باشگاه خبرنگاران جوان بندرعباس- بهداشت و درمان یکی از پاشنههای قدرت برای هر جامعهای محسوب میشود چرا که هر چقدر جامعه از لحاظ بهداشت و زیرساختهای بهداشتی قوی باشد جامعه سالمتری دارد و هر چه بخش درمان جامعه قویتر باشد خیال مردم از کیفیت خدمات و بهبودی بیماریها راحتتر است.
به همین منظور بهداشت و درمان در جمهوری اسلامی ایران به عنوان دو بال در کنار هم دیده شده است و متولی آن یعنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کار مدیریت، اجرای سیاستها و برنامهها در استانها و مناطق مختلف را به دانشگاههای علوم پزشکی سپرده است مسئلهای که به اعتقاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان جزو نقاط قوت سیستم بهداشت و درمان کشور است.
حسین فرشیدی گفت: مبنای دانشگاه بر مبنای علم و پژوهش بنا گذاشته شده و وقتی ما با بیماریهایی روبرو هستیم که مرتب جهش پیدا میکنند چه بهتر امکاناتی که باید خرج شناسایی آنها شود خرج تجهیز دانشگاهها شود تا دانشجویان و اساتید در کنار آموزش و تجدید آموزشها به لحاظ عملی و تجربی مستقیم در میدان مبارزه و کنترل بیماریها باشند.
وی گفت: به برکت همین شیوه مدیریت درمان است که توانستیم در بحرانهای طاقتفرسای کرونا ایام را سپری کنیم و در هر برههای تعدادی نیروی تازه نفس دانشگاهی وجود داشتند که داوطلبانه برای خدمات به بیماران وارد میدان شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان گفت: استان هرمزگان یکی از استانهای پهناور کشور محسوب میشود که با توجه به پراکندگی و وسعتش اگر بخواهیم تقسیمبندی کنیم باید به چهار بخش مرکزی و شمالی، شرق، غرب و جزایر تقسیم کنیم اما این استان فقط یک دانشگاه علوم پزشکی دارد و همین موضوع سبب میشود، با توجه به کمبود زیرساختهای درمانی در استان به برخی از مناطق خدمات به درستی نرسد.
فرشیدی گفت: برخی شهرستانهای استان هرمزگان تنها بیمارستانهایشان نقش انتقال و اعزام بیمار را به مناطق برخوردار دارند اما اگر هر حوزهای دانشگاه علوم پزشکی مربوط به خود را داشته باشد حتی اگر هیچ پزشک متخصصی هم وجود نداشته باشد حداقل دانشجویان پزشکی تا زمان اتمام تحصیل در آن شهرستان حضور داشته و میتوانند خدمات را ارائه و یا به واسطه مستقر شدن دانشگاه اساتیدی نیز در این مناطق مستقر میشود که به خودی خود سطح خدمات درمانی افزایش پیدا میکند.
وی بیان گفت: دیگر مزایایی که میتوان از احداث دانشگاه علوم پزشکی در یک شهرستان برداشت کرد این است که بالا رفتن انگیزه برای دانشآموزان برای رقابت برای حضور و تحصیل در رشته پزشکی سبب میشود نیروهای پزشکی ماندگار در یک منطقه تامین شود.
نماینده مردم غرب استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز در این باره گفت: متاسفانه در دو سال اخیر بسیاری از هموطنان عزیزمان را به دلیل بیماری کرونا از دست دادیم و جمعی از نیروهای خادم کادر درمان شهید شدند تا ما در سلامتی کامل به زندگی و کار خود ادامه دهیم و بنابراین در برابر تک تک عزیزان کادر بخش بهداشت و درمان سر تعظیم فرود آورده و امیدوارم همیشه در پناه خداوند سالم و موفق باشند.
احمد جباری گفت: بدون شک یکی از ضرورتهای جامعه گسترش فضاهای آموزشی، درمانی و تربیت نیروهای بهداشت و درمان است و دولت مردان باید عدالت در توزیع منابع، ثروت، منابع انسانی و سایر موارد را سر لوحه کارهای خود قرار دهند.
نماینده مردم بندرلنگه، بستک و پارسیان در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از نیازهای مهم اجتماعی در شهرستان بندرلنگه و غرب استان، ساخت دانشگاه علوم پزشکی است و باید اجرای این طرح در سریعترین و کمترین زمان ممکن آغاز و به نتیجه برسد.
جباری همچنین از نیکاندیشان درخواست کرد، به حد ممکن حتی با کمترین اعتبار نیز دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان را در ساخت دانشگاه علوم پزشکی برای شهرستان بندرلنگه و غرب هرمزگان یاری کنند.
حسین فرشیدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز با قدردانی از مردم و خیران شهرستان بندرلنگه در حمایت از مجموعه بهداشت و درمان هرمزگان گفت: هر پیشرفت و موفقیتی که در خدمات بهداشتی و درمانی حاصل میشود نتیجه همکاریهای خوب مردم است چرا که ما به تنهایی نمیتوانیم کارها را پیش ببریم و به طور قطع مشارکتهای مردمی کارساز است.
وی گفت: از دیرهنگام تا حال یکی از دغدغههایی که در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان داشتیم احداث دانشکده علوم پزشکی در غرب استان است و امروزه با توجه به شرایط لازم است هر چه سریعتر این پروژه در شهرستان بندرلنگه به سرانجام برسد.
فرشیدی با اشاره به مجوز افزایش دانشجو که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به وزارت بهداشت داده شده است گفت: وزارت بهداشت مکلف شده تا در سال تحصیلی جدید، افزایش دانشجو را در دانشگاههای سطح کشور داشته باشد و اگر نتوانیم هر چه زودتر این دانشکده را احداث کنیم در جذب سهمیه دانشجو در استان موفق نمیشویم.
فرشیدی گفت: در شروع کار دانشکده پزشکی شهرستان بندرلنگه میتوان حداقل پنج رشته را راهاندازی کرد تا در چند سال آینده تبدیل به دانشگاه علوم پزشکی شود.
انتهای پیام/چ