سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همزمان با سفر رئیس جمهور به قطر بررسی شد،

افق تجارت یک میلیارد دلاری پیش روی ایران و قطر/ بسته بندی‌ نامناسب سد راه صادرات کالاهای ایرانی

رایزن اقتصادی سفارت ایران در قطر می‌گوید: کیفیت و بسته بندی کالا‌های ایرانی برای صادرات به قطر باید بهبود یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان - فرش، پسته و زعفران از کالا‌های اصیل ایرانی هستند، اما به علت نداشتن استاندارد و جالب نبودن بسته بندی  قطری ها به سراغ کالا‌های ایرانی نمی‌آیند.

علیرضا پیمان‌‌‌پاک رئیس سازمان توسعه تجارت گفته  تجارت ایران و قطر در حال حاضر رقم ناچیزی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰میلیون دلار است اما ظرفیت افزایش به میزان یک‌میلیارد دلار در سال آینده را دارد.

ابوالفضل مرادی  رایزن اقتصادی ایران در سفارت قطر گفت: ویزا برای کار و تجارت از جمله مشکلاتی است که تجار ایران با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، همچنین در دو سال‌گذشته به علت کرونا هیچ ویزایی به ایرانی‌ها داده نشده است.

او می‌گوید: استاندارد کالا‌های قطری بالا است اما بسته بندی و کیفیت کالا‌های ایرانی برای قطری‌ها مناسب نیست به عنوان مثال صادرات یک دستی نداریم مثلا اندازه پرتقال های صادراتی برابر نیست بعضی ها کوچک و بعضی ها بزرگ است  و کیفیت بسته بندی‌ها در حد صادرات به عراق و افغانستان است. عمده تجارت با قطر بر مبنای اعتبار دهی شکل می گیرد و قطری‌ها تمایلی به خرید جنس نقد ندارند، بنابراین ایرانی‌ها در سه سال گذشته به صورت اعتباری به قطری‌ها کالا داده اند اما قادر به گرفتن طلب خودشان از قطری‌ها نیستند.


بیشتر بخوانید


علی غوابش نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران و قطر گفت: محصولات کشاورزی، زعفران، پسته و فرش و همچنین شمس آهن کلینکر و مواد پتروشیمی از جمله کالاهای ایرانی هستند که تولیدشان در کشور با مزیت نسبی همراه است که این کالاها امکان رسیدن به افق یک میلیارد دلاری برای صادرات به این کشور را امکان پذیر می کند. اما سایر کالاهای ایران به علت عدم مدیریت، مانند بسته بندی نا مناسب جای خودشان را در بازار قطر از دست داده اند.

او می گوید: مشکلات تجارت با قطر از سمت داخل، به تصویب قوانین خلق الساعه مانند وضع ممنوعیت صادرات محصولات کشاورزی برای تنظیم بازار داخل و همچنین نبود خط کشتیرانی منظم و قیمت بالای کارگر بازمی گردد اما مشکلاتی که از قطر برای تجار ایرانی وجود دارد شامل اعطای اقامت و افتتاح حساب برای بازرگانان ایرانی است.

مجید قربانی فراز رایزن بازرگانی در کشور‌های عربی گفت: چین، هند، کره جنوبی و سنگاپور شرکای تجاری قطر برای صادرات نفت هستند و قطر از ایالات متحده آمریکا، انگلیس، چین و آلمان کالا وارد می‌کند که این کالا‌ها شامل جواهرات، لوله‌های نفت و گاز می‌شود. همچنین اقلام صادراتی ایران به قطر حول مواد خوراکی مانند پسته، میگو، کفپوش و سیمان می چرخد. ایران، قطعات اتومبیل، خمیر چوب شیمیایی گاز هلیوم مایع را از قطر وارد می‌کند. قطر در سال ۲۰۱۹، به میزان  ۲۹ میلیون دلار و در سال ۲۰۲۰ به میزان ۲۵ میلیون دلار واردات به جهان داشته و همچنین در ۲۰۱۹ به میزان ۷۲ میلیارد دلار و ۲۰۲۰ به میزان ۵۱ میلیارد دلار صادرات قطر به جهان بوده است.

 او می گوید: تعدادی از  موافقتنامه های بازرگانی که تاکنون   بین دو کشور امضا شده در حوزه حمل ونقل هوایی، اخذ مالیات  مضاعف  و موافقتنامه های گمرکی است همچنین باید ایجاد مراکز تجاری کالایی و خدمات فنی مهندسی است در حوزه خلیج فارس مورد توجه قرار بگیرد.

در سال ۹۷ صادرات ایران به قطر حدود ۲۴۰ میلیون دلار، در سال ۹۹ به میزان ۱۶۷ میلیون دلار و در سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۱۷ میلیون دلار بوده است.

سال ۸۸ ۸۹ ۹۰ ۹۱ ۹۲ ۹۳ ۹۴ ۹۵ ۹۶
صادرات (میلیون دلار) ۶۵ ۷۳ ۷۷ ۸۵ ۹۷ ۷۸ ۱۴۷ ۱۰۳ ۲۴۱

واردات از قطر در سال ۹۸ به میزان ۱۲ میلیون و در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ به میزان ۷ میلیون دلار بوده است.

سال ۸۸ ۸۹ ۹۰ ۹۱ ۹۲ ۹۳ ۹۴ ۹۵ ۹۶
صادرات (میلیون دلار) ۶۹ ۱۷ ۷ ۲۰ ۱۸ ۱۹ ۳ ۱۱ ۲۴

عمده کالاهایی که قطر وارد می کند ، شامل محصولات کشاورزی و مواد خوراکی می شود.

نورانی رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی می گوید: فائو بار‌ها اعلام کرده که ایران علاوه بر تامین مواد غذایی خودش می‌تواند، غذای کشورهای حوزه خلیج فارس را تامین کند که این امر نشان دهنده پتانسیل‌های ایران در تولید است. 

قطر کشوری با ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت، ۱۱ هزار کیلو متر مربع مساحت دارد. قطر دارای رشد اقتصادی ۱.۶ درصد،  تورم منفی ۶ و نرخ بیکاری ۹درصد است و همچنین ذخایر ارزی اینت کشور حدود ۱۵ میلیارد دلار است.

در دی ماه ۹۸ امیر قطر آخرین سفر خود را به ایران داشته است اما رئیس جمهور روز دوشنبه به دعوت رسمی تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر در سفری ۲ روزه به دوحه می رود. برنامه روز نخست این سفر امضای چند قرارداد و تفاهنامه است و همچنین رئیس جمهور در جمع ایرانیان مقیم قطر حضور می‌یابد و نشستی نیز با تجار قطری و ایرانی خواهد داشت، رئیس جمهور  در ششمین اجلاس سران مجمع کشور‌های صادرکننده گاز شرکت و سخنرانی خواهد کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۰۲ ۰۲ اسفند ۱۴۰۰
کشور هایی مثل قطر و امارات اصلا قابل مقایسه با ایران نیستند. قطر با جمعیتی حدودا 3 میلیون نفری و به کوچکی یکی از شهر های ایران، اما با منابع نفتی عظیم، مشخصه که باید ثروتمند باشه چون مخارجش خیلی خیلی پایینه. امارات هم به همین صورت
ناشناس
۱۳:۴۱ ۰۲ اسفند ۱۴۰۰
گسترش روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای جهان خود نشانه ای از رشد اقتصاد کشور و بهتر شدن وضعیت بورس و فرابورس کشور هست.
ناشناس
۱۳:۴۰ ۰۲ اسفند ۱۴۰۰
تجارت یک میلیارد دلاری با قطر خودش می تواند نشانه ی خوبی برای رشد و توسعه ی اقتصادی و بهتر شدن وضعیت بورس وفرابورس که در حقیقت موتور محرکه ی اقتصاد کشور ، باشد.
ناشناس
۱۳:۲۵ ۰۲ اسفند ۱۴۰۰
چند وقت پیش صدا و سیما برنامه ای پخش کرد از صادرات ایران به روسیه اما متأسفانه در کشور ما که خیلی از صادر کنندگان و تجار که به جنس های بی کیفیت چینی انتقاد دارند اما همین اجناس بی کیفیت چینی هم با یک بسته بندی شیک لااقل وارد بازار میشوند اما همین صادر کنندگان برای صادرات به روسیه حتی زحمت یک بسته بندی داخلی را هم به خود نداده بودند و خرما را در پاکت فریزری وپلاستیک به یک شکل عجیبی که خجالت آور که در بازار داخلی هم دیگر کسی این شکل کالا عرضه نمیکند واقعاً این افراد اسم خودشان را صادرکننده وبازرگان میگذارند و یا نه واقعاً برنامه‌ریزی شده بود برای ضربه زدن به اقتصاد کشور که این فرصت طلایی که بازار روسیه برای کشور آماده کرده را خراب کنند
ناشناس
۱۲:۱۳ ۰۲ اسفند ۱۴۰۰
یک ملیارد دلار برای قطر در حد پول تو جیبی هست ولی مبلغ کلانی برای ماست
ناشناس
۱۱:۴۳ ۰۲ اسفند ۱۴۰۰
کار با قطر هزار برابر بیشتر از برجام بی فرجام متزلزل برای ما سود دارد نباید مثل زمان روباه بنفش که چین را فراری داد و روسیه جناب ظریف تخریب کرد تا مورد تشویق و لبخند غرب و آمریکا باشند اتفاق بیفتد مرگ بر خائن به ملت شهدا و رهبری مظلوم دلسوز با تقوا
جمشید
۱۱:۱۴ ۰۲ اسفند ۱۴۰۰
نصف ارزش کیفیت و قدرت فروش یک کالا در نحوه بسته بندی ان است.
دلال ها ایران فقط دنبال صدور و به جیب زدن سود هنگفت خودشان هستند.
ناشناس
۱۱:۱۳ ۰۲ اسفند ۱۴۰۰
همانطور که برجام شده اسباب بازی آمریکا با ایران این پروژه هم با وجود عربستان امارات بحرین اسرائیل آمریکا بعید از به نتیجه برسد ولی اگر اینکار شد بدانید که دولت رئیسی دولت توانمندی است که توانست از موانع غیر ممکن عبور کند.
بختیاری
۰۹:۵۴ ۰۲ اسفند ۱۴۰۰
خدایی تونل زیر دریا با هزینه کی ساخته میشه؟!
جای اینکارها سواحل کشور خودت را آباد کن!!
ناشناس
۰۹:۳۰ ۰۲ اسفند ۱۴۰۰
این بهانه بسته بندی تقریبا از اوایل انقلاب یک موضوع بوده که ما میشنیدیم در مدرسه مثلا با بسته بندی بد زعفران و پسته یعنی این مملکت یک متولی برای تجارت اقلام ایران وجود ندارد تنها بسته بندی نیست بلکه صنعت حمل ونقل نیز برای محصولات مهم است که محصول سالم هم برسد ، فقط مملکت داری که نشد شعار ، بلد که نیستید از پتانسیل جوانان نخبه هم استفاده نمی خواهید بکنید ،
ناشناس
۰۸:۰۱ ۰۲ اسفند ۱۴۰۰
حداقل من 5دوره ریاست جمهوری را یاد دارم که همه اعلام کردند مشکل صادرات بسته بندی نامناسب می باشد و تا حالا الحمدالله هیچ دولتی هیچ اقدامی نکرده است و هنوز همه صورت مسئله را با خودشان یدک می کشند بابا به خدا فهمید که بسته بندی مناسبی کالای ایرانی نداره همان یک نوبت که می گفتید می فهمیدیم نمی خواست سی سال تکرار کنید