سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صالح آبادی:

تسهیلات تکلیفی به بانک‌ها ۵۰ درصد منابع برای کل وام هاست

رئیس کل بانک مرکزی گفت: این میزان معادل بیش از ۵۰ درصد کل تسهیلات پرداختی شبکه در سال جاری و مغایر با لایحه ارائه شده توسط دولت است و موجب ناترازی بانک‌ها و درنهایت افزایش تورم می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان -  آقای علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی در نشست خبری به تشریح مصوبات مجلس برای تسهیلات تکلیفی به بانک ها پرداخت.

مصوبه مجلس برای تسهیلات تکلیفی مغایر لایحه بودجه است

صالح آبادی: حجم تسهیلات تکلیفی در نظر گرفته شده برای بانک‌ها در سال آینده توسط کمیسیون تلفیق مجلس بیش از ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان است، این میزان معادل بیش از ۵۰ درصد کل تسهیلات پرداختی شبکه در امسال و مغایر با لایحه ارائه شده توسط دولت است و موجب ناترازی بانکها و در نهایت افزایش تورم می شود. 

امیدوارم نمایندگان مجلس در بازنگری خود با توجه به دستور رهبری تکالیف مازاد بر دوش بانک‌ها نگذارند. تسهیلات تکلیفی بانک‌ها افزایش چشمگیری داشته است. در تبصره ۱۶ لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ و برخی دیگر از بند‌های این لایحه در مجموع بیش از ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات تکلیفی برای بانک‌ها در نظر گرفته شده که این میزان نسبت به تسهیلات پرداخت شده در امسال، افزایش چشمگیری داشته است.

تسهیلات تکلیفی خارج از توان نظام بانکی است

صالح آبادی: واقعیت امر این است که این میزان مازاد بر توان شبکه بانکی است و از ابتدای امسال تاکنون مجموع تسهیلات پرداختی شبکه بانکی حدودا ۲۳۰۰ هزار میلیارد تومان بوده که حدود ۶۷ درصد آن مربوط به سرمایه در گردش بنگاه‌های تولیدی بوده است؛ بنابراین اگر ما تکالیفی مازاد به شبکه بانکی تحمیل کنیم این امر منجر به ناترازی بانک ها، اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی، رشد پایه پولی و درنتیجه افزایش نرخ تورم می‌شود.

در بند‌های الحاقی دیگر نیز تکالیفی برای بانک‌ها در نظر گرفته شده که مغایر با لایحه دولت است؛ چرا که آنچه که ما در لایحه دولت به آن اشاره کرده بودیم یک بند کلی بود و قرار بر این شد برابر آیین نامه‌های دولت و با توجه به منابع موجود بانک ها، این موارد مشخص شود، اما در کمیسیون تلفیق به جزئیات اشاره شد و نیز بند‌های دیگری الحاق شد که در لایحه دولت نبود.

نظام بانکی و روابطش با دولت و مردم باید اصلاح شود

صالح آبادی: با تذکری که رهبری داشتند، این تبصره و بند‌های الحاقی آن به کمیسیون تلفیق برگشته که امیدواریم در کمیسیون تلفیق اصلاحات به گونه‌ای انجام شود که به لایحه اولیه‌ای که دولت ارائه داده برگردد و بند‌های الحاقی که به آن اضافه شده، حذف شود و این درخواست صریح ما از کمیسیون تلفیق است.

با توجه به اینکه کنترل تورم و بهبود معیشت مردم مورد تاکید و توجه ایشان است، اصلاح رابطه دولت با بانک مرکزی و بانکها، اصلاح رابطه بانک مرکزی با بانک‌ها و اصلاح رابطه بانک‌ها با مشتریان حقیقی و حقوقی که اضلاع مهم اصلاح نظام بانکی هستند را به مرور و با جدیت پیگیری خواهیم کرد.

رفع مشکلات بانک‌ها صرفا به موارد کلی محدود نخواهد شد و برای هر بانک با توجه به مشکلات خاص خودش، برنامه‌ها و اقداماتی را برای اصلاحات ساختاری نظام بانکی انجام خواهیم داد.

