باشگاه خبرنگاران جوان شهرکرد - به هر گوشهای از ایران که قدم بگذاری نشانههای ارادت به اهل بیت (ع) را در قالب زیارتگاههای امامزادگان جلیل القدر و مقابر نورانی آنان مشاهده میکنی که دامان گرم آنها پذیرای مسافران دور و نزدیک است که برای عرض ارادت، زیارت و طلب آرامش و معنویت بدانجا پناه آورده اند.
شهرکرد مرکزچهارمحال و بختیاری نیز از این فرصت و موهبت به بهره نبوده و به علت وجود امامزادگان حلیمه خاتون و حکیمه خاتون همه روزه به ویژه شب های جمعه و مناسبت های مذهبی مثل میزبان مسافران و زائران بسیاری از شهرهای دور و نزدیک است.
از جمله امام زادههای معروف و مورد احترام مردم استان چهارمحال و بختیاری، امام زادگان حلیمه و حکیمه خاتون یا امامزاده دو معصوم شهرکرد است. پدر ایشان «ابراهیم مجاب» نام دارد و با چهار واسطه به امام موسی کاظم (ع) میرسد. بقعهی این دو امام زاده از بناهای قدیمی و تاریخی شهرکرد به شمار میرود و در هسته مرکزی و بافت قدیمی شهر قرار دارد. با این که از بانیان اولیه این امام زاده تاریخ و سندی دقیق در دست نیست، ولی از مندرجات کتابهای تاریخی و آثار تاریخی و قبرها و ساختمانهای اطراف، میتوان دریافت که این اثر تاریخی و مذهبی مربوط به قبل از دورهی اتابکان لرستان بوده است و آنان نیز در عمران آن همت گماشته اند. بعدها بقعه رو به خرابی و ویرانی گذاشته بود تا این که در زمان صفوی و دوران کریم خان زند و دورهی قاجار، پس از تعمیرات گوناگون به این وضع فعلی باقی مانده است و با همت بزرگان و علماء و اهالی محل و به دستور «مسیر سید محمد امام جمعه» تجدید بنا شده بود. در واقع سبک فعلی ساختمان امام زاده یادگاری از دوره قاجاریه است که بازسازی و مرمت اساسی شده است.
امامزاده دو خاتون شهرکرد یکی از آثار معماری فاخر به حساب میآید که به خاطر نوع پوش خارجی گنبد آن از نظر آجر کاری نوع منحصر به فردی است. در نمای بیرونی و در ساقه گنبد این امامزاده طاق نماهایی ساخته شده که تداعی کننده ساختمان اصلی بیت المقدس است.
عکاس: زهرا خدابنده
انتهای پیام/خ