل اینکه یکی از کشورهای بزرگ واردکننده نفت محسوب میشه به خاطر بالا رفتن قیمت نفت حتما متضرر میشه ولی از طرفی با وقوع این جنگ با تحریمهای که علیه روسیه وضع کرد و همچنین اجماع بین المللی گسترده ای که علیه روسیه ایجاد کرد به یکی از بزرگترین چالشهای همیشگیش یعنی روسیه ضربه مهلکی وارد کرد و حتما در آینده سعی میکنه همین الگو رو علیه چین هم امتحان کنه و به بزرگترین دغدغه فعلی آمریکا یعنی چین هم ضربه بزنه.
ناشناس
۱۹:۳۴ ۱۷ اسفند ۱۴۰۰
تحریمهای روسیه بیشتر ادعاست و هرچند در کوتاه مدت اثر روانی روی روسیه داره ولی به مرور آثار خودشو در غرب نشون میده و از الان مشخصه اروپاییها و آمریکاییها نسبت به اجرای این تحریمها تردید دارند. تحریم بیسابقه تحریم ایران بود که هوشمند بود. برخورد غربیها در برابر روسیه ناشی از دستپاچگی و سر در گم بودن غربیهاست. تحریم شرکت گربه‌های روسی در مسابقات بین‌المللی یا تحریم فروش اجناس لوکس در روسیه اگه به نفع روسیه نباشند به ضررش هم نیستند. از نظر انرژی و غلات هم که دنیا به روسیه وابسته است