باشگاه خبرنگاران جوان قم - کارگاه عملی و نظری یکروزه استاد «سعید محمودی اَزناوه» با موضوع «عکاسی معماری» به ویژه عکاسی از اماکن مذهبی، توسط کمیته عکاسان خبری انجمن عکاسان استان قم برگزار شد.
این کارگاه آموزشی در ۲ نوبت صبح و عصر با حضور تعدادی از عکاسان عضو این انجمن و عکاسان آزاد برگزار شد که در نوبت صبح عکاسان با حضور در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) و مسجد اعظم و در نوبت عصر با حضور در مسجد امام حسن عسکری (ع)، از این اماکن مقدس عکاسی کردند.
همچنین یک کارگاه نظری (تئوری) توسط استاد «ازناوه» در سالن حضرت خدیجه کبری (س) کتابخانه آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) برگزار شد که در این کارگاه استاد «ازناوه» به تشریح ویژگیهای عکاسی در «معماری» از جمله در اماکن مذهبی پرداخت.
محمودی اَزناوه با بیان اینکه «نور» یکی از عوامل مهم در عکاسی است، گفت: در عکاسی معماری، مطالعه و شناخت از مکانی که میخواهیم عکاسی کنیم، اهمیت بسزایی دارد و نیز با بررسیهای لازم، باید زمان مناسب را از لحاظ «نور» انتخاب کرد و حتی گاه لازم است تا در ساعتهای مختلف از یک مکان عکاسی کرد.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اهمیت وجود ابزار و لوازم گوناگون و مورد نیاز در عکاسی معماری، «سهپایه» را جزو لاینفک در عکاسی معماری برشمرد.
محمودی اَزناوه «انتخاب زوایه مناسب»، «زمان مناسب» و «ثبت مناسب سوژه» را از جمله نکاتی دانست که باید در عکاسی معماری به آن توجه شود.
محمودی اَزناوه گفت: در عکاسی معماری، علاوه بر نماهای کلی و نشان دادن موقعیت مکانی سوژه معماری، باید به جزییات آن معماری نیز توجه شود.
این مدرس دانشگاه همچنین در این کارگاه، تعدادی از عکسهای خود را در رابطه با معماری از نقاط گوناگون در زمانهای مختلف برای شرکتکنندگان به نمایش گذاشت و توضیحاتی را درباره آن بیان کرد.
دبیر کمیته عکاسان خبری انجمن عکاسان استان قم نیز در حاشیه برگزاری این کارگاه آموزشی، ضمن تشکر از همراهی استاد «ازناوه» با عکاسان جویای نام استان قم گفت: استاد «ازناوه» یکی از بزرگترین عکاسان کشور است که با چاپ بیش از ۴۰ جلد کتاب عکس انفرادی و برپایی ۴۵ نمایشگاه عکس در جهان؛ میتواند برای نسل جوان الگوی مناسبی باشد و سعی داریم، برای پیشبرد اهداف این کمیته از حضور بزرگان عکاسی در قم استفاده کنیم.
امیر حسامینژاد گفت: عکاسان قمی توانمندی بسیار بالایی دارند و کوشش مینماییم در کمیته عکاسان خبری، این ظرفیت و توانمندی بالقوه را بالفعل کنیم.
حسامی نژاد گفت: امروز عکاسان قمی سنگ تمام گذاشتند و با حضور در کارگاه عملی و نظری (تئوری) مذکور، نویدبخش روزهای روشن برای عکاسی قم بودند.
او گفت: همکاری مرکز رسانه و فضای مجازی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) و مسجد اعظم با این کمیته باعث شد، عکاسان قمی افتخار داشته باشند در این کارگاه، به همراه استاد «ازناوه» زیباییهای حرم مطهر و مسجد اعظم را ثبت کنند.
دبیر کمیته عکاسان خبری قم همچنین ضمن تشکر از مشارکت سازمان میراث فرهنگی در برگزاری هر چه بهتر این کارگاه عنوان داشت: همکاری ادارات و نهادهای مختلف میتواند در پیشبر اهداف جامعه عکاسی خبری مثمر ثمر باشد.
حسامینژاد گفت : کارگاه آموزشی مذکور، چندمین برنامه این کمیته است که در راستای هدفگذاری این کمیته برگزار شد.
او گفت: از جمله برنامههای برگزار شده کمیته عکاسان خبری انجمن عکاسان قم میتوان به اعزام گروه عکاسان خبری استان قم برای پوشش آیینهای شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) به شهر مقدس مشهد و همچنین برگزاری جشنواره عکاسی «پاییز برگریز» توسط سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم اشاره کرد.
حسامی نژاد در بخش دیگر سخنان خود، با اشاره به اهمیت «آموزش» و «مطالعه» در رشد و بالندگی عکاسان، گفت: تمام تلاش خود را انجام میدهیم تا با دعوت از استادان و پیشکسوتان و برگزاری کارگاه آموزشی در موضوعهای گوناگون عکاسی، گامی در ارتقای عکاسان استان برداریم.
«سعید محمودی اَزناوه» از عکاسان ایرانشناس و پیشکسوت و مدرس دانشگاه، متولد ۱۳۴۶ در تهران است که در رشته «حفاظت و مرمت آثار تاریخی» تحصیل و در سال ۱۳۸۷ نشان درجه یک فرهنگ و هنر «رشته عکاسی» را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد.
برگزاری بیش از ۴۵ نمایشگاه انفرادی در ایران و کشورهای فرانسه، کره جنوبی، سنگاپور، انگلستان، ترکیه، اسپانیا، فنلاند، آلمان، بلاروس و سوریه؛ برگزیده نهمین دوسالانه عکس ایران؛ داوری دهمین دوسالانه عکس ایران و بیش از ۴۲ مسابقه عکاسی بینالمللی، ملی و منطقهای؛ همکاری با مطبوعات؛ انتشار مقالات و مولف کتابهای متعدد در حوزه ایرانشناسی، دانشگاهی و صنعتی از جمله سوابق وی است.
از تالیفهای تصویری وی میتوان کتابهای اربعین؛ عاشورا در چهار گوشه ایران؛ در این قطعه از بهشت (حرم مطهر امام رضا (ع))؛ کاشان مروارید کویر؛ تختِجمشید بارگاه تاریخ؛ زیباییهای ایران؛ ماسوله؛ کردستان؛ کردستان نگین سبز؛ یزد؛ شیراز؛ فهرست کتب ادبی و عرفانی کاخ گلستان؛ شاهنامههای ایران؛ کاخ گلستان؛ مصحف ایران؛ خانههای ایرانی؛ گیلان قدیم؛ کتاب دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ خیابان صلح و رباعیات خیام نام برد.
او عضو انجمن عکاسی میراث فرهنگی، انجمن عکاسان ایران، انجمن عکاسان مطبوعات، انجمن عکاسان تبلیغاتی و صنعتی ایران و انجمن عکاسان نگاه است.
نشانی اینترنتی تارنمای (سایت) «سعید محمودی ازناوه» www.aznaveh.com و نشانی صفحه «سعید محمودی ازناوه» در پیامرسان اینستاگرام aznaveh_phptography است.
انتهای پیام/ح