سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اندازه گیری صحیح دارو در کودکان

بسیاری از داروها، به ویژه اگر به صورت مایع برای کودکان باشد باید برحسب حجم اندازه گیری و مصرف شود تا مشکلی در دوز دریافتی پیش نیاید.

 مهشید طهماسبی کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو‌ها و سموم مدیریت تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: ممکن است پزشک مقدار مصرف شربت یا سوسپانسیون دارویی را بر حسب سی سی تعیین کرده باشد و مصرف کننده در این زمینه کمی سردرگم شود.

او گفت: به یاد داشته باشیم یک سی سی معادل همان یک میلی لیتر است و باید برای اندازه‌گیری داروی مایع، تنها از قطره چکان، سرنگ، پیمانه مدرج یا قاشق مدرج موجود در جعبه دارو استفاده کنیم و اگر خود دارو پیمانه نداشت، می‌توانیم یکی از وسایل اندازه گیری را از داروخانه تهیه کنیم.

طهماسبی گفت: تا حد امکان از قاشق چایخوری، قاشق غذاخوری یا دیگر قاشق‌های خانگی برای اندازه گیری دارو استفاده نکنیم، زیرا قاشق ها، سایز‌ها و حجم‌های مختلفی دارد و این کار منجر به خطا در اندازه گیری می‌شود.

نکات مهم در اندازه گیری دارو‌های مایع

سعی کنیم وسیله اندازه گیری را بر اساس حجمی از دارو که تجویز شده انتخاب کنیم.

کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو‌ها و سموم مدیریت تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: استفاده از یک قطره چکان یک میلی لیتری برای اندازه گیری پنج سی سی دارو در هر وعده، باعث می‌شود پنج مرتبه مقدار یک سی‌سی از دارو را در قطره چکان بکشیم و این کار احتمال اینکه مقدار نادرستی از دارو را به بیمار بدهیم بیشتر می‌کند همین طور استفاده از پیمانه‌های بزرگ برای حجم‌های کم، میزان خطا در اندازه گیری را بالا می‌برد.

او گفت:در هنگام ریختن دارو در پیمانه‌های استوانه‌ای مدرج، پیمانه را روی سطحی صاف قرار داده و به خطوط روی آن دقت کنیم.

طهماسبی گفت: سرنگ اغلب بهترین ابزار برای اندازه گیری دقیق دوز مصرفی است و این موضوع به ویژه زمانی صادق است که باید مقداری کمتر از پنج میلی لیتر را اندازه گیری کنیم.

کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو‌ها و سموم مدیریت تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: هنگام دادن دارو با سرنگ یا قطره چکان دارو را انتهای حلق نریزیم، بلکه توصیه می‌شود آن را به آرامی بین زبان کودک و کنار دهانش بریزیم. این کار بلعیدن دارو را آسان‌تر می‌کند.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.