رهبری راجع تورم و نقدینگی دغدغه دارند

صالح آبادی: پنج شنبه هفته گذشته نامه‌ای در این خصوص به رهبری تقدیم و در آن به اثرات این تکلیف که منجر به ناترازی بانک‌ها می‌شود، اشاره کردم.  رهبری در دیدار اخیر خود با جمعی از تولید کنندگان کشور نیز به افزایش حجم نقدینگی اشاره و از این موضوع به عنوان یکی از مهمترین موضوعات یاد کرده بودند؛ بنابراین ما اطمینان داشتیم ایشان راجع به نقدینگی و تورم دغدغه دارند لذا نامه را تقدیم کردیم و ایشان نیز بلافاصله دستوری صادر کردند که به دغدغه بانک مرکزی توجه شود.

تکالیف مازاد بر سیستم بانکی عامل ناترازی است

صالح آبادی: واقعیت امر این است که این میزان مازاد بر توان شبکه بانکی است و از ابتدای امسال تاکنون مجموع تسهیلات پرداختی شبکه بانکی حدودا ۲۳۰۰ هزار میلیارد تومان بوده که حدود ۶۷ درصد آن مربوط به سرمایه در گردش بنگاه های تولیدی بوده است. بنابراین اگر ما تکالیفی مازاد به شبکه بانکی تحمیل کنیم این امر منجر به ناترازی بانک ها، اضافه برداشت بانک ها از بانک مرکزی، رشد پایه پولی و درنتیجه افزایش نرخ تورم می شود.

تسهیلات تکلیفی در نظر گرفته شده تنها مختص به تبصره ۱۶ نیست، بلکه در بندهای الحاقی دیگر نیز تکالیفی برای بانکها در نظر گرفته شده که مغایر با لایحه دولت است؛ چراکه آنچه ما در لایحه دولت به آن اشاره کرده بودیم یک بند کلی بود و قرار بر این شد برابر آیین نامه های دولت و با توجه به منابع موجود بانک ها، این موارد مشخص شود اما در کمیسیون تلفیق به جزئیات اشاره شد و نیز بندهای دیگری الحاق شد که در لایحه دولت نبود.

 با تذکری که  رهبری داشتند، این تبصره و بندهای الحاقی آن به کمیسیون تلفیق برگشته که امیدواریم در کمیسیون تلفیق اصلاحات به گونه ای انجام شود که به لایحه اولیه ای که دولت ارائه داده برگردد و بندهای الحاقی که به آن اضافه شده، حذف شود و این درخواست صریح ما از کمیسیون تلفیق است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
بازنشسته تأمین اجتماعی
۱۹:۱۰ ۱۱ اسفند ۱۴۰۰
۱۴۰۰/۱۲/۱۱ - ۱۷:۵۹
بنده امروز 7 اسفند 1400 برای دریافت وام 100 میلیون تومانی بدون ضامن به بانک سینا، رفاه کارگران و تجارت شهرستان اسلامشهر جاده تهران ساوه مراجعه نمودم وام بدون ضامن نمی دهند چرا؟
بازنشسته تأمین اجتماعی
۱۷:۳۸ ۰۷ اسفند ۱۴۰۰
چرا بانک‌ها تاکنون به بازنشستگان تامین اجتماعی وابسته به اسرائیل وام 50 تا 100 میلیون تومانی بدون ضامن نمی دهند؟
جمعی از بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی از نسیم شهر بهارستان جاده تهران ساوه
۱۴:۰۳ ۰۷ اسفند ۱۴۰۰
مسئولین بانک ها وغیره غلط میکنن در رسانه ها اعلام می کنند وام می دهیم ولی به بانک ها مراجعه می کنیم وام نمی دهند می گویند بودجه نداریم و بهانه های مختلف می آورن
بانک مرکزی وغیره باید تکلیف وام 50 تا 100 میلیون تومانی بدون ضامن را مشخص کنند متاسفانه مسئولین بانک ها نسیم شهربهارستان و به وِیژه رئیس بانک رفاه کارگران شهرگلستان جاده تهران ساوه تاکنون به بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی وام بدون ضامن نمی دهند و خودداری کردند چرا؟
در این مدت یک ماه در مورد پرداخت نکردن وام 100 میلیون تومانی بدون ضامن توسط مسئولین بانک ها نسیم شهر بهارستان و به ویژه رئیس بانک رفاه کارگران شهر گلستان کد شعبه 974 بیش از هزار بار در رسانه ها اعتراض کرده ام ولی متاسفانه تاکنون هیچ کسی هم متاسفانه تاکنون پیگیری، بررسی و رسیدگی نکردند و هنوز هم نمی کنند و سکوت اختیار کرده اند چرا؟
جمعی از بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی از نسیم شهر بهارستان جاده تهران ساوه
بازنشسته تامین اجتماعی
۱۲:۳۴ ۰۶ اسفند ۱۴۰۰
بازنشستگان متقاضی وام تأمین اجتماعی را سرگردان کرده‌اند

با توجه به اعلام مسئولان تأمین اجتماعی برای دریافت وام بازنشستگان به بانک رفاه کارگران به عنوان بانک عامل پرداخت مستمری‌ام مراجعه کردم که گفتند از این وام خبری نیست و اگر وام دیگری می‌خواهی، باید سپرده‌گذاری کنی تا پس از ۶ ماه اگر شرایط‌اش را داشتی، به تو وام پرداخت شود. بعد با کلی هزینه به شعبه تأمین اجتماعی واقع در جنب بیمارستان این سازمان رفتم که پاسخ دادند باید به کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی مراجعه کنم، که در آنجا هم متوجه شدم سایت پرداخت وام به بازنشستگان مسدود شده است!‌ چرا مسئولان تأمین اجتماعی عده‌ای پیرمرد و پیرزن بازنشسته را برای دریافت وام به دنبال نخودسیاه می‌فرستند و قبل از آن که منابع آن را برای تمامی مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی تامین کنند ، خبرش را اعلام می‌دارند؟

وعده وام ۱۰۰ میلیون تومانی مردم را سرگردان کرده است

برای دریافت وام ۱۰۰ میلیون تومانی بدون ضامن به بانک رفاه کارگران مراجعه کردم که به گفته متصدی بانک ابتدا باید ۱۰۰ میلیون تومان به مدت ۳ ماه در بانک سپرده‌گذاری ‌کنم تا در صورت تایید، بعد از این مدت بتوانم وام بگیرم و یا اگر ۵۰ میلیون تومان سپرده بگذارم، می‌توانم وام ۴۰ میلیون تومانی دریافت کنم! سوال اینجاست که اگر یک فرد بازنشسته این مبلغ پول را داشته باشد، دیگر چه نیازی به دریافت وام دارد؟ چرا بانک مرکزی ابلاغیه این وام‌ها را همان‌گونه که در رسانه‌ها اعلام می‌کنند، به بانک‌ها نمی‌فرستد تا بازنشستگان و شاغلان از این سردرگمی نجات یابند؟

بازنشسته تامین اجتماعی
مرتضی
۲۱:۴۵ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
بسمه تعالی
جناب آقای علی صالح آبادی
رئیس کل بانک مرکزی
چرا بانک‌ها به بازنشستگان شرکت مخابرات وام نمی دهند؟ متاسفانه بانک ها فقط به پولداران و سرمایه داران وام می دهند!
چرا بانک‌ها به مردم وام نمی دهند؟
۲۱:۲۳ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
چرا بانک‌ها به مردم وام نمی دهند؟
نظام بانکی کشور را می توان راس مشکلات اقتصادی ایران نامید که مشکلات بسیار زیادی برای کلیت اقتصاد ایران ایجاد کرده است.
نظام بانکی کشور را می توان راس مشکلات اقتصادی ایران نامید که مشکلات بسیار زیادی برای کلیت اقتصاد ایران ایجاد کرده است.
عطا بهرامی نکات مهمی را در نقد نظام بانکی کشور بیان کرده است.
با
۱۹:۳۰ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
رئیس کل بانک مرکزی در این مورد باید توضیح و پاسخ دهد وام بدون ضامن به ۹۵ هزار و ۹۸۳ نفر چگونه پرداخت شده است و این در حالی است که متاسفانه مسئولین بانک ها نسیم شهر بهارستان و به ویژه مسئول بانک رفاه کارگران شهر شهرگلستان جاده تهران ساوه تاکنون به بازنشستگان تامین اجتماعی وام بدون ضامن را خودداری کردند و پرداخت نمی کنند چرا؟
طبق اعلام معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد، بیش از ۲ هزار و ۶۸۹ میلیارد تومان وام بدون ضامن توسط ۱۱ بانک دولتی در بهمن پرداخت شده است