سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بهره مندنبودن ۲۹۶ روستا در اصفهان از شبکه آبرسانی پایدار

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب اصفهان گفت: ۲۹۶ روستا در استان اصفهان به‌دلیل پراکندگی و نبود منابع محلی آب از شبکه آبرسانی پایدار برخوردار نیستند.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان - هاشم امینی گفت: موقعیت جغرافیایی برخی روستا‌های تابع شهرستان‌های سمیرم و فریدونشهر همچنین کمبود منابع آب محلی در روستا‌های مناطق کویری از جمله نایین، خور و اردستان در فرایند آبرسانی محدودیت ایجاد کرده است و آب آشامینی اهالی بطور سیار تامین می‌شود.

از حدود ۴۶۰ هزار نفر جمعیت روستایی تحت پوشش استان اصفهان، آب آشامیدنی ۴۲۰ هزار نفر در قالب مجتمع‌های روستایی و به صورت پایدار تامین می‌شود.

او با اشاره به افتتاح ۱۵ طرح آبرسانی روستایی در امسال گفت: این طرح‌ها افزون بر سه هزار و ۱۰۰ خانوار را در شهرستان‌های اصفهان، تیران و کرون، جرقویه، خور و بیابانک، سمیرم، اردستان، فریدن و فریدونشهر تحت پوشش قرار خواهد داد.

اعتبار اجرای طرح‌های یاد شده بیش از ۱۵ میلیارد و یکصد میلیون تومان است که همه این رقم از منابع دولتی تامین شده است.

با اجرای این طرح‌ها حدود ۲۶ کیلومتر خطوط انتقال آب احداث و افزون بر پنج کیلومتر اصلاح شبکه، یک هزار و ۵۰۰ متر توسعه شبکه آبرسانی و راه اندازی هشت ایستگاه پمپاژ آب صورت گرفته است.

به گفته مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان، مجموع حجم آبرسانی به حدود یک میلیون و ۴۲۷ انشعاب در استان سالانه ۴۳۰ میلیون متر مکعب است.

منابع آب آشامیدنی استان اصفهان از تصفیه خانه‌های بابا شیخ علی، گلپایگان، خوانسار، چم نور (لنجان) و نیز چاه‌های سطح استان، چشمه، قنوات، خرید از چاه‌های اجاره‌ای و خط یزد و کاشان انجام می‌شود.

او مجموع آب تولیدی در سامانه نخست آبرسانی به اصفهان را در حدود ۱۳.۵متر مکعب بر ثانیه و نیاز آبی جمعیت تحت پوشش را در حدود ۱۷.۵متر مکعب بر ثانیه اعلام کرد.

امینی افزایش جمعیت، کاهش منابع تامین آب، خشک شدن رودخانه زاینده رود و از دست رفتن منابع وابسته به آب‌های سطحی، پراکندگی و سخت گذر بودن مسیر‌های اجرایی خطوط انتقال وکمبود تخصیص‌های مالی را از جمله چالش‌های توسعه آبرسانی در استان اصفهان برشمرد و گفت: راه اندازی سامانه‌های آبرسانی تکمیلی به شهر اصفهان (سامانه دوم)، تخصیص اعتبارات عمرانی لازم برای تکمیل طرح‌های موجود و استفاده از فناوری‌های نو پایش و کنترل فشار (تله متری) راهکار‌هایی است که می‌تواند این چالش‌ها را برطرف کند.

آب و فاضلاب استان اصفهان تامین آب آشامیدنی حدود چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را به عهده دارد.


منبع:ایرنا

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.