آخرین روز نمایشگاه همام (ویژه آثار هنری توانیابان کشور) میزبان وزیر آموزش و پرورش، سخنگوی دولت و جمعی از نمایندگان مجلس بود.
یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش گفت: هدف بعثت انبیا تربیت بوده تا ما نسبت به خداوند معرفت پیدا کنیم.
به گفته او معرفت نسبت به خداوند این است که اطرافمان را ببینیم، با دقت نگاه و از ظرفیتها استفاده کنیم.
وزیر آموزش و پرورش نمایشگاه همام را فرصتی دانست که نشان میدهد محرومیتها، محدودیت نیستند. این هنرمندان سدها را شکافتهاند و باید برای همه افراد الگو باشند. فردی با نهایت محرومیتها، تمام محدودیتها را کنار میگذارد.
بهتر است اگر میخواهیم هدیهای به کسی بدهیم از آثار هنری این هنرمندان استفاده کنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که آموزش و پرورش چه کمکی میتواند به هنرمندان توانیاب بکند، گفت: لیست هنرمندان به کانون پرورشی فکری ارسال میشود تا در برنامههای کانون پرورشی از این هنرمندان استفاده شود و امیدوارم بتوانیم از ظرفیت این هنرمندان به عنوان مدرس در مدارس استفاده کنیم.
او همچنین بر تحصیل دانشآموز عادی و دانشآموز با نیاز ویژه در یک جا تاکید کرد و گفت: باید این مرزبندیها را برای پذیرش جامعه حذف کنیم و این نیاز به فرهنگسازی دارد.
جلال رشیدی کوچی نماینده مردم فارس هم معتقد است اگر هر نمایندهای در حوزه انتخابی خودش استعدادهای توانیابان را شناسایی و از ظرفیتی که به واسطه رأی مردم در اختیار دارد در جهت تقویت این عزیزان استفاده کند، مشکلات توانیابان تا حدود زیادی برطرف میشود.
به گفته علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت هم یکی از محورهای حمایتی دولت حوزه کسب و کار و اشتغال به ویژه کسب و کارهای خانگی است که در بخش ارائه مجوز، تسهیل صدور مجوز در دستور کار دولت قرار گرفته است و رئیس جمهور برای تسهیل صدور مجوزها مهلت مقرر کردهاند تا هر کسی که میخواهد کاری را آغاز کند به سهولت کار خود را شروع کند.
به گفته او در دولت بخشنامههایی به بخشهای مختلف داده شده که وقتی بخشهای دولتی میخواهند هدایایی تهیه کنند مکلف هستند از مجموعههای تحت حمایت بهزیستی و کمیتهامداد این اقلام را تهیه کنند. ایجاد بازار برای این محصولات بهترین کمک به هنرمندان توانیاب است.
معرفی برگزیدگان جشنواره
با حضور رامبد جوان و مسئولان جوایز نفرات اول اهدا شد. فاطمه ساعدی، مصطفی جعفری، راحله مسکنی، فهیمه میرزایی، ریما سرکیسیانی و کوثر بوغنمه هفت برگزیده این جشنواره بودند که تندیس طلایی جشنواره را کسب کردند.
مهدی طاهرآبادی، فاطمه رهنمایی، میلاد شریفیان، سحر دباغ پور، حدیثه عرب، خوشنام سرهنگ زاده، امید توحیدی پور، شعله ادواری، فروغ پور محمد، فاطمه زارع علی اباد وزیر، گلارا تاملی، فاطمه مقیمی، محمد علی شاهمرادی و شقایق فراهانی ۱۴ هنرمند توانیابی بودند که تندیس نقرهای این دوره از جشنواره همام را به دست اوردند.
جایزه سوم و لوح تقدیر این جشنواره هم به ۱۴ هنرمند توانیاب لیلا شهسواری، حسین اهنزی، عین الله نوروزی، سیده طاهره حسینی، علی اصغر رجب لو، سهیل پاکزاد، محمود بیات، امین بحیرایی، سمیه قاسمی و علی فتحی، محدثه محمدی، بهنام حسین پور، مدینه عزیزی، مینا احمدی و سحر شکری تعلق گرفت.