باشگاه خبرنگاران جوان - دانشمندان استرالیایی موفق شدند با کاشت چشم الکترونیکی در گوسفند به آنها «بینایی فوقالعاده واضح» بدهند.
این آزمایش نشان داد که گوسفندانی که سال گذشته سه ماه را با چشمهای مصنوعی سپری کردند، دید جزئی را بازیابی کردند. این فناوری با بدن گوسفند سازگار بود؛ در نتیجه این تیم درخواستی برای شروع آزمایش ایمپلنت روی بیماران انسانی ارائه کرد.
ساموئل اگنبرگر، مهندس زیست پزشکی که روی آزمایشهای ایمپلنت کار میکرد، میگوید: هیچ فعل و انفعال غیرمنتظرهای از بافتهای اطراف دستگاه وجود نداشت و ما انتظار داریم که برای سالها در جای خود باقی بماند.
محقق دیگری گفت: ما دریافتیم که این دستگاه تاثیر بسیار کمی بر نورونهای مورد نیاز برای فریب مغز دارد و ما انتظار داریم که بتواند سالها به طور ایمن در جای خود باقی بماند. ایده آزمایش این فناوری در این گوسفندها اطمینان از این بود که ایمپلنتها عوارض جانبی ناخواسته ایجاد نمیکند.
در مورد نحوه عملکرد این فناوری جدید، دستگاه آماده شده برای ایمپلنت به نام Phoenix ۹۹ اساساً چشم را فریب میدهد تا با انتقال بی سیم از یک دوربین کوچک متصل به یک عینک آفتابی به شکل سیگنالهای برقی، دوباره ببیند. سپس این سیگنالها توسط عصب بینایی پردازش شده و به مغز ارسال میشوند.
به طور معمول شبکیه چشم انسان نور را حس میکند و تکانههای الکتریکی را برای پردازش به مغز میفرستد. بیماران مبتلا به بیماریهای دژنراتیو شبکیه به مرور زمان این عملکرد را از دست میدهند و نابینا میشوند.
ایمپلنت جدید یک شبکیه مصنوعی از طریق دوربینهای عینکی که در نزدیکی چشم بیمار قرار میگیرد، ایجاد میکند. سپس دوربینها مانند شبکیه نور را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکنند و ایمپلنت آن سیگنالها را به مغز منتقل میکند.
با باقی ماندن سلولهای سالم در چشم، تکنیک کاشته شده میتواند دید جزئی را به بیمار بازگرداند. کارشناسان بر این باورند که چشمهای الکترونیکی مانند فونیکس ۹۹ میتوانند در عرض چند سال محبوب شوند.
منبع: اخبارالیوم
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/