سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چین به رغم همه فشار‌های آمریکا، پشت ایران را خالی نکرده است

کارشناس مسائل چین گفت: پکن به عنوان شریک راهبردی تهران حتی در دوران فشار‌های حداکثری آمریکا روابط تجاری خود را با ایران ادامه می‌دهد.

چین بزرگ ترین واردکننده نفت ایران به عنوان عضو دائم شورای امنیت، پرجمعیت‌ترین کشور جهان و یکی از برترین اقتصاد‌های جهان، هم‌اکنون یکی از سه شریک راهبردی ایران در معاملات تجاری است.

براساس آخرین آمار‌های گمرک ایران در مهر امسال، چین با واردات ۷.۷ میلیارد دلار کالا از ایران و مجموع تجارت ۱۳.۸ میلیارد دلاری با ایران تاکنون اصلی‌ترین کشور برای صادرات کالا‌های ایرانی محسوب می‌شود.

همچنین حجم تجارت ایران و چین حدود ۲۰ میلیارد دلار در سال بوده که دو کشور با عقد توافقنامه‌هایی ذیل تفاهم ۲۵ ساله در تلاش هستند این مقدار را به ۵۰ میلیارد دلار در سال برسانند.

اما چیزی که در این میان اهمیت دارد، نگاه چین به ایران و برنامه ایران برای همکاری بلند مدت و راهبردی با چین است.

چین که برای شکستن حصر جغرافیایی در مرز‌های غربی خود طرح «یک کمربند یک راه» را با سه کریدور ایجاد کرده است، مطمئن‌ترین مسیر را برای اجرایی کردن این طرح مسیر میانی که از ایران عبور می‌کند می‌داند.

حامد وفایی کارشناس مسائل چین در این زمینه می‌گوید «ایران یکی از قدرت‌های مسلم منطقه‌ای است و علاوه بر برخوداری از قدرت نظامی دارای منابع سرشار انرژی و نفوذ بین ملت‌های غرب آسیا است؛ بنابراین همه این ظرفیت‌ها باعث می‌شود چینی‌ها به کار با ایران علاقه‌مند باشند.»

باوجود همه این همکاری‌ها عواملی نیز وجود داشتند تا در مسیر همکاری‌های تهران و پکن مشکل ایجاد کنند. یکی از این عوامل کارشکنی‌های آمریکا در روابط تجاری دو کشور است. این کشور با اعمال تحریم‌های فراوان اقتصادی بر سر راه صادرات ایران به چین به روش‌های مختلف ایجاد مشکل کرده است.

اما هردو کشور حتی در سخت‌ترین دوران که فشار‌های حداکثری ترامپ، حاکم بود تعاملات مشترک را باهم ادامه دادند.

به گفته وفایی «تحریم‌های آمریکا تاحدودی می‌تواند بر روی تعاملات تجاری ایران و چین تاثیر بگذارد، اما اگر به صورت کلان نگاه کنیم چین کشوری است که به رغم همه فشار‌های آمریکا روابط خود را با ایران حفظ کرده است. این نشان دهنده این است که باوجود تحریم هم روابط ایران و چین متوقف نخواهد شد.

اینکه چین بخواهد از ایران نفت خریداری کند، بزرگراه بسازد یا دو کشور دانشجو تبادل کنند مقوله‌های دوجانبه است و هردو کشور هم اعلام کرده اند روابطی که با هم دارند تهدیدی برای هیچ کشوری نیست.»

با تمام این اوصاف چیزی که دراین بین اهمیت دارد هوشمندی مقامات اجرایی ایران و چین است که این مسئله را چگونه مدیریت کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۴۷ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰
نمیتونست والا خالی میکرد
ناشناس
۱۵:۵۴ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰
چقدر از پول نفت های فروخته شده به چین نقدا دریافت شده؟
ناشناس
۱۶:۲۶ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰
همه اش به شکل مبادلات کالایی به ایران برگشته
ناشناس
۱۵:۱۵ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰
چرا خالی کند توجیهی دارد ارباب ابراب عید را ور نداره حذف کنه با این صاف صورت
ناشناس
۱۴:۰۶ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰
باشه. کشور کمونیستی چین منافع ملی خودشو ول می کنه و میاد از ایران حمایت می کنه. خنده داره....
ناشناس
۱۴:۵۹ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰
ایا میدانستید تعدا چینی هایی که انگلیسی صحبت میکنند از تعداد امریکایی هایی که انگلیسی حرف میزنند بیشتر است ؟ / آیا میدانستید چین 200 میلیون مسلمان دارد و این از کل جمعیت ایران اعم از مسلمان و غیره هم بیشتر است / آیا میدانستید روابط ایران و چین باید ارتقا پیدا کند ؟
ناشناس
۱۹:۱۱ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰
چرت نگو دروغگو. چینیان همشون یا بودایین یا بی دین
ناشناس
۱۳:۳۷ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰
چین اول بیاد قرارداد بیست و پنج سالشو شفاف سازی کنه
ناشناس
۱۱:۵۳ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰
درود بر چین ، درود بر ایران