باشگاه خبرنگاران جوان مشهد - رییس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد گفت: طبق اندازه گیریها و مدلسازیهای انجام شده توسط اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری، مقادیر تراز صدا در خیابانهای مشهد در روز حدود ۷۰ الی ۸۰ دسیبل است، این درحالی است که حد مجاز این رقم در مناطق مسکونی ۵۵ دسیبل میباشد که این وضعیت برای مراکز درمانی و آموزشی شرایط بدتری دارد.
محمد پذیرا گفت: آسیب به اعصاب شنوایی از ۸۵ دسی بل آغاز میشود و سادهترین و ملموسترین عارضهای که صدای آزاردهنده برای انسان به ارمغان میآورد، کاهش قدرت شنوایی است.
ناراحتی عصبی، خارش، انعقاد رگهای خونی، سکته قلبی، بیش فشاری خون، سردرد، کج خلقی، سوء هاضمه، زخم معده و بینظمی بیوشیمیایی از دیگر اثرات نامطلوب سر و صدا و آلودگی صوتی است.
بیشتر بخوانید
بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت حد مجاز سر و صدا در محیطهای درمانی حدود ۳۰ دسیبل و در مناطق مسکونی ۵۵ دسیبل است.
معضل آلودگی صوتی در کنار آلودگی هوا یکی از معضلات زیست محیطی در شهرهای صنعتی و در حال توسعه و نیز کلانشهرهاست که عوارض و آسیبهای ناشی از آن در طولانی مدت بر سلامت شهروندان تاثیر جدی و جبران ناپذیر به جا میگذارد.
در این میان کلانشهر مشهد نیز با تردد روزانه بیش از یک میلیون خودرو، فعالیتهای عمرانی و ساخت و ساز، تردد روزانه بیش از ۱۸۰ تا ۲۰۰ فروند هواپیما، فعالیتهای صنعتی و تولیدی از آلودگی صوتی رنج میبرد.
انتهای پیام//ف.ح