سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران:

مسئولین از ترس مشکلات میانکاله حاضر به تماشای پرواز بی بازگشت نیستند

یک مستند ساز گفت: تالاب میانکاله در معرض خطر جدی است، ولی مسئولین حتی حاضر به دیدن مستند پرواز بی بازگشت که مرگ در میانکاله را روایت می‌کند نیستند.

مسعود دهنوی گفت: بهمن سال ۹۸ یک خبر مبنی بر اینکه چند هزار پرنده در تالاب میانکاله مردند من را حساس کرد و بعد از چند روز تحقیق متوجه شدم هنوز هیچ مستندی در این حوزه ساخته نشده پس تصمیم گرفتم خودم این کار را انجام دهم.

به گفته این مستندساز، درباره مرگ پرندگان شایعات بسیار بود برای مثال می‌گفتند شکارچیان یک سمی را وارد تالاب کردند تا پرندگان بمیرند اما وقتی تحقیقاتمان را شروع کردیم متوجه شدیم پای سم و شکارچیان درمیان نیست چراکه اگر سم وارد تالاب می‌شد ماهی‌ها و  آبزیان هم از بین می‌رفتند این در حالی بود که وقتی پرندگان از آب تالاب می‌خوردند فلج شده و بعد در آب میمردند.

او گفت: بعد از تحقیقات بسیار و گفت‌وگو با کارشناسان و فعالان محیط زیست و انجام آزمایش متوجه شدیم این اتفاق ۱۰ دلیل دارد که دو مورد آن ورود آب کشاورزی و عدم رسوب زدایی تالاب بود و آنقدر این موضوع برای مسئولین بی اهمیت است که در سال ۹۹ هم شاهد تلف شدن ۱۸ هزار پرنده بودیم البته امسال هم منتظر این اتفاق بودیم ولی به دلیل کاهش سطح آب فلامینگوها به تالاب میانکاله مهاجرت نکردند.

مستند پرواز بی بازگشت در پانزدهمین جشنواره حقیقت برنده جایزه بخش ملی و در جشنواره پاکن به عنوان مستند سوم انتخاب شد.

پهنه‌های آبی میانکاله متشکل از دو نوع آب است؛ میانکاله از سمت شرق تنگه چپقلی، آب شور دریای خزر را می‌گیرد و از نهر‌ها و رودخانه‌های مختلف هم آب شیرین را دریافت می‌کند. در مجموع آب تالاب میانکاله، متاثر از دریاچه خزر است.

در سال ۹۸ بیش از ۵۰ هزار پرنده مهاجر در تالاب میانکاله به دلیل مسمویت سم بوتولیسم از بین رفتند، محیط‌زیست مازندران علت تلفات چند هزار پرنده مهاجر زمستان‌گذران در تالاب بین‌المللی میانکاله را مسمومیت غذایی اعلام کرد و منشاء این مسمومیت غذایی نوعی باکتری است که در پرندگان به ویژه از گونه‌های چنگر و فلامینگو که از جلبک‌ها و پلانگتون‌ها تغذیه می‌کنند ایجاد می‌شود.

سازمان دامپزشکی کشور هم علت مرگ و میر پرندگان مهاجر را سم بوتولیسم و عامل آن را تغییر اکوسیستم، کم شدن سطح آب و تغییر توازن آب شور و آب شیرین و کاهش اکسیژن آب دانست.

مجموع تلفات پرندگان مهاجر جمع آوری شده تا تاریخ ۲۰ اسفند ۹۹ به ۳۷ هزار و ۲۴۱ قطعه رسیده بود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۴۹ ۱۸ فروردين ۱۴۰۱
میانکاله مظلوم؟!!!
نورالدین نصرتی
۲۱:۵۸ ۲۱ اسفند ۱۴۰۰
چراتوی کشورعزیزمون جای آبادی باقی نمونده اکثرحوظه ها اکثرمناطق خرابی هست وویرانی ،ک نتیجه رفتارمامردم وعملکردمسئولین مربوطه حوضه های ویران میباشد ،واقعاچ بایدکرد ،ب چ کسی پناه بایدبرد؟؟؟طبیعت وحیاط وحش هم که هیچکس وهیچ چیز ازآن متضررنیست وهمه سرش منفعت هست نیز ازتعرض وآسیب وسواستفاده مصون نیست ،ماراچ میشودخدایا؟؟؟
ناشناس
۱۴:۱۸ ۱۷ اسفند ۱۴۰۰
مسولین ما جوانان مملکت به جهنم حداقل به به حیوانات آسیب نزنید
ناشناس
۱۱:۴۹ ۱۷ اسفند ۱۴۰۰
به جای هدر دادن بیت المال به فکر پرورش ماهی یا پرندگان گوشتی یا تغییر کاربری کشاورزی و......باشند چرا دولت این همه سرمایه را نابود می کند از گوشتشان که نمی توان استفاده کرد توریست پذیرکه نیست آخر سر هم خشک خواهد شد تو این گرمای زمین ......
یاشار
۱۱:۳۹ ۱۷ اسفند ۱۴۰۰
خداوند متعال یک پیامبر ویژه به زمین فرستاد تا عمر خویش را صرف نجات حیوانات خاص خود و موجودات خاصه خلق کرده اش،کند،که از نابودیشان جلوگیری شود.
تمامی حیوانات یک نوع خاص در دل خود (میان جمعیت انبوه) دارند،و شاید از نظر شکل ظاهری و ... شباهت های زیادی باهم نوع های خود داشته باشند ولی کاملا متفاوت و...
امیدوارم که این نعمت های الهی که متعلق به این نقطه جغرافیایی هستند در امان خداوند به سلامت به چرخه زندگی خود ادامه حیات بدهند و با دستان خودمان با ظلم به این مخلوقات قهر خداوند را برای خود فرا نخوانیم.
ناشناس
۱۱:۱۰ ۱۷ اسفند ۱۴۰۰
به امید سفر بی بازگشت خود مسئولین
ناشناس
۱۰:۲۷ ۱۷ اسفند ۱۴۰۰
چقدر غم انگیز... حیوانات هم حق حیات دارن. ولی انسان محیط زیست رو آلوده میکنه و زندگی حیوانات به خطر می افته متاسفانه
ناشناس
۰۹:۲۶ ۱۷ اسفند ۱۴۰۰
کاش روزی برسه که شایستگان و باسوادان و خداترسان و وطنپرستان مسئولیت کارهارو برعهده بگیرن
ناشناس
۰۹:۱۵ ۱۷ اسفند ۱۴۰۰
با سلام.
طی این 40 سال با محیط زیستمان چکار کرده ایم؟!!! به طبیعت ظلم کردیم، قطعا پاسخش را خواهد داد. متاسفانه هنوز هم ادامه دارد. یادمان باشد زور طبیعت از ما خیلی خیلی بیشتر است.