سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید ۵۰ میلیون قطعه بچه ماهی قزل‌آلا در استان اصفهان

مدیر شیلات استان اصفهان گفت: امسال بیش از ۵۰ میلیون قطعه بچه ماهی در ۲۰ مرکز حد واسط و تبدیل تخم چشم زده تولید شده است.

محمدرضا عباسی گفت: یکی از فعالیت‌های اقتصادی در بخش آبزی‌پروری، تولید بچه ماهی قزل‌آلا در استان می‌باشد. بیش از ۵۰ میلیون قطعه بچه ماهی در حدود ۲۰ مرکز حد واسط و تبدیل تخم چشم زده تولید شده است که از این میزان حدود ۲۰ میلیون قطعه در استان در مزارع پرورشی رهاسازی شده است.

 حاصل رها سازی بچه ماهی ها تولید حدود ۷۰۰۰ تن ماهی قزل‌آلا بوده و مابقی بچه ماهی تولیدی به استان‌های همجوار همچون استان‌های چهار محال و بختیاری، فارس، کرمان و یزد، آذربایجان شرقی، مازندران، خراسان و سایر استان‌ها منتقل شده است.

بچه ماهی تولیدی حاصل تبدیل تخم چشم زده ماهی بوده که یکی از مراحل نمو تخم ماهیان قزل‌آلا می‌باشد، در این مرحله لکه‌های چشمی تخم ماهی ظاهر می‌شود و تنها در این مرحله است که امکان جابجایی تخم از مراکز تکثیر به مراکز حد واسط وجود دارد که ۳۰ درصد از تخم چشم زده استفاده شده در این مراکز پس از مراکز تکثیر داخلی تامین گردیده است.

در حال حاضر در مرکز تکثیر موجود در شهرستان فریدونشهر سالانه بیش از ۴۰ میلیون تخم چشم زده تمام ماده تولید می‌شود.

عباسی افزود: توزیع بچه ماهیان گرمابی نیز توسط بخش خصوصی در اسفند ماه آغاز می‌شود تا پایان اردیبهشت ادامه دارد. هر ساله از اواخر اسفند ماه و با پایان فصل سرما، استخر‌های ذخیره آب کشاورزی آماده بهره‌برداری می‌شوند، متقاضیان پرورش ماهی گرمابی در این استخر‌ها اقدام به ماهی‌دار کردن می‌کنند.

مدیر شیلات استان اصفهان می گوید متقاضیان پرورش ماهی گرمابی (کپور ماهیان) استخردارانی هستند که نیاز به آب دائم ندارند و دمای آب استخر‌های آن‌ها در ماه‌های گرم سال بالای ۲۰ درجه سانتی‌گراد است، ولی بچه ماهی قزل‌آلا در استخر‌های با دمای آب زیر ۲۰ درجه و آب مداوم در طول حداقل ۵ ماه پرورش و با رسیدن به وزن بازاری برای مصرف صید و عرضه می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.