سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دوقلو‌های افسانه‌ای شهرکرد در آستانه ۱۲ سالگی

در تمام دنیا ساختمان سازی و اصول معماری از مواردی هستند که همواره تابع شرایط جغرافیایی و اصول اعتقادی و فرهنگی آن منطقه می‌باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان شهرکرد - نبود یک نقشه واحد و رسمی بالادست برای ساخت و ساز‌های بلند مرتبه در شهر‌های کشور، منجر به بروز یک وضعیت آشفته در حوزه برج‌سازی شده است.

مدیریت شهری در پایتخت و سایر شهر‌های بزرگ کشور به واسطه وابستگی به منابع حاصل از صدور پروانه ساختمانی، اجازه ساخت و ساز‌های بلند مرتبه بدون لحاظ پیوست‌های اقتصادی و اجتماعی را به تمامی سازنده‌ها ارائه می‌کردند.


بیشتر بخوانید


این وضعیت به تدریج از پایتخت و شهر‌های بزرگ کشور، به سایر شهر‌ها حتی شهر‌های با جمعیت کمتر از ۲۰۰ هزار نفر نیز سرایت کرد.

نمونه ساخت و ساز‌های بلند مرتبه برج‌های دو قلوی شهرکرد است که قرار بود ۳۶ ماهه تکمیل شود و به بهره‌برداری برسد، اما اکنون در آستانه ۱۲ سالگی است و تنها یک بدنه آهنین از آن در شهر به جای مانده است.

تصمیم ساخت کوه نور و دریای نور در سال ۸۹ گرفته شد

در سال ۸۹ شهردار وقت شهرکرد براساس یک تفکر و ایده‌ای تصمیم می‌گیرد طرح برج دوقلو به نام «کوه نور» و «دریای نور» در شهرکرد اجرا شود و با تصویب اعضای شورای دوره سوم بعد از این تصمیم مصوبات لازم از جمله شورای ترافیک برای این پروژه اخذ می‌شود.

مراحل عقد قرارداد با پیمانکار انجام و ساخت و ساز برج از مردادماه سال ۹۱ در زمینی به مساحت ۶ هزار متر مربع با عمق حدود ۲۳ متر در ضلع شمال غربی میدان بسیج آغاز شد.

آقای غلامیان شهردار وقت شهرکرد گفت: طرح برج دوقلو قرار بود در ۲۵ طبقه ساخته شود که ۶ طبقه از آن به صورت زیرزمین و ۱۹ طبقه دیگر به مراکز تجاری، خدماتی، فرهنگی، درمانی، پزشکی و اداری اختصاص پیدا کند.

برای ساخت این طرح ۷۸۰ واحد پارکینگ در طبقات زیرین برج‌ها و ۳۲۵ واحد پارکینگ در حوزه پیرامونی آن و ۵ پارک سوار در پنج نقطه شهر که محل آن‌ها توسط شورای ترافیک استان تعیین شده بود، ساخته شود.

علاوه بر این قرار بر آن بود که در محدوده برج دوقلو، محلی نیز برای توقف‌گاه و پارک سوار وسایل نقلیه در نظر گرفته شود و حداقل ۸۰ دستگاه وسیله نقلیه عمومی ویژه ایاب و ذهاب شهروندان از پارک سوار‌ها به محل برج دوقلو اختصاص یابد.

پروژه برج‌های دوقلوی کوه نور و دریای نور شهرکرد یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های عمرانی با رویکرد اقتصاد شهری در استان چهارمحال و بختیاری است، این طرح پیش از هر چیز بسترساز رشد و پیشرفت اقتصادی و تحریک‌کننده فرآیند‌های توسعه و سرمایه‌گذاری در سطح استان و منطقه است.

علت انتخاب مکان احداث برج دوقلو چیست؟

محل برج قبل از احداث فرهنگسرایی بود که در اختیار امام جمعه وقت شهرکرد بود که مسئولان مدیریت شهری با ایشان وارد مذاکره شدند، چراکه اعتقاد داشتند هر استان یک نماد و المان نیاز دارد؛ بنابراین برای احداث این برج‌ها ۴۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت از بانک مرکزی دریافت شد.

این مبلغ آن زمان مبلغ بسیار زیادی بود به گونه‌ای که کل اعتبار شهرداری شهرکرد تنها ۱۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بوده است.

بنابر گفته یک عضو شورای اسلامی شهرکرد پنجمین استان کشور بودیم که توانستیم اوراق مشارکت دریافت کنیم چرا که بانک مرکزی به راحتی اوراق ارائه نمی‌دهد.

در آن زمان بانک مرکزی مشاوری در نظر گرفت تا به مدت ۶ ماه برای برج دوقلو جانمایی کند که چند نقطه از شهر از جمله زمین ۱۱ هزار متر مربعی روبه‌روی بانک ملی میرآباد غربی، زمین گلخانه‌ای، زمین زیر پل هوایی بلوار رهبر، ورودی شهر نرسیده به آپارتمان‌ها، یک قطعه زمین هم در جنوب شهر و زمین ۶ هزار مترمربعی واقع در میدان بسیج را معرفی کردند.

کارشناسان بانک مرکزی پس از بررسی مکان فعلی برج، میدان بسیج را انتخاب کردند چرا که کارشناسان بانک مرکزی هم به امید بازخورد خوب مالی بودند و این قسمت از شهر نفع بهتری داشت.

بالاخره جانمایی و تمام مراحل زیرساخت و امور زیربنایی و روبنایی و موارد کمیسیون ماده ۵، شورای ترافیک، شهرداری، شورای استان و شورای شهر و نظام مهندسی انجام شد.

بعد از مدتی علی‌رغم سررسید اوراق، پروژه پیشرفتی نداشت و بانک شهر مطالبه خود را ارائه و نهایتاً به دلیل عدم پرداخت، کار را متوقف کرد.

ادامه این روند با شورای دوره پنجم همزمان شد و کنتور بانک همچنان می‌چرخید و شرایط به نفع بانک پیش می‌رفت.

در این شرایط شورای دوره پنجم و شهرداری شهرکرد ۷۰ میلیارد تومان از اموال شهرداری را به بانک شهر تقدیم کردند، اکنون دیگر هیچ بدهی به بانک ندارند و اسناد آزاد است و هیچ نگرانی از نظر مجموعه شهری وجود ندارد.

پیشنهاداتی که روی زمین ماندند

در راستای تعیین تکلیف برج دوقلو، شهرداری شهرکرد ۳ پیشنهاد را به صحن شورا ارائه می‌کند. اول آنکه برج به صورت مزایده به فروش برسد، دوم آنکه به صورت مشارکتی ساخته شود و سوم آنکه شهرداری متولی تکمیل برج شود که در نهایت شورای اسلامی شهرکرد با مزایده آن موافقت می‌کند.

شهرداری بعد از موافقت شورا تشریفات لازم برای فراخوان را انجام می‌دهد و در حال آماده شرح خدمات برای فرد برنده در مزایده بود که شورای شهر پیشنهاد مزایده را رد می‌کند.

با گذشت مدتی و با پیگیری و رایزنی‌های انجام شده بالاخره تسویه حساب شهرداری با بانک انجام و قرار بر آن شد زمین دروازه فارسان به بیت‌المال بازگشت شود که این امر در روز‌های آخر عمر شورای پنجم شاید بهترین اتفاق بود.

زمان دقیقی برای تکمیل برج های دوقلو مشخص نیست

آقای عبدالغنی شهردار سابق شهرکرد در اردیبهشت ۱۴۰۰ گفته بود: عدم تعیین تکلیف برج دوقلو شهرداری را به چالش کشیده است و برای رهایی از این چالش به نظر می‌رسد سریع‌ترین راه برای تعیین تکلیف برج دوقلو فروش آن و بازگشت و منابع مالی به مجموعه مدیریت شهری است.

مصوبه برگزاری مزایده برای فروش برج دوقلو از صحن شورا اخذ و یک تیم کارشناسی برای برآورد قیمت برج‌ها وارد عمل و قیمت نهایی برآورد شد که قیمت پیشنهادی برای فروش برج‌ها برای گرفتن مصوبه در اسفند پارسال به صحن شورا ارسال، اما تاکنون شورا این موضوع را تصویب نکرده است.

اگر شورای شهر قیمت را تصویب کند مزایده سریع‌تر انجام می‌شود چرا که چندین متقاضی برای خرید برج‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند.

اگر شورا با مزایده فروش برج دوقلو موافقت نکند، بحث مشارکت در تکمیل در اولویت بعدی قرار دارد.

تعیین تکلیف برج‌های دوقلو در دستور کار شهرداری شهرکرد

آقای جاپلقی شهردار کنونی شهرکرد گفت: با بهره‌گیری از بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت قرارگاه خاتم‌الانبیاء به دنبال اجرای پروژه‌هایی همچون برج‌های دوقلو هستیم.

برج دوقلوی شهرکرد در زمینی به مساحت حدود ۶ هزار مترمربع در ۲۶ طبقه طراحی شده است که واحد‌های تجاری، خدماتی، درمانی، اداری، رفاهی و تفریحی از بخش‌های پیش‌بینی شده در این طرح بود.

البته طبقات این طرح ۲۶ طبقه نخواهد بود و چندی پیش هم برای بررسی نحوه اجرای این طرح، با رئیس سازمان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و معاونان او، در تهران نشست برگزار شد و پس از آن نمایندگان این نهاد برای بررسی بیشتر به شهرکرد آمدند.

تکمیل برج‌های دوقلوی شهرکرد این روز‌ها به بزرگترین چالش در مدیریت شهری تبدیل شده است، تکمیل و تعیین تکلیف سریع‌تر این طرح از مهم‌ترین مطالبات شهروندان شهرکردی است.

اجرای طرح برج دوقلوی شهرکرد از سال ۸۹ کلید خورد و با وجود اینکه قرار بود طی ۳۶ ماه تکمیل و به بهره‌برداری برسد، اما این طرح همچنان نیمه‌تمام باقی‌مانده است.

این طرح در حال حاضر تنها ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

گزارش از افسانه احمدی فارسانی

انتهای پیام/ف

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۰۶ ۳۰ آبان ۱۴۰۱
باسلام شهری که بیکاری درآن بیدادمیکندکارخانه ندارد پارکینگ درستی برای پارک ماشین ندارد خیابانهاهنوز استانداردنیستند برج دوقلو به چه کارش می آید
ناشناس
۰۶:۳۱ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
این برجها اگر به مرکز توریسم درمانی و تجاری تبدیل شوند برای شهر و شهروندان هم بهتر است.
فرزند زاگرس
۰۶:۲۹ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
ساخت آزاد راه شمالی استان کوهرنگ اندیکا و کوهرنگ به الیگودرز و همچنین تکمیل راه آهن شهرکرد و اتصال مرکز کشور به سواحل جنوب توسط راههای ترانزیتی و راه آهن بختیاری که بیش از نیم قرن و یا با وجود گذشت دهه ها سال از طرح این پروژه ملی همچنان اجرایی نشده است.
به امید خارج شدن استان و بنادر و مرکز کشور از بن بست ریلی
ناشناس
۰۶:۲۴ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
توسعه شهرکرد به دریاچه های زیبای سدها می‌توانست دهها برابر زیبایی بیشتر به ارمغان بیاورد و همچنین ساخت جایگاه های شارژ خودرو های پاک برقی و ناوگان شهری و پاک اتوبوسهای خطوط واحد برقی و منوریل و مترو ،ساخت دانشگاهها و پژوهشگاه‌های جدید و...
بختیاری
۰۶:۱۹ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
مترو و منوریل و زیر ساخت خودروها و ناوگان پاک برقی برای این شهر به مراتب می‌توانستند کاراتر و بهتر از ساخت برجهای دو قلو باشند.
برجهایی که ممکن است چندان زیبایی به شهرکرد و بام ایران ندهند.
ناشناس
۲۱:۱۹ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
به جای این برج و هزینه هاش کلی کار میشد تو شهر کرد
ناشناس
۲۰:۲۳ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
این همه زمین ابتدای ورودی شهر جایی ساختن که فقط ترافیک ایجاد میکنه حالا شهرداری ضرر نکرده چند ده برابر میتونه اونا بفروشه
ناشناس
۱۸:۱۶ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
واقعا این برج ها افسانه ای شدند
ناشناس
۱۶:۳۱ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
ای بابا این برج ها دیگه درست بشو نیستند ساخت اینا ی اشتباه بود
ناشناس
۱۱:۲۱ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
اون موقع بسته به منافع خودشون ی تصمیمی گرفتن حالا موندن توش
ناشناس
۰۸:۲۶ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
سنگ بزرگ علامت نزدن هست
خالد
۱۲:۴۳ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
ها والا همان موقع هم خیلی نظرشان بر این بود که این طرح از طرحهای استان است که سر انجام را ه بجایی نمی برد . شد آنچه نباید می شد.چون از اول طرح کارشناسی شده ای نبود.