سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خاک خوردن ۹۰۰ هزار دوز واکسن ایرانی آنفلوانزا در انبارها/ وزارت بهداشت به تعهد خود عمل نکرد

۹۰۰ هزار دوز واکسن ایرانی آنفلوانزا در انبار‌های شرکت تولیدی خاک می‌خورند و وزارت بهداشت علی رغم وعده‌هایی که داده بود، واکسن‌ها را تحویل نگرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان - حسین شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به وزیر بهداشت نقض تعهد این وزارتخانه را در خرید ۴۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزای تنها شرکت دانش بنیان تولید کننده این واکسن، تذکر داد.

شهریاری نوشت: " اداره بیماری‌های واگیر و سازمان غذا و دارو به تعهد خود عمل نکردند و با عدم استقبال و نقض تعهد، شرکت تولید کننده دچار ضرر و زیان شده است."

واکسن ایرانی آنفلوانزا امسال مجوز ورود به بازار را دریافت کرد. این واکسن دومین واکسن آنفلوانزای نوترکیب جهان است و پیش از این انحصار تولید این نوع واکسن در اختیار سانوفی فرانسه بود.

این واکسن در سال ۹۹ روی ۴۰۰ داوطلب و سال ۱۴۰۰ روی یک هزار داوطلب آزمایش شده است و پس از آن مجوز ورود به بازار را از سازمان غذا و دارو دریافت کرد.

مزیت رقابتی این واکسن نوترکیب بودن آن است؛ زیرا از تخم مرغ برای تولید آن استفاده نمی‌شود و حساسیت زا نیست. در نتیجه همه افراد می‎‌توانند این واکسن را تزریق کنند.

این شرکت تولیدکننده ۴۰۰ هزار دوز واکسن برای تحویل به وزارت بهداشت تولید کرده که این وزارتخانه تنها ۴۰ هزار دوز آن را خریداری کرده و همین میزان را نیز تحویل نگرفته است؛ این را عبدالغفاری، مدیرعامل شرکت تولیدکننده واکسن آنفلوانزای ایرانی گفته است.

به گفته عبدالغفاری، ۶۰۰ هزار دوز واکسن برای عرضه در داروخانه‌ها تولید شده است که داروخانه‌ها ۱۰۰ هزار دوز واکسن را خریداری کرده اند و واکسن‌های باقی مانده در کارخانه معدوم می‌شوند، استقبال کم از واکسن به دلیل توزیع واکسن‌های وارداتی در داروخانه‌ها بوده است.

این تولید کننده واکسن گفت: سازمان غذا و دارو در وزارت بهداشت از ما حمایت کرد؛ اما معاونت بهداشتی و به خصوص مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار سنگ اندازی‌های بسیاری در مسیر تولید و پس از صدور مجوز در عرضه به بازار، داشتند.

رهبر انقلاب در حمایت از تولید داخل گفته‌اند: بار‌ها تاکید کرده‌ام روی این که محور نجات اقتصاد کشور، تقویت تولید داخلی است؛ تقویت تولید داخلی؛ مبارزه با قاچاق، مبارزه با واردات بی‌رویّه، مبارزه با کسانی که جیب خودشان را از طریق واردات پُر می کنند و نمی خواهند بگذارند که با تولید داخلی، واردات متوقّف بشود و کمر تولید داخلی را با واردات می‌شکنند.

بهرام دارایی، رئیس سازمان غذا و دارو گفت: متاسفیم که در کار این تولیدکننده مشکل به وجود آمده است. من شخصا مسئله را پیگیری می‌کنم تا مشکلات برطرف شوند. این تولیدکننده در آینده مهمترین تامین کننده واکسن آنفلوانزای کشور خواهد بود.

رئیس سازمان غذا و دارو کیفیت واکسن‌های آنفلوانزا را تایید کرد و گفت: ما مجوز‌ها را صادر کرده ایم و علت تحویل نگرفتن واکسن‌ها از سوی معاونت بهداشت را پیگیری خواهم کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۵۰ ۲۷ بهمن ۱۴۰۰
محاکمه ستاد شبه علمی کرونا
ناشناس
۰۸:۰۱ ۲۷ بهمن ۱۴۰۰
چند ماه قبل اعلام شد افراد بالای 70 سال واکسن انفولانزا رایگان تزریق کنند ولی وقتی برای مادرم مراجعه کردیم پایگاه سلامت گفت برید بخرید بیارید وقتی به 190 زنگک زدیم شماره دانشکده پزشکی شهید بهشتی را داد برای تماس که تا حالا یا اشغاله یا اصلا پاسخگو نیستن اینهم مدیریت وزارت بهداشت معلوم نیست چی میگن
ناشناس
۰۷:۳۸ ۲۷ بهمن ۱۴۰۰
خوب این واکسن اگر استانداردهای لازم را گرفته چرا بصورت آزاد تحویل داروخانه ها برای فروش قرار نمی گیرد این شرکت برای اینکه این واکسن‌ها خراب نشوند باید با یک قیمت منطقی همه این واکسن‌ها را بین داروخانه ها توزیع کند به هر حال هنوز تا یک ماه دیگر برای واکسن زدن آنفلوآنزا فرصت هست
ناشناس
۲۳:۴۸ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
هر جای این مملکت نگاه می کنی چیزایی میبینی که هیچ جای دنیا تا الان دیده نشده. این مدیریتی هست؟
ناشناس
۲۲:۲۴ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
ب درک دلشون نیومد بدن مردم بزنن
ناشناس
۲۱:۰۶ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
قیمت اینها چرا تو داروخانه ها گران‌تر از واکسن های خارجی بود ؟ یکی از دلایل استقبال نکردن مردم همین بود
ناشناس
۲۱:۰۱ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
وزارت بهداشت به شیوه های مختلف از درد و رنج مردم جهت پادشاهی بر مردم استفاده می کنه، از جلوگیری از افزایش ظرفیت پزشکی گرفته تا تجویز بیش از اندازه دارو جهت ایجاد کمبود دارو، پس نگرفتن داروی اضافی از مردم و اکنون احتکار دارو
ارش
۱۹:۳۲ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
آقایون این چه وضعیه؟؟؟ واکسن آنفلوانزا بیشتر از واکسن کرونا مورد نیازه،، اگر واکسن کرونا اثر داشت، نباید وضع مملکت این باشه،، همه امیکرون گرفتن،، اما اگر واکسن آنفلوانزا تزریق بشه، ایمنی یک ساله ایجاد میکنه
ناشناس
۱۹:۲۸ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
خب صادر کنید
ناشناس
۱۹:۲۳ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
مفتی بدید به افغانی ها لبنانیها فلسطینیها و... شما که بلدید
ناشناس
۱۳:۳۳ ۲۷ بهمن ۱۴۰۰
اونا عاقل اند و به خودشون آشغال نمیزنن تا مافایای پزشکی روز به روز پولدار تر بشن!
ناشناس
۱۹:۱۵ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
وزارت بهداشت با اینهمه مافیایی که داره مگر به کدام تعهد خود عمل کرده که این دومیش باشه!؟ هنوزم که هنوزه پرستارا میگن پولشان را نداده؟!
ناشناس
۱۹:۰۲ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
وقتی میبینن کیفیت خودر داخلی و... بی کیفیت هست مردم دنبال جنس خارجی میروند مردم بد بین شدن به تولید داخل
ناشناس
۱۸:۴۱ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
من مادرم دیالیزیه و بیمار خاص هست شهریور واکسن آنفولانزا پیدا نکردم، آخر رفتم با قیمت ۹۰۰تومان خریدم
ناشناس
۲۱:۰۵ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
وزیربهداشت وجهادکشاورزی راچراعوض نمیکنن باوزیرصمت چه خبره
ناشناس
۱۸:۱۲ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
مافیای دارو و واکسن در وزارت بهداشت وجود دارد
ناشناس
۱۸:۰۴ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
دلیل این کار چی هست ؟مافیای دارو یا هر موضوع دیگه ای که هست عدم وجود نهادهای نظارتی و همینطور عدم وجود پاسخگویی در سیستم نتیجش میشه این وضعیت کشور
حسینی
۱۷:۴۸ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
بزودی فاسد می شن دور ریخته می شن - مدیرعامل شرکت هم ضرر را در تولیدات بعدی از مردم وصول می کنه - به این می گن - مدیریت حساب شده - آدم فقط می تونه افسوس بخوره
ناشناس
۱۷:۴۳ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
افغانستان هم نمی خره
ناشناس
۲۰:۱۹ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
افغانستان خصوصا طالبان بدون رعایت دستورالعمل و ماسک.... بر کرونا غلبه کرده اند
ناشناس
۱۷:۱۷ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
وقتی لازم نداریم..چرا صادر نمیکنن!! باز در ارگان های دیگه چیزای مورد نیازو صادر میکنن ک خود داخل لازم داره..واقعا اینا چیزی نیست ک کسی ندونه..بنظرمن ک اکثراین ضررها از رو اغماضه
ناشناس
۱۶:۰۶ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
ببین انبار چه شرکتی دارویی هست که خاکیه