سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید ۹۰۰ تُن ماهی از طریق نصب قفس درمنابع آبی اصفهان

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان گفت: حجم بهره برداری شیلاتی و پررورش ماهی از طریق نصب قفس در منابع آبی طبیعی و دریاچه‌های اصفهان ۹۰۰ تن در سال است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان -  محمدرضا عباسی گفت: دراستان اصفهان ۱۲ منبع آبی برای آبزی‌پروری پیش‌بینی‌شده است که در برخی از این منابع مانند سد میدانک در فریدونشهر، خمیران در تیران و کرون و سد‌های حنا، نرمه و قره قاچ در سمیرم، اهالی بومی به‌صورت سنتی و در قفس به پرورش ماهی مشغول هستند.

دریاچه پشت سد زاینده‌رود در فاصله ۱۱۰ کیلومتری غرب استان در محدوده شهرستان چادگان یکی از مهترین منابع آبی است که بهره‌برداری شیلاتی بصورت صید انواع ماهیان گرم آبی (کپور، آمور، فیتوفاگ، سرگنده) و ماهیان بومی ازجمله سیاه ماهی از سوی سه تعاونی صیادی انجام می‌شود.

او گفت: طی ۱۰ سال اخیربطورمتوسط هرسال حدود ۱۵۰ هزار قطعه انواع بچه ماهی در این دریاچه توسط شیلات استان رهاسازی شده و صید سالانه دریاچه در حدود ۳۵۰ تن است.

پرورش ماهی در قفس به دلیل نهاده‌های موردنیاز (بچه ماهی و مواد غذایی و هزینه خرید و نگهداری قفس‌ها)، جزو فعالیت‌هایی به‌حساب می‌آید که با سرمایه زیاد باید شروع شود؛ اما در ۲ سال نخست علاوه بر برگشت سرمایه، سود قابل‌توجهی به دست می‌آید.

به گفته عباسی، زمان کامل پرورش در هر دوره بین ۶ تا هفت ماه است و بعد از پایان این دوره، ماهی‌ها را می‌توان از قفس و تور‌ها خارج و به بازار هدف عرضه کرد.

هر قفس ۱۶ تا ۲۰ متری توانایی پرورش ۳۰ تن ماهی را دارد، اما قفس‌ها قیمت بالایی دارند و هر یک از آن‌ها بیشتر از ۱۵۰میلیون تومان هزینه دارد.

قفس‌های ثابت در عمق‌های کمتر از هشت متر مستقر می‌شوند، عمق آب برای قفس‌های شناور چندان مهم نیست، اما با افزایش عمق، هزینه‌ها و مشکلات مهار کردن بالا می‌رود.

او گفت: برای بیشتر انواع پرورش در قفس، قفس‌ها باید در عمق کافی مستقر شوند تا تبادل آب به بالاترین درجه برسد و درعین‌حال کف قفس به‌اندازه کافی با بستر فاصله داشته باشد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان می‌گوید این صنعت نوپا در ایران به‌صورت مطالعات پایلوت از سال ۱۳۹۰ در مناطقی از دریای خزر و دریای جنوبی انجام شد که با توجه به اهداف پیش‌بینی‌شده در قالب آیین‌نامه آبزی‌پروری در پشت سد‌ها و شبکه‌های آبیاری و زهکشی با اهداف غیر آشامیدنی به استان‌های غیر ساحلی نیز ابلاغ گردید.

وجود انواع آب‌های شیرین و لب‌شور در مناطق چندگانه گرم، سرد و معتدل استان اصفهان، شرایط مناسبی را برای توسعه صنعت تولید آبزیان مهیا کرده است.

بر مبنای آمار و ارقام موجود در بخش شیلات سازمان جهاد کشاورزی اصفهان، در سال ۹۲ چهار هزار و ۸۸۶ تُن انواع آبزیان خوراکی در استان به دست آمد که این رقم در سال گذشته به ۱۰ هزار و ۲۲۰ تن افزایش پیدا کرد.

منبع:ایرنا

انتهای پیام

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.