سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماهی قرمز کرونا نمی گیرد

مسئول بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت : بیماری کرونا ماهی قرمز را درگیر نمی‌کند.

پگاه رستمی گفت : ماهی قرمز عامل بیماری‌زای کرونا را دریافت نمی‌کند، تنها نگرانی موجود احتمال آلوده بودن آب و یا سطح بدن ماهی است که توصیه می‌شود خانواده‌ها برای جلوگیری از انتقال احتمالی بیماری کرونا از این طریق، هنگام خرید ماهی قرمز رعایت نکات بهداشتی را مورد توجه قرار دهند.

به گفته مسئول بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه ماهی‌ها می‌توانند ناقل مکانیکی بیماری و عامل انتقال دهنده غیرمستقیم کرونا به انسان باشند، لذا دست‌زدن به ماهی یا ظرف آب آلوده، می‌تواند کرونا ویروس را به انسان منتقل کند.

برخی بیماری‌های مشترک از جمله بیماری‌های پوستی از طریق تماس مستقیم با ماهی قرمز منتقل می‌شود، به افراد توصیه می شود اگر سابقه بیماری پوستی و آلرژی دارند برای دست زدن به ماهی، ظروف نگهداری و آکواریوم حتماً از دستکش استفاده کنند.

توصیه می‌شود خانواده‌ها کودکان خود را از دست زدن و بازی کردن با ماهی باز دارند، زیرا ممکن است از طریق دست زدن عوامل بیماری‌زای احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل کنند.

مراکز فروش مجاز و بهداشتی دارای لوازم شست‌وشو و ضدعفونی مناسب هستند، توصیه می‌شود افراد ماهی قرمز را از مراکز مطمئن که ماهی را در شرایط مناسب نگهداری می‌کنند، خریداری کرده و از خرید ماهی از دستفروش‌ها خودداری کنند.

ماهی سالم باید دارای تحرک مناسب، شنای متعادل، پولک‌های شفاف و فاقد هرگونه ضایعه از قبیل زخم یا رنگ تیره باشد، علائمی مانند باله‌های خرده شده، وجود لکه‌های پنبه مانند و وجود لکه‌های تیره رنگ در دو طرف بدن و چشم‌های بیرون زده دلیل بر بیمار بودن ماهی است.

برای تغذیه ماهیان قرمز بهتر است از غذا‌های آماده در فروشگاه‌های عرضه ماهیان زینتی استفاده شود، توصیه می‌شود در صورت استفاده از آب شهری، آب مورد استفاده به مدت ۲۴ ساعت در هوای آزاد قرار گیرد تا کلر موجود آن از بین برود.

ظرف نگهداری ماهی باید یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد، بهترین دمای آب نگهداری ماهیان زینتی ۲۲ تا ۲۶ درجه سانتیگراد است.

رستمی می گوید: برای ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی می‌توان از محلول نمک طعام سه درصد و یا پرمنگنات پتاسیم یا پرکلرین یا بتادین استفاده کرد، خانواده‌ها باید حتماً آب تعویض ماهی را مستقیماً در چاه فاضلاب تخلیه کرده و از ریختن آن در معابر عمومی و یا باغچه خودداری کنند .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.