مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: فعالیتهای بهزیستی استان در زمینه پیشگیری از معلولیت شنوایی، معلولیت بینایی و معلولیت ژنتیک و مادرزادی، به خاطر عملکرد بالا و درصد پوشش جمعیت هدف و همچنین پیگیریهای پس از تشخیص، در بین ۳۱ استان کشور رتبه برتر را کسب کرده است.
مسعود فیروزی گفت: این رتبه، خبر خوشی برای مردم استان خراسان رضوی است زیرا خبر از کاهش معلولیتهای مادرزادی، معلولیتهای ژنتیک، نقایص و کاستیهای بینایی و شنوایی کودکان استان میدهد.
بعضی خانوادهها معلولیت فرزندانشان را پیگیری نمیکنند
او گفت: خراسان رضوی در غربالگریهای بینایی، شنوایی و ژنتیک، از استانهای پیشتاز در سالهای گذشته بوده و اجرای آزمایشی آنها از همین استان آغاز شده است. ما خوشحال هستیم که با همت کارشناسان این حوزه، این طرحها اکنون به برنامه تبدیل شده و بعضا بیستمین سال خود را طی میکنند.
به گفته مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی مشکلاتی در زمینه پیگیری تشخیصهای معلولیت داریم که با وجود پیگیریهای بهزیستی، متأسفانه بعضا خانوادهها مشکلات فرزندانشان را دنبال نمیکنند که این مشکل فرهنگی باید با کمک رسانهها رفع شود.
شناسنامه ژنتیک خانوادههای ۵ تا دو معلول به اتمام رسیده است
به گفتهی فیروزی خراسان رضوی اولین استانی است که شناسنامهی ژنتیک را با وجود محدودیت اعتبارات و محدودیتهای کرونایی دو سال گذشته، بخوبی پیش برده و اکنون تمام خانوادههای دارای ۲ تا ۵ معلول در سراسر استان شناسایی و شناسنامه ژنتیک آنها تهیه و تدوین شده است.
او گفت: این باعث افتخار استان است که بتوانیم معلولیتهای غیر حادثهای را به طور قابل ملاحظهای کاهش دهیم و ثابت کنیم که پیشگیری، بهتر از درمان معلولیت است.
به گفته مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی کاهش معلولیتهای حادثهای که بر اساس برخی آمارها بیش از ۳۰ درصد معلولیتها را تشکیل میدهد کاملا وابسته به عملکرد سایر دستگاهها و اعتبارات لازم است.
بهزیستی هیچ سهمی از اعتبارات پیشگیری از معلولیتهای تصادفات ندارد
فیروزی گفت: بهزیستی، هیچ سهمی از اعتبارات مرتبط با پیشگیری از معلولیتهای ناشی از حوادث بخصوص در زمینه تصادفات، ندارد.
او گفت: اعتقاد داریم که پیشگیری از معلولیتها ممکن است و ما همانطور که در زمینه معلولیتهای مادرزادی، ژنتیک، شنوایی و بینایی به میزان زیادی توفیق داشتهایم در سایر زمینههای معلولیت هم به شرط فراهم شدن شرایط و امکانات، میتوانیم موفق باشیم.