سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مهلت ثبت کارتخوان امشب به پایان می‌رسد/ ۷ میلیون کارتخوان تعیین تکلیف شد

مودیان جهت ساماندهی کارتخوان‌ها که یکی از مواد قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان است، تا پایان امروز فرصت دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان - امروز آخرین مهلت ثبت نام کارتخوان‌ها به سامانه مالیاتی است و تا کنون تصمیمی برای تمدید این زمان اعلام نشده است. این را محمد برزگری مدیر دفتر تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی گفته است.

تا ظهر دیروز ۴ میلیون و ۶۳۷ هزار دستگاه کارتخوان به پرونده مالیاتی متصل شده و ۲ میلیون و ۵۹۵ هزار دستگاه نیز درخواست غیر فعال سازی داده اند. یعنی از ۱۱ میلیون دستگاه پوزی که در کشور وجود دارد، در مجموع ۷ میلیون و ۲۳۲ هزار دستگاه کارتخوان تعیین تکلیف شده اند. همچنین، بانک مرکزی تاکنون اقدام به قطع ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه کارتخوان که دارای صاحبان فوتی یا بدون تراکنش را به علت فوت دارنده یا تراکنش صفر قطع کرده است.

طبق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، تمام دستگاه‌های کارتخوان و درگاه‌های فروش باید به کد مالیاتی متصل باشند، به همین دلیل سازمان امور مالیاتی به تمامی دارندگان دستگاه کارتخوان تا پایان بهمن مهلت داده تا دستگاه‌های خود را در سامانه مودیان مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir ثبت کنند.

مودیان تا ۳۰ بهمن مهلت دارند اقدام به اتصال دستگاه کارتخوان به سامانه مالیاتی کنند و اگر کسی اقدامی نکند دستگاه کارتخوان او قطع می‌شود.

در ۱۳ آبان ۹۸ رئیس جمهور وقت "قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان" را پس از تصویب در جلسه ۲۱ مهر ۹۸ مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان در تاریخ یکم آبان، برای اجرا به وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ کرد.

بانک مرکزی موظف شد تا با همکاری سازمان امور مالیاتی کشور، ظرف مدت یک سال پس از ابلاغ این قانون، نسبت به ساماندهی دستگاه‌های کارتخوان بانکی و یا درگاه‌های پرداخت الکترونیکی اقدام کرده و با ایجاد تناظر بین آن‌ها با مجوز فعالیت و شماره اقتصادی بنگاه‌های اقتصادی به هر یک از پایانه‌های فروش، شناسه یکتا اختصاص دهد.

پایانه های فروشگاهی در کنار PIT سبب تراز شدن هزینه و درآمدهای دولت می شود

سینا ضیائی پژوهشگر اقتصادی اندیشکده حکمرانی شریف گفت: فرآیند مالیات ستانی ما سنتی و ممیز محور است. یعنی به جای اینکه مالیات به صورت سیستمی و بر مبنای اطلاعات گرفته شود، ممیز نقش اساسی را دارد و برآورد و تشخیص ممیز است که حرف آخر را می‌زند. اگر ممیز سالمی باشد، اطلاعات کامل و توان تحلیل داده را داشته باشد و مودی نیز اطلاعات را به صورت صحیح ثبت کرده باشد، مالیات به درستی گرفته می‌شود.

او گفت: با سیستم سنتی مالیات ستانی فعلی همیشه با همین درآمد‌های مالیاتی درجا خواهیم زد. اما اگر به سمت سیستمی شدن و استفاده از اطلاعات حرکت کنیم، سبب شفاف شدن اقتصاد می‌شود. همچنین می‌تواند در میان مدت اثرات درآمدی قابل توجهی داشته باشد. در کوتاه مدت نیز به دلایل مختلف ممکن است درآمد مالیاتی کاهش پیدا کند، زیرا ابزار سنتی سازمان مالیاتی از آن گرفته می‌شود. اگر این فرآیند‌ها انجام شود و در کنار آن نیز به سراغ PIT (مالیات بر مجموع درآمد افراد) برویم، شکاف درآمد و هزینه‌های دولت کاهش می‌یابد.

به گفته او، برای اینکه فرآیند مالیات ستانی در تمام زنجیره‌ها اصلاح شود، لازم است که سیستمی برپا شود تا افراد اطلاعات خود را ثبت کنند، سازمان مالیاتی این داده‌ها را بگیرد و براساس آن‌ها مالیات بگیرد نه اینکه خودش ممیز را ارسال کند و بررسی شود. نام این ایده بعد‌ها به قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان تغییر کرد.

محمدهادی سبحانیان معاون سیاستگذاری وزارت اقتصاد گفت: این تکلیف قانونی (قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان) از دولت گذشته بر زمین مانده بود و به جهت اهمیت موضوع به صورت هفتگی جلساتی را با وزیر اقتصاد و رئیس سازمان امور مالیاتی برگزار و پیشرفت این پروژه را به صورت هفتگی رصد می‌کنیم. البته این موضوع در سازمان مالیاتی به صورت روزانه مورد پیگیری قرار می‌گیرد، اما به جهت اهمیت موضوع وزیر نیز هفتگی جلسات هفتگی برگزار می‌کنند.

او گفت: باور ما این است که تحول در نظام مالیاتی می‌تواند تحول عظیمی را در نظام اقتصادی کشور ایجاد کند، به تولید کمک کرده و عدالت را نیز در جامعه فراهم کند؛ بنابراین حتما یکی از اولویت‌های وزارت اقتصاد، پیاده سازی پایانه‌ها است و امیدواریم که در ماه‌های ابتدایی سال آینده شاهد باشیم به صورت کامل مستقر شده باشد.

حالا یک روز برای ثبت دستگاه های کارتخوان در سامانه مالیاتی فرصت باقی است در غیر این صورت دستگاه ها قطع خواهند شد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
علی
۰۲:۳۹ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
من همه دستگاهام وصل بود که امروز از بانک پیام اومد که دستگاه های شما قطع می شه. بعد از پرسجو از سامانه متوجه شدم که به دلیل بروز رسانی سامانه همه دستگاه ها غیر متصل شده و باید چند روز آخر دوباره متصل میکردم. این چه مسخره بازی با این بروز رسانی ها. تمدیییید کنید وصلشون کنیم دیگه اه.
کارتخوان پزشکان را به شبکه مالیاتی وصل کنید!
۱۸:۱۸ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
کارتخوان پزشکان را به شبکه مالیاتی وصل کنید!
پزشکان منتظر پرداخت مالیات هستند.
محمد
۱۵:۱۴ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
کاش یه فکری هم به حال پزشکانی که کارتخوان ندارند می کردید که به راحتی از زیر مالیات دارن فرار می کنند
کمیل
۱۵:۵۷ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
اطلاعات حساب بانکی ارسال میشه
ناشناس
۱۴:۵۵ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
دوستان خیر اسلحه کشی رییس اماکن تهران هم بذارید چون همه بد میگن شما بگین. ببینیم چی شده و چقدر پیگیری میکنین زن و بچه مردم و شوکه کرده طرف وسط خیابان الان هم صبح میگن طرف ماموریت بوده
ناشناس
۱۴:۴۵ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
هر درامد خارج از تولید و دستمزد منطقی باید تا ۹۹٪ مالیات گرفته شود دلال ها نابود و مردم به سمت تولید می روند
ناشناس
۱۳:۵۷ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
چه قدر قاونو خوبه، ان شاء الله همه مشکلات اقتصادی با همکاری دولت و ملت حل میشه
ناشناس
۱۳:۲۵ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
دولتی داره بودجه اش از جیب مردم جمع میکند .
کمیل
۱۵:۵۸ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
کسی که درآمد داره و مالیات نمیده باید مالیات بده
ناشناس
۱۰:۱۰ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
همشو قطع کن خودتو راحت کن
ناشناس
۱۰:۱۰ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
همشو قطع کن خودتو راحت کن
ناشناس
۰۹:۵۴ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
آماری از دستگاه های کارتخوان به تفکیک مشاغل در هر استان ارایه کنید
ناشناس
۰۹:۳۴ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
چه فایده پزشکان دیگه کارت خوان ندارن میخوای بری پول نقد میخواد،تصمیم درست و کاملی نبود
ناشناس
۰۹:۵۵ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
این تصمیم درسته. مشکل از دکترهاييست که پولکی شده اند!
مجتبی
۱۰:۰۳ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
برید با این قانون های مسخرتون یه خرده فرروش بیچاره رو ازش مالیات میگیرین بعد تو مطب پزشکها کاری نمیتونید بکنید من خودم رفته بودم دکتر تمام هزینه ها رو چه ویزیت وچه غیره همه رو گفتن یا نقد بدید یا کارت به کارت کنید از رو اجبار رفتم کارت به کارت کردم
ناشناس
۰۸:۳۶ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
دوباره تمدید نکنیدها