سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آثار غذای حرام بر جنین مادر باردار

طبق آموزه قرآن و حدیث، غذای حرامی که مادر باردار می‌خورد، بر سرنوشت جنین او اثر می‌گذارد و عامل سعادت و خوشبختی یا شقاوت و بدبختی او می‌شود.

دوران بارداری قواعد و ضوابطی دارد. این طور نیست که مادر باردار هر غذایی که دلش خواست بخورد، هر تفریحی که خواست برود و در مجموع هر کاری مایل بود، انجام بدهد. در این میان جان و سعادت مادر و جنین، هر دو در میان است و چه بسا کوتاهی در بعضی امور، سعادت و سلامت جنین را به خطر بیندازد.

در گفتگو با دکتر فاطمه محبی، استاد حوزه و کارشناس اسلامی به بررسی خط قرمز‌های دوران بارداری در زمینه خوراک مادر و از منظر دین اسلام پرداخته ایم.

رابطه خوشبختی جنین با خوراک مادر

در دین اسلام نسبت به موضوع رزق حلال تأکید و توجه زیادی شده است. نکته حلال بودن خوراک را برای دوران بارداری چگونه باید تحلیل کرد؟

تغذیه خانم باردار از غذا‌های حلال یا حرام، یکی از مهمترین عوامل در تعیین سعادت یا بدبختی و شقاوت فرزند او است. البته به طور کلی حلال و پاک بودن غذایی که هر انسانی می‌خورد، از دوران کودکی تا وقتی که پدر یا مادر می‌شود، اثر زیادی بر خلق و خو و سرنوشت فرزند او دارد.

اصولاً غذا‌های حرام و ناپاک باعث می‌شود که فرزند ناصالح و ناپاک شود و در زندگی خود، علاوه بر ارتکاب اشتباهات و گناهان زیاد، احتمالاً دچار سرنوشت خوبی نباشد.

پیغمبر اسلام صلی الله علیه و آله بار‌ها بر دوری کردن زنان باردار از خوردن غذای حرام و شبهه‌ناک تأکید کرده و خطاب به پدران فرموده است: «أَدِّبُوا أَولادَکم فی بُطُونِ اُمَّهاتِهِم قیلَ: وَکیفَ ذلِک یا رَسُولَ اللّه‏ِ؟ فَقالَ بِإطعامِهِمُ الحَلالَ؛ فرزندان خود را در رحم مادرانشان تربیت کنید. سؤال شد: این چگونه است،‌ای رسول خدا؟ فرمودند: با خوراندن غذای حلال (به مادرش).»

چگونه غذای حرامی که مادر در دوران بارداری می‌خورد، بر سرنوشت جنین او اثر می‌گذارد؟

در عین حال باید توجه داشت که شیطان لشکر خودش را از بین انسان‌هایی با نطفه و لقمه حرام تشکیل می‌دهد. کسی که حرام می‌خورد، ناخودآگاه نه تنها نمی‌تواند حق را از باطل تشخیص بدهد بلکه حتی حق را به صورت باطل و باطل را به شکل حق می‌بیند و درک می‌کند.

بر همین اساس بوده که حضرت سیدالشهدا علیه السلام در روز عاشورا خطاب به لشکر عمر سعد که با ایجاد سر و صدا مانع از سخن گفتن آن حضرت می‌شدند، تأکید فرمودند که: «حرامی که در وجود خودتان فروبردید مانع از این می‌شود که کلام حق را بشنوید و درک کنید.»

مشخص است که توجه به این گونه موارد در مورد خانم‌های باردار اهمیت بسیار بیشتری پیدا می‌کند.

در عین حال به خانم‌های باردار توصیه شده است که علاوه بر اینکه در حلال و پاک بودن خوراک خود دقت می‌کنند، در عین حال توصیه شده است که برخی از خوراکی‌ها را با دقت و وسواس انتخاب کنند. دلیل این تأکید چیست؟

مادر از زمانی که تصمیم به بارداری گرفت، نباید از کنجد و فرآورده‌های آن استفاده کند. همچنین هنگام ویار بهتر است که مادر از غذا‌های بودار استفاده نکند و به جای آن‌ها شربت عسل با لیمو ترش تازه و یخ استفاده کند.

دوری از غذای مشکوک

در دین اسلام علاوه بر اینکه توصیه شده است که همه انسان‌ها و به ویژه خانم‌های باردار از خوردن خوراکی‌های حرام دوری کنند، تأکید شده که این احتیاط را در مورد استفاده از خوراکی‌های مشکوک به حرام بودن هم رعایت کنند. دلیل این موضوع چیست؟

چون این امکان وجود دارد که خانم باردار در مورد حلال بودن غذایی شک داشته باشد و آن غذا واقعاً حرام باشد. در این صورت خوردن آن غذا باعث می‌شود که بر سیرت جنین او اثر منفی بگذارد؛ بنابراین دقت در مورد استفاده از خوراکی‌ها و میوه‌های مشکوک به حرام بودن هم از مواردی است که نباید هیچ کدام از مادران باردار درباره آن سهل‌انگاری کنند.

در این مورد، پدر هم وظیفه دارد که همیشه و در هر حالی غذای حلال و پاکی برای خانواده تهیه کند و مادر باید مراقب باشد که جز از غذای پاکیزه و حلال نخورد و حتی به خوراکی‌های مشکوک نزدیک نشود.

 

منبع: تسنیم

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۱۸ ۱۱ اسفند ۱۴۰۰
اگه فکر کردین با این حرفا و روی منبر رفتنا میتونید آمار اختلاس و دزدی و... بیارید پایین خیلی سطح فکرتون پایینه، به جای این حرفای صد من یه غاز فکر کارشناسی و اساسی بکنید که جلوی لقمه‌ی حروم خوردن رو بگیرید نه اینکه داستان تخیلی سرهم کنید
ناشناس
۱۴:۱۴ ۱۱ اسفند ۱۴۰۰
خیلی‌ تاثیر گذار بود
ناشناس
۱۲:۱۴ ۱۰ اسفند ۱۴۰۰
نزول بانکی هیچ تاثیری ندارد